ZEN-Vakantie….

Jawel, mijn vakantie is voorbij. Dit keer heb ik een baan dat ik zeg, ‘Eindelijk!’ Sterker nog, ik keek er zelfs een beetje tegenop. Maar goed het moest, want ik heb vorig jaar helemaal geen vrije dag opgenomen, omdat ik het niet nodig vond gezien mijn rooster. Het kwam steeds goed uit en waarom zou je dan vakantie opnemen?

Zoals ik laatst al aangaf zou ik gaan opruimen. Heb ik gedaan. Zonder die Japanse opruimgoeroe, want dat vond ik zo enorm overdreven. Als ik aan die ene aflevering denk die ik heb gezien kan ik nog kwaad worden. Eigenlijk had ik stiekem gefilmd moeten worden toen ik die aflevering zag, want ik ging los. Oké, ik heb wel iets in uitgeprobeerd ervan. Zo had ik een lege plastic map uit de kast. Ik heb aangevoeld of dat mapje me blij maakte of niet. Nuchtere ik, ik pakte dat ding uit de kast, en vroeg me af wat ik daar ooit in had gehad. Dat stond op de zijkant te lezen, het waren recepten. Die heb ik allang ingescand. Kortom, het maakte me dus niet blij. Ik heb de vuilniszak geopend, het mapje bedankt voor de bewezen dienst en in de zak laten vallen. Daarop gebeurde er iets met me….
Ik schoot enorm in de lach! Daarop vroeg ik me af waardoor dat kwam, en na mijn lachbui heb ik het mapje weer uit de vuilniszak opgedoken. Een beetje stom moet ik ernaar hebben zitten kijken. Het was LEEG, ik gebruikte dat dus al een tijdje niet meer, dus *hup* die zak weer in. Waar ik zo’n lol om heb gehad is omdat massa’s mensen dus tegenwoordig spullen bedanken voor ze het weggooien. Dan ben je dus veel langer bezig! Goed, iedereen zijn/haar lol natuurlijk, maar ik blijf erbij, opruimen is zo moeilijk niet.

Wat ik ook heb gedaan, ik kon het niet laten namelijk…. Ik heb een dag uitgetrokken om alvast ALLE afleveringen te kijken van The Good Doctor. Wat een geweldige serie is dat! Freddie Highmore speelt hierin de autistische arts in opleiding Shaun Murphy. Voor mij deed hij wel erg geloofwaardig en ik begon te twijfelen of hij echt zo was. Dat heb ik dus opgezocht. Ja ik wel weer. Het grappige was dat ik hem echter eerder in 2 andere films heb zien spelen. Zo speelde hij Peter in Finding Neverland en Charlie in de remake van Charlie and the Choclatefactory!

Over de dokter gesproken, die heb ik niet gezien in mijn vakantie. Nee, ik had vakantie bedacht ik. Ik moet iedere zes weken mijn bloed laten controleren, maar ik bedacht dat ik nog genoeg medicatie voor 2 weken had, dus dat doe ik volgende week dan wel.
Tegenwoordig heb ik weer een nieuw iets aan mijn gezondheidslijstje toegevoegd. Zo drink ik dagelijks verse gemberthee. Eigenlijk was ik nooit zo van de gember, maar de verse thee vind ik lekker, zonder extra toevoeging van honing. Het is goed voor heel veel dingen. De 3 dingen die mij aanspreken zijn dat het mijn lichaam reinigt, het stimuleert de spijsvertering en het vermindert hoofdpijn en migraine. Wil je er meer van weten Google er dan maar eens op en kijk waar het nog meer goed voor is.

Wat dan weer niet zo gezond is maar waar je me in kunt begraven (ik vreet me er wel weer uit), dat is deze Japanse Wasabi Mix. Zo, die dingen zijn lekker. En niet zo extreem pittig als je zou denken bij Wasabi, want Mike vindt ze ook erg lekker.

Ach ja, zou ik het bijna vergeten, maar ik heb nog een leuke filmtip! The Dressmaker, hij staat op Netflix en het is een drama, een echt drama, maar met een fraai einde! Het is een filmhuis-film. De hoofdrol wordt gespeeld door Kate Winslet, je kent haar van de film, zoals Mike zei, ‘Van die cruise toch?’, Titanic. Zie hier de trailer:

Uiteraard heb ik ook lekker zitten tikken en kleuren. Vandaag ben ik begonnen aan de Godin Radhe Radhe. Ik weet dit van een kennis van me op mijn Facebook, die schreef het. Nu had ik ‘m op A4 en toen ik de foto aan mijn collega liet zien gaf zij me het idee dat hij ook mooi zou zijn op A3. Mike heeft ‘m daarom voor me A3 gekopieerd, want dat lukt me thuis niet. Voorlopig ben ik hier wel even zoet mee. Heerlijk hoor dat kleuren, het maakt je zo ZEN! Als ik klaar ben met deze ga ik op zoek naar nog andere kleurplaten hierover.

Wat ik ook weer opgepakt heb, mijn Reiki. Ik gebruik Reiki eigenlijk alleen voor mezelf. Voor een kleine kring om me heen doe ik het ook op afstand. Reiki in combinatie met het kleuren is het toppunt van ZEN kan ik zeggen.

Goed, morgen begint mijn werk weer gewoon. Lekker hoor, ik ben uitgerust en heb er zin in!

Een fijn weekend!

2 reacties

  • En lekker besteedde week dan toch! 🙂
    Fijn dat je het zo naar je zin hebt op je werk. Het is, zoals ik al eerder schreef, ook echt op je lijf geschreven xxx
    (p.s. de link werkt niet!)

    • ThanX! Ja het was wel fijn, maar als ik dan weer op mijn werk ben en de dankbaarheid krijg en voel…. Oh joh, daar stralen je hart en ziel zo van!
      De link bleek op geen enkele manier te werken, dus dat heb ik anders opgelost 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.