Wat Mij Dan Opvalt….


Eigenlijk blog ik niet vaak over dingen die me opvallen in de media, maar dit keer doe ik dat wel. Er zijn 2 dingen die ik wil benoemen. De Sire-campagne “Doe Es Lief” en de docu over Michael Jackson en het kindermisbruik. Ja die heb ik uiteindelijk toch gezien en zelfs bijna helemaal. Maar die als laatste.

Die Sire-campagne “Doe Es Lief”. Zelf ben ik de laatste tijd minder op de social media te vinden, omdat ik me druk kan maken over reacties van mensen. Dat is niet goed voor mijn hart en daarom laat ik het er maar steeds meer bij. Eerlijk is heerlijk, ik heb mijn fb nog omdat ik schrijf over mijn moeder en mij in verband met haar Alzheimer. Ik wil anderen tot steun zijn en laten zien wat er gebeurt en wat dat met ons beide doet. Als mama er straks niet meer is, en ik dat schrijven heb afgerond, dan sluit ik ook mijn fb. Bloggen blijf ik wel doen.

Maar goed, terug naar de reacties waar ik me druk over kan maken. Mij is altijd geleerd, als iets je niet aanspreekt, hou dan je mond. Qua tikken doe ik dat ook. Zal er iemand een vogelspin als huisdier hebben genomen en die trots delen op social media, verwacht dan van mij maar geen reactie. Ik heb een arachnofobie of, met een minder duur woord gesproken, een verschrikkelijke angst van spinnen. Toch is dat niet mijn eerste reden waarom ik niet reageer. Mijn eerste reden is dat ik de rest van “de vrienden”, die mijn fb-bekende heeft, niet ken en die hoeven toch niet van mijn angst te weten. Niet dat het geheim is, maar ik zie het nut er niet van in. Andere interesses net zo als eten, sporten, muziek, film etc….
Plaatst iemand een recept van lever, prima. Toch ga ik er niet onder zetten, ‘Oh bah, lever!’ Waarom zou ik? Wees eens meer complimenteus. Een compliment geven is gratis en wat je geeft krijg je vaak terug. Dus let eens op hoe leuk het is als jij een compliment ontvangt.
Dan heb je zeikerds die anderen bewust onderuit halen op uiterlijk of gedrag. Dat zie ik minder onderling, maar meer bij beroemdheden. Ik lees de reacties wel eens en wat ik dan grappig vind om te doen, is om me voor te stellen wat voor types dat zijn die dat doen. Wat ik me er bij voorstel zijn vooral aandachtsgeile of betweterige mensen, mensen die thuis of op hun werk niets te zeggen hebben en zich zo uiten, of jeugd die denken stoer te zijn. In mijn ogen zijn dat een beetje de kneuzen uit de samenleving, want fatsoen kennen ze schijnbaar niet. De laatste beroemdheid over wie ik het las was Yolanthe, dit door de scheiding van Wesley. Wat die wel niet over haar heen kreeg qua negativiteit was niet mis. Dan vraag ik me af, waarom doet men zoiets? Triest volk.
Het laatste wat ik benoem heeft niet met het internet te maken, maar dat is zo schandalig. Mensen die het de hulpdiensten onmogelijk maken om hun werk goed te doen. Waarom dan? Omdat men zelf overloopt van egoïsme of omdat men stoer denkt te zijn? Nou dat laatste is echt niet zo, het is niet stoer maar dom, oer- en oer stom zelfs! Je zult zelf maar een hulpdienst nodig hebben die jou leven moet redden en dan heb je lui die het de hulpverlening moeilijk maakt.
En dan de campagne “Doe Es Lief”. Mooi dat het er nu is, maar ook super triest dat het nodig is. Ik hoop maar dat het juiste bereikt wordt.

Ja, dan nu die docu over Michael Jackson en zijn kindermisbruik. Hij duurt vier uur en alles wordt heel gedetailleerd uiteen gezet. Als eerste vond ik het toch goed dat men liet zien hoe dit heeft kunnen gebeuren, de manipulatie en het hersenspoelen wat hij heeft gedaan. Ik denk dat deze docu een goede is voor ouders van (jonge) kinderen om zo’n situatie te kunnen herkennen. Jackson was natuurlijk een held van velen, maar dit was om te kotsen! Dat hij er mee weg is gekomen is te triest voor woorden. Niemand die kinderen seksueel misbruikt mag ermee wegkomen! Het enige wat ik daar over dacht was dat je met geld alles kunt.
Toch begreep ik de ouders niet. Hoe dan? Het is toch te idioot voor woorden dat men het inpalmen niet door had? Weer dat geld….
Hij smeerde iedereen de ogen dicht. Toch…. Als ik een reclamespotje met Michael Jackson had mogen opnemen en ik mocht daarna nog mee naar zijn trailer, een van mijn ouders was absoluut mee gegaan. De visagiste had nog gezegd dat Jackson als een 9-jarige was, daardoor had de moeder het goed gevonden dat het jochie alleen mee was gegaan. Dat hadden mijn ouders echter nooit gedaan, en die zouden gezegd hebben dat het om hun kind ging en dat ik hun kostbaarste bezit (in de juiste zin van het woord) was. Ik had de Niagara Waterval bij elkaar kunnen janken, maar het was echt niet door gegaan. Het was echt niet zo dat mijn ouders te zuinig op me waren, maar die zouden reëel hebben nagedacht.
Beide jongens werden uitgenodigd op Neverland en de ouders gingen mee. Die sliepen elders en de kinderen mochten bij Michael slapen. Hoe dan? Jochies van 7 en 9 jaar, die laat je toch niet bij een volwassene in bed slapen. Bij de ene die mee op tour was werd de kamer van de moeder steeds verder verwijderd van de kamer waar Michael en haar kind sliepen. Met het smoesje dat er niets dichterbij was.
Dat andere jochie was met zijn zusje, ouders en grootouders op Neverland. Hij sliep met zijn zusje bij Michael op de kamer. Bij het doorreizen wilde het jochie blijven en zo gebeurde. Kon hij dat jochie nog beter leren dansen. Iedereen op het jochie na ging weg, voor een week. Op het moment dat de moeder belde kreeg ze maar geen contact, dan zou je toch rechtsomkeert gaan?
Hij palmde beide families in. Bij de een was hij ook kind aan huis. Ik ben daar te nuchter voor denk ik, maar dat is niet normaal. Mijn ouders vonden het vroeger al abnormaal dat ik liever met mijn jongere neefjes en nichtjes speelde dan met mijn leeftijdsgenoten. Nu kan ik wel uitleggen waarom ik prettiger vond. Ik werd op school gepest door mijn klasgenoten en zij deden dat niet. Oké, het was familie, maar mijn ouders staken er toch een stokje voor, ik moest vriendinnen zoeken van mijn eigen leeftijd.
Nog even over dat laatste jochie, die was weer met zijn moeder en zusje op Neverland geweest en Michael had de moeder gevraagd of hij een jaar mocht blijven, dan kon hij hem les geven. Dat heeft ze niet gedaan, maar dan gaan toch alle alarmbellen rinkelen. Kun je nagaan hoe ver dat hersenspoelen is gegaan. De ouders van het jochie zijn zelfs gescheiden en na de scheiding regelde Michael het dat de moeder met de kinderen verhuisde van Australië naar Amerika. Hadden ze dan niemand meer uit hun eigen omgeving die hun waarschuwden?
Op het moment dat het eerste kindermisbruik uitkwam hielden de jochies hun mond. Zelfs tegen hun eigen moeders hebben de jochies gezegd dat er niets gebeurd was. Uiteraard weer gehersenspoeld door Michael. Ze hebben zelfs getuigd in zijn voordeel. Nou dan vraag ik me af hoe ze hebben kunnen liegen in de rechtbank. Later kwam er nog iemand in beeld die zei dat de ondervrager zelfs een hele goede was geweest. Niet dus. Jackson heeft iedereen de ogen dicht gesmeerd. Geld!
Wat ik vervelend vond was dat de, nu volwassen, mannen in detail vertelden wat er gebeurt was. Dat had ik niet hoeven weten.
Om nu echter nog een claim in te dienen lijkt mij te laat, deze was ook afgewezen. Ik begrijp dat dit psychisch een hele ballast is geweest en dit er pas later uitkwam. Maar dan zouden de kinderen van Jackson opdraaien voor de misdaden van hun vader. Dat lijkt mij niet kunnen, alhoewel in Amerika alles mogelijk is.

Heb je de docu niet gezien? Ik zou zeggen, sla hem maar over, je schiet er niets mee op. Of mijn beeld over Michael Jackson nu anders is? Nee, dat niet. Men is pas schuldig als het tegendeel bewezen is, en dat zal men nooit zeker weten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.