Aanrader,  Tip

Tip: Zo Wordt Je Een Huiskamer Globetrotter!

Onlangs had ik reclame van de volgende site op mijn Facebook-tijdlijn. Dat ik het opende kwam doordat er een foto bijstond van mijn favoriete stad, Berlijn. Ik was meteen verrast, je kon online mee met tours op verschillende plekken op deze aarde. Je kunt een stadstour doen, mee een museum in of mee met een wandeling in de natuur. De naam van de site…

HEYGO

Eigenlijk moet ik met “Sorry” beginnen, want ik kom natuurlijk lekker als mosterd na de maaltijd. De wereld gaat steeds weer een beetje verder open en het reizen zal dus weer toenemen.

Kortgezegd met HeyGo kun je online mee met gidsen die live gaan in hun land of regio. Je kunt mee om een bergwandeling te maken, iets van het centrum te zien, mee naar een museum, mee een boot op en noem maar op. Het is maar net waar je je voor aanmeld. Volgens mij kun je zelfs online koken, maar daar moet ik me nog even extra in verdiepen.

 

GRATIS

Inschrijven is gemakkelijk en gratis en je hoeft geen hele waslijst aan gegevens in te vullen. De tours duren zo’n 45 minuten. Wat er leuk aan is, je krijgt uitleg over de regio, de stad, het museum of natuurpark.  In een paar dagen heb ik zo het een en ander al bekeken. Ik was mee op een ochtendwandeling in Bohinj in Slovenië, met een stille tour in Luxor bij de Karnak Tempel, een boottochtje op de Nijl,  in Japan keek ik mee in de etalages van Gion in Kyoto’s Geisha District, Dieng’s Color-Changing Lake in Indonesië en het Park Güell – de fantasiewereld van Gaudi in Barcelona.

Op de planning staat dit nog:

Die middelste 2 op de onderste rij zijn Bulgaars. Wat dat is zie ik dan wel, maar mijn roots liggen daar voor een deel, dus ik kan het niet overslaan.

De eerste is Homemade Limoncello, als ik het goed begrepen heb wordt er voor gedaan hoe je dat kunt doen. Als ik het goed gezien heb bestaat er zelfs de mogelijkheid om gerechten uit verschillende landen te leren koken via HeyGo.

Wat ik ook nog voorbij heb zien komen is dat je door een dame uit Tokyo de kunst van de origami uitgelegd krijgt. Zo zal er nog meer mogelijk zijn, maar dat is ook voor mij nog om te ontdekken. Ik zit er nog geen week op.

Wat ik hier nog bij wil zeggen, als je je aanmeldt voor een online tour krijg je de mogelijkheid om het in je agenda (van Google, Apple of Outlook) te plaatsen en (als je dat wilt) een melding voor de tour te krijgen. Je krijgt sowieso een email ter bevestiging van de aanmelding. In beide mails staat de link om de tour te gaan volgen. De gidsen zijn vaak 10 minuten voor vertrek al online.

 

FOOIEN

Het kost dus niets, maar men waardeert het als je een fooi geeft. Daarvan bestaat de site, maar een deel ervan gaat ook naar diegene die je rondleidt. Links onderin staat de optie om een fooi te geven. Er zijn 3 opties om uit te kiezen, 5 euro, 10 euro of 20 euro en het kan via verschillende betaal mogelijkheden zoals bijvoorbeeld PayPal. Het zijn vaak gidsen die echt al tours doen in hun stad. Zo verdient men dus een extraatje.

 

FOTO’S MAKEN

Ja zelfs daar is aan gedacht! De gidsen geven je de gelegenheid om foto’s te maken. De gidsen die ik tot nu heb gehad keren hun camera als ze zien dat een staande foto mooier zal zijn, bij bijvoorbeeld een gebouw of standbeeld.  Nee het gaat niet met de print screen-knop. Maar via de knop “capture postcard”, er komen geen watermerken of knoppen in beeld, wat bij de print screen wel gebeurd.

Hieronder even een beeld die ik wel met de print screen heb gemaakt. Ik heb er nummers bij gezet en onder de foto leg ik even uit wat waar voor is.

  1. Laat zien in welke route de gids zich verplaatst.
  2. Geeft aan bij welke tour je bent.
  3. (v.l.n.r.) De eerste ervan is de volg-knop. Hiermee kun je je bij de gids aanmelden. Zo krijg je een melding wanneer deze nieuwe tours aankondigt. De tweede knop is het geluid. Zodra je meedoet aan een tour staat deze vaak uit, dus die moet je even aan zetten. De derde is om het beeld over je hele scherm te krijgen. De vierde is om de tour te verlaten. Mocht je er niets aan vinden bijvoorbeeld. Bij de vijfde knop vindt je de deelbutton voor de social media en de button voor als je hulp nodig hebt.
  4. Nummer is voor de chat. Men ziet je binnenkomen en zelf groet ik ook altijd even. Dat doe je uiteraard in de witte balk. De knop ernaast zet de chat uit.
  5. Dat is de fotoknop! Het vierkant ernaast geeft aan dat je een foto hebt gemaakt en erin staat hoeveel. Je betaald ook hier niet voor.
  6. Die is voor je gids het leukst, daar kun je dus een fooi geven.

 

WAAR STAAN JE FOTO’S?

Gewoon, heel gemakkelijk. Ga naar de site, klik rechts bovenin op het pijltje (of je profielfoto) en erklapt een scherm uit waarvan de 3de optie postcards is. Je kunt ze daar bewaren, maar je kunt ze ook heel gemakkelijk in je eigen map opslaan. Hieronder zal ik een paar foto’s plaatsen, die ik gemaakt heb. Wil je het nog leuker maken, gebruik dan Photoshop en zet jezelf erin. Ik wil het voor je doen, alleen vraag ik er wel een vergoeding voor.

 

DE WERELD IN HUIS

Opeens zie ik nu meer van de wereld. Erg fijn voor als je niet graag weg van huis bent zoals ik.  Daarnaast bedacht ik me dat ik dit had moeten hebben in mijn schooltijd. Dit was leuk geweest voor naast je aardrijkskunde- of geschiedenislessen. Het kan ook leuk zijn als je een boek leest dat zich ergens op de wereld afspeelt. Kijk dan gewoon even of die regio erbij staat en of er een tour op de planning staat. Dat geeft net dat extra laagje dan. Of je wilt juist kijken waar je je volgende vakantie gaat houden. Ontdek de wereld vanuit huis. Het kost je geen reistijd, je bent klimaatgericht bezig, je steekt nog eens wat op, je slaapt heerlijk in je eigen bed en je hoeft niemand te regelen voor je huisdier(en) en/of de post en de planten. Tel uit je winst!

Oja, wat voor jou misschien een nadeel kan zijn, de tijdszones am/pm! Om mee te kijken in Japan moest ik op 4:45 uur mijn bed uit, ik wilde er koffie bij drinken, omdat de tour om 5 uur begon. Kun je dus maar moeilijk je bed uit komen, dan wordt je HeyGo-wereld iets kleiner.

 

JOU WERELD OVERAL TER WERELD THUIS?

 

Dat kan wel, want je kunt de app ook downloaden en zelf tours gaan geven. Daarvoor kun je je aanmelden, je gegevens invullen en dan indienen. Nee, ik heb dat (nog) niet gedaan.

 

DE LINK VAN DE SITE: HEYGO.COM

De site is zeer gebruiksvriendelijk, en wijst voor zich. Heel veel plezier!

 

Zoals gezegd, hieronder nog een paar foto’s. En leek het gisteren op mijn Facebook dat ik in Barcelona was door de foto’s en de tekst? Niets is minder waar, ik was gewoon thuis!

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *