Recept

Recept: Hot Chocolate Chicken

mhcc Laat ik eerlijk zijn, ik ben nooit een groot tv-kijkster geweest. Het gebeurde dan ook bij toeval dat ik op bezoek was en daar de tv aan stond op Life & Cooking ofzo. Ruldolph van Veen kwam met een recept…. Gezien er chocola in zat…. Jawel, was mijn belangstelling gewekt, chocola. Ik hou ervan om met gekke dingen te koken. Zo is koffie in een hoofdgerecht met lam een top-combinatie, maar daar kom ik later nog eens op terug. Evenals cola door een hoofdgerecht. Voor nu hou ik het bij de chocola.
Meer dan eens noemde ik 4 ingrediënten (Nee, niet alles in 1x, bewust!) en steevast zei men dan: “Nah, lijkt me niets!” Toch, als ze het hadden geproefd begrepen ze me mijn enthousiasme en smaakte het hen heerlijk. Daarom deel ik dat recept van Rudolph van Veen.

Hier het recept:

Ingrediënten:
350 gram kipfilet
1 teentje knoflook
1 rode chillipeper
2 theelepels cacaopoeder
0,5 theelepel komijn
0,5 theelepel paprikapoeder
0,5 theelepel oregano
scheutje zonnebloemolie
sap van 1 sinaasappel
2 eetlepels bruine suiker
snufje zout
50 gram pure chocolade
chilisaus

Bereidingswijze:
Snijd de kipfilet in blokjes.
Pel en snipper de knoflook. Maak de peper schoon en snijd hem in stukjes.
Meng in een kom het cacaopoeder, komijn, paprikapoeder, rode peper, oregano, knoflook, olie, sinaasappelsap en suiker door elkaar.
Schep het door de blokjes kip en laat dit minimaal 2 uur marineren.
Verwarm de grill of de grillpan voor. Rijg de blokjes aan een sateprikker en gril ze aan beide kanten tot ze gaar zijn. Bestrooi ze met zout.
Laat intussen de chocolade au bain marie smelten.
Besprenkel de sates met chilisaus en een beetje gesmolten chocolade.

Wat ik er vanavond bij had was bruine rijst met avocado en Spaanse peper. Dat is gemakkelijk!
Kook de (Bruine, hoeft niet persé) rijst gaar.
Maak een mix van olijfolie, knoflook, zout en peper klaar in een schaaltje (de olie mag vrij royaal zijn). Snijdt een avocado in stukjes. Snijdt ook de peper in fijne stukjes en roer alles door elkaar. Wil je het niet pittig hebben, verwijder dan de zaadjes en de zaadlijsten. Dit alles door elkaar en laten trekken zo lang het water voor de rijst op staat en zolang de rijst kookt.
Wanneer de rijst is afgegoten doe je die terug in de pan of een schaal. Dan roer je de gekruide olie er doorheen. Dat is het.

Wat er ook lekker bij te combineren is, weet ik uit eigen ervaring, zijn kidneybonen met creme freche.

Denk om de pepers, ik eet pittig en als men mij zegt “Ik kan er wel tegen”, dan verwijder ik geen zaadlijsten en zaadjes. Hou je daar niet van verwijder ze dan wel.

Eet smakelijk.

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *