Mijn Nick & Simon-Collega

Onlangs heeft u bovenstaand bericht op mijn Facebook kunnen lezen. Zoals ik in de tekst al zeg dat het voor velen een schok zal zijn, dat is wel gebleken. Men vroeg of het wel goed met me ging en of ik psychische hulp nodig had. Nu valt dit alles wel mee, ik kan u zeggen, ik heb het kaartje met mijn volle verstand zelf betaald. Heb ik voorheen wel eens gezegd dat je me niet gratis naar Nick en Simon zou krijgen, ik ben een vrouw van mijn woord. Daarom alleen wilde ik niet dat er voor me betaald werd. Geloof me, dit is niet een actie die ik spontaan heb gedaan. Hier zit uiteraard wel een verhaal aan vast….

Laat ik haar Maya noemen. Maya is een collega van me. Sinds een aantal jaren woont ze in Nederland, ze is Aziatisch, en met haar familie hier naartoe verhuisd. Ze werkt in de zorg en de bewoners vinden haar geweldig. De collega’s ook en ik ook, op een klein dingetje na….

Ik was er zelf net aan het werk toen zij er een cd ingooide van Jan Smit. Nu lagen er ook cd’s van Gerard Joling, Oud-Hollandse pophits, Wim Sonneveld en noem maar op. Nee, Maya vond Jan Smit geweldig. De volgende dag had ik mijn bluetooth box mee en zette mijn nostalgische map via Spotify aan. Maya vond het geweldig en vroeg of ik dan ook Nick en Simon kon draaien. Attent als ik ben zocht ik een nummer van ze op en zette dit aan. Maya vond het geweldig en zei dat ik het kon laten staan, want Nick en Simon vond ze nog veel beter dan Jan Smit. Daar stond ik dan met mijn goede gedrag. Dacht ik aardig te zijn en meteen zo’n antwoord. Dat had ik niet verwacht. Toch verscheen er een glimlach om mijn mond en mijn ogen voelde ik gaan glinsteren, ik zou Maya gaan plagen. Let wel, plagen, dus niet pesten. Als ze het vervelend had gevonden was ik direct gestopt (als ze dit leest zal ze balen dat ze dat niet gedaan heeft). Ik had haar aangekeken en gevraagd of ze echt fan was van Nick en Simon. Ze riep enthousiast dat dat zo was. Dus ik haalde mijn schouders op en zei dat er ergere dingen waren, niet heel veel, omdat dit toch tamelijk erg was te noemen. Weer niet kreeg ik de reactie die ik verwachtte. Nee, ze sloeg de arm om me heen en riep lachend uit, ‘Jij bent zo grappig Dyezzie!’ Weer keek ik haar aan en ik zei, ‘Ik ben serieus!’

De volgende maanden ging ik los, maar hoe lulliger ik over Nick en Simon deed, hoe grappiger Maya het vond. Of ik nu zei dat ik koppijn kreeg van die muziek van de heren, ik het kleffe rotmuziek vond, hun teksten liep af te kraken of het uiterlijk van de heren…. Maya lachte alles weg, met opmerkingen dat ik zo grappig, leuk en zelfs lief was. ‘Nou je bent een lekkere fan van ze! Zo zou je niet over mijn idolen moeten spreken, want ik had mijn idolen beschermd!’
Het dieptepunt kwam met Kerstmis. We werkten weer samen en ze vroeg of ik Nick en Simon wilde draaien. Ik had eens diep gezucht en gevraagd of ze de kerst-cd wilde horen. Ze keek me vragend aan en begon hard te lachen, volgens haar hadden ze die niet. Ik was vliegensvlug op Spotify en opende de kerst-cd van haar idolen. Vervolgens duwde ik haar mijn mobiel onder de neus en riep, ‘Kijk dan, die hebben ze wel! Waarschijnlijk in de koopjes-bak van de Blokker, maar deze hoor jij in je collectie te hebben. Wat ben jij voor fan dan, dat je dit van mij moet horen?! Eigenlijk moet ik alles nu alles van ze wissen, maar ik mats je wel….’, en ik zette de muziek aan. Ondertussen stond Maya hard te lachen, genoot van de muziek en haar kerst was perfect op deze manier.

We wisten het al een tijdje, maar Maya zou naar een andere locatie gaan. Vandaag zou haar laatste dag bij ons zijn. Eerlijk vertelde ik haar twee weken geleden dat ik haar wel zou gaan missen, maar dat ik het lekker vond om Nick en Simon uit mijn Spotify te kunnen wissen. Tja…. en toen kwam Karma om de hoek kijken. Op mijn vrije dag kwam er een nieuwe single van Nick en Simon uit en waren ze te gast bij Ruud de Wild in De Wild In De Middag op NPO 2. Glimlachend zat ik te luisteren, als ik het telefoonnummer van Maya had gehad, dan had ik haar een berichtje gestuurd, maar helaas. Of ik het nu op de radio hoorde of op de site van het AD las, daar was het nieuws dat Nick en Simon een clubtour zouden gaan doen. Jawel, ze komen ook naar Het Paard in Den Haag en laat dat nu bij mij om de hoek zijn. Ik streek de hand over mijn hart en stuurde via de werkmail een mailtje naar Maya en nog 2 andere collega’s. Van Maya kreeg ik geen antwoord, maar de andere 2 waren enthousiast. Dezelfde avond zaten Nick en Simon ook nog eens bij Eva Jinek. Ja, jammer van dat telefoonnummer…. De volgende dag zag ik Maya op het werk en vroeg of ze de mail had gezien. Nee dus, waarop ik haar het nieuws heb verteld. Maya’s enthousiasme was groots, zo groots dat ik even dacht dat de Volendammers de afdeling op kwamen lopen. Onderling werd er afgesproken en met een aantal collega’s gaan we dus naar Nick en Simon op 5 oktober in Het Paard.

Vandaag was dan Maya’s laatste werkdag bij ons. Tja, ik had haar genoeg geplaagd, dus ik besloot om wat leuks voor haar te doen. Ik had nog gekleurd A4-papier in huis en permanent markers. Ik schreef verschillende titels van liedjes op een A4 en wijzigde de naam van de afdeling ook meteen maar even. De titels van de liedjes hingen verspreid door de huiskamer vandaag. Op mijn spotify heb ik een aparte map gemaakt, maar dan wel onder de bijnaam die ik voor Nick en Simon had. We hebben uitsluitend Nick en Simon geluisterd vandaag. Maya vond het fantastisch! Nog even over mijn bijnaam voor het duo. Maya zat met andere collega’s een spelletje Pim-Pam-Pet te doen met een paar bewoners. De vraag was, “Noem een Nederlandse Artiest of Artiesten beginnend met een S.” Wat riep Maya vol overgave? Jawel…. ‘Sick en Nemo!’ Zou je denken dat ik nu harder moest lachen, nee hoor, Maya lachte veel en veel harder!

Inmiddels heb ik het telefoonnummer van Maya en ik heb haar beloofd dat ik een Nick en Simon-alarm geef als er iets speciaals rond de heren te melden is. We hebben ons vooruitzicht naar 5 oktober. Wellicht kunnen we ervoor nog even Nick en Simon Karaoke doen, maar dat dan ergens medio september. Voorlopig luister ik echter even niet naar Nick en Simon, begin september is vroeg genoeg om de teksten te leren tenslotte. Ik zing namelijk liever mee dan dat ik sta te lalala-en. Wat zal Maya verrast worden door me. Ach ze moest eens weten…. Dat weet echt bijna niemand van me, want Nick en Simon schijnen niet te passen naast Rammstein, maar ik ben niet in de hokje te duwen. In mijn muziek Top 5 staat namelijk wel degelijk een nummer van Nick en Simon, dat vind ik zelfs het allermooiste Nederlandse lied! Muziek en tekst, ik vind het geweldig. Welke dat is? Om alvast voorpret te hebben, de link van de live-versie:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.