Mijn Meest Bizarre Treinreis Ooit!

trein Afgelopen maandag ging ik met de trein van Den Haag naar Leeuwarden. Ik moest overstappen in Gouda. Tja, vakantieregeling ofzo, maar rechtstreeks van het Haagse naar Leeuwarden leek niet te gaan. An sich baalde ik daar al van, want als ik reis zoek ik de reis uit met weinig mogelijk overstappen. Er kwam nu bij dat ik ook baalde omdat ik zo slecht had geslapen. Kortom, ik ging op pad met een humeur om op te schieten.

Zoals ik ben, ik zette een bericht op mijn facebook dat ik op weg was voor een moeder/dochter en tante/nichtje week in het Friesche. Al snel werd me veel plezier gewenst, maar die overstap in Gouda was funest voor mijn humeur, want ik was op een 4plek gaan zitten en daar zat ook een klein bewegelijk kind van een jaar of 3. Nu ging dat kind er met zijn/haar (dat was echt niet te zien ofzo) ouders uit in Utrecht. Ik keek om me heen, maar verplaatsen was geen optie. Ik moest mijn koffertje en rugzak ook kwijt. Dus ik bleef zitten en parkeerde mijn bagage tussen de stoelen, want dat kan daar, ruimte zat!

Het gebeurde en het was nog heel veel erger! Nu kwam er een yuppenvader, ik hen ‘daddy-dear’ noemen hierna, tegenover me te zitten met 2 dochters van ongeveer 4 en 6 jaar. Er was een vrouw tegenover me komen te zitten, maar die hoorde niet bij hen. Daddy-dear sommeerde de vrouw dat hij bij zijn kids moest zitten en zij wel 3 plekken naar achteren kon, daar was nog eens stoel vrij. De vrouw begreep het en deed dat. Knap, want zo vriendelijk had hij het niet gezegd. Aan de andere kant van het gangpad zaten een vader, moeder en zoon van een jaar of 16. Zij hadden er voor Gouda al in gezeten. De mevrouw keek me aan en trok haar wenkbrauwen eens op. Oja, dat voelde ik ook zo!

We reden Utrecht uit en ik antwoordde al op mijn bericht: Dit wordt de meest lange treinreis van mijn leven! Eerst is het gigantisch druk, dus ik zit op zo’n 4plek. Bij Utrecht komt er een vader met 2 kids (4&6) bij me zitten. Ik kon niet ergens anders zitten ivm bagage. Dan wil dat ene kind graag MIJN groene thee! En die l*l tikt me aan en zou het pakken!!!! Zo!!!!
Ik had gezegd dat ik slecht had geslapen toch? Nah, zo heb ik ook geantwoord!!
Eerlijk is, daddy-dear had mijn flesje groene thee al van mijn schoot gepakt en hield het zelfs naar mij omhoog! Ja, ik greep het meteen terug en heb bits gezegd, “Dan moet je zorgen dat je zo’n flesje bij je hebt!” Nog best wel een nette tekst toch?

Tot overmaat van ramp deed mijn ene oortje van mijn headset het niet. Ik baalde nog eens extra. Ondertussen viel me wel op dat de dochters Engels tegen hun vader spraken, maar hij sprak Nederlangs tegen hen. Ze begrepen het wel, dta wel. Natuurlijk, ik begon al wat te bedenken. Zijn vrouw was vast Engels oid en hij NL en voedden de dochters al 2-talig op. Prima, niets mis mee.
Ik nam een slok van mijn groene thee uit het flesje en daddy-dear tikte me weer aan, terwijl ik nog dronk. Dan zou zijn dochter vast nu wel een slokje mogen hebben. Je kon me recht vooruit steken van ergernis. Hoe sneu ook voor het meisje, maar ik heb gezegd tegen daddy-dear dat ik zojuist in het flesje had gespuugd! Echt zoiets werkt averechts bij mij. De mevrouw aan de andere kant van het gangpad knipoogde lachend naar me.

Het was nog voor Zwolle toen de dochters acher dady-dear een vrouw zagen met een klein schattig hondje. Ze wilden die gaan aaien, maar daddy-dear pakte het voorste en oudste kind stevig bij de arm en zei dat het beest zou bijten. De vrouw begon hartelijk te lachen en zei, “Oh echt niet, laat ze haar maar aaien hoor!” He vooruit, het mocht en de meiden genoten. Daddy-dear hield ze wel scherp in de gaten, maar de dame begon een gesprekje met hem. Uiteraard kon ik dat horen, door mijn ene geluidloze oortje. Ze vroeg waarom hij alleen met kids reisde, was de moeder er al, of zou die later komen. Hij zei dat het niet het geval was. De moeder van de meiden en hij waren uit elkaar. Het ging niet meer. En opeens zei hij oudste meisje met een hele heldere en luide stem: “Daddy loves boys, don’t you daddy?’ Daddy-dear kleurde enorm en er ging een gegniffel rond in de coupe. De oudste dochter had opeens heel veel vrienden in de coupe. De mevrouw aan de andere kant van het gangpad en ik keken elkaar lachend aan.

Eigenlijk had ik gehoopt dat daddy-dear en zijn kids in Zwolle de trein zouden verlaten, maar helaas! Er kwam echter een reiziger bij. De plek aan de andere kant van het gangpad bij vader, moeder en zoon was vrij gekomen. Die reiziger wilde daar zitten en vroeg het in het Engels. De vrouw maakte plaats zodat hij aan de binnenkant kon zitten. Hij viel wel op, zo had hij rastahaar en een baard. Zijn kleding was ook alternatief te noemen. De vrouw vroeg waar hij vandaan kwam, want hij sprak op een andere manier Engels. Hij bleek uit Australië te komen. Hij had een enorm ding bij zich, een verpakking van een soort lange vorm en ze wilde ook weten wat dat was. Het was de didgeridoo. Ik schreef het al op fb, we kregen hem zo ver dat hij er op ging spelen. Nu had ik dat gefilmd, maar het geluid was vreselijk en de beelden niet mooi. Dat heb ik gewist. Ja stom, ik weet het. Daddy-dear vond het afschuwelijk, dat was duidelijk. Nu hou ik zelf ook niet van het geluid, maar oké. Hij vertelde later dat hij naar Terschelling ging. Het gezin zou er ook heen en ook Daddy-dear moest die trein hebben. Een ander vrouwtje zei naar Franeker te moeten en ook in dezelfde trein te moeten. Ik raadde haar aan met de bus te gaan, maar ze zou worden opgehaald door familie of vrienden. Ze bood aan dat die mij ook wel een lift in Franeker wilden geven, dus ik skipte mijn plan van de bus en nam de trein.

In de trein van Leeuwarden naar Harlingen was Daddy-dear met zijn kroost voorin gaan zitten en wij zaten allemaal gezellig achterin. Het was echt leuk! Had ik nog zo tegen mijn treinreis opgekeken, dit was wel de leukste tot nu toe! 😀

Het kan verkeren….

Nu hyeb ik nog een leuk treinverhaal, die is van bijna 20 jaar geleden. Ik kreeg middenin de coupé iemand zover dat hij zijn shirt uitdeed. Maar dat verhaal is voor een volgende blog!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.