De Week Van Dyezzie

Als een kind zo blij was ik dat ik eindelijk weer naar mijn werk kon en mijn vakantie voorbij was. Meteen begon ik aan de vroege diensten, maar gezien ik vroeg opsta is dat voor mij geen enkel probleem. Op zondagmorgen ging ik iets vroeger van huis en haalde ik mijn collega op. Vanaf haar zijn we met de auto gegaan en terug liep ik vanaf haar huis weer naar huis. Het weer was geweldig en ik wandel tegenwoordig graag. Voor mijn vakantie zijn we al eens helemaal gaan lopen. Ja, ik ben nog steeds slaaf van mijn stappenteller en die dag was ik reuze trots op mezelf, want ik had ruim 12 kilometer gelopen die dag! Laat het voorjaar dus maar komen zou ik zeggen. Het is trouwens bijna zo ver dat het licht fantastisch is als ik dan ’s morgens door het Zuiderpark loop. Daar heb ik nu al zin in!

Dinsdag ben ik eindelijk naar de huisarts geweest om mijn bloed te laten prikken. Donderdag belde ik voor de uitslag en dat viel even tegen. Het gaat niet zoals het zou moeten gaan en daarom moet er verder gekeken worden. Komende week heb ik een afspraak met de huisarts en dan wordt er verder gekeken. Goed, dat eerst maar eens afwachten. Me nerveus maken heeft geen enkele zin tenslotte.

Dinsdag ontdekte ik ook dat het nieuwe seizoen van een van mijn favoriete series op Netflix was verschenen. Dat is de serie When Calls The Heart. Het is een Hallmark-serie en hij is superzoet! Ja ik hou ervan. Het verhaal is dat de rijke Elizabeth Thatcher als lerares wordt aangesteld in het dorpje Coal Valley. Mountie Jack Thornton wordt er dan ook aangesteld. Eerst hebben ze niet veel met elkaar, maar hey…. dat wordt anders. Het verhaal speelt zich af in Canada aan het begin van de 20ste eeuw. De kostuums zijn dan ook prachtig.
Inmiddels wacht ik alweer op het nieuwe seizoen hiervan. Hier de trailer:

Eigenlijk keek ik de hele week al uit naar vandaag. Vandaag zou het Chinese Nieuwjaar gevierd gaan worden in het Haagsche. Dat wilde ik wel eens zien. Het is het jaar van het varken, en zou je denken dat ik een draak ben, omdat het een bijnaaam van me is gezien ik erg pittig kan eten. Nee, volgens de Chinese astrologie ben ik een varken. Mijn moeder wist dit al langer overigens, daarom kocht ze vroeger geen witte of lichte kleding voor me.
Goed, ik was al vroeg in het centrum van het Haagsche, maar ik bleek te vroeg. Dus ik ben weer naar huis gelopen en ben later weer terug gegaan. Voor het vuurwerk was ik reeds weer thuis, want als er iemand bang is van vuurwerk, dat ben ik.
Ik moet zeggen, heel veel begreep ik er niet van. Zo kreeg ik 10 cent van die koning/keizer die bovenop de foto staat. Hij deelde ook envelopjes uit met daarin een kortingsbon van de Chinese supermarkt en hier zat ook nog eens 20 cent in. Ik heb ze apart gelegd, dat dan weer wel. Het zal wel staan voor geluk. Oja, bij de opening werd gezegd dat het jaar van het varken voor voorspoed en rijkdom staat.

Natuurlijk heb ik nog een paar foto’s gemaakt. Die voer ik hier in en daarna duik ik voor de kachel, want ik heb het koud, heel koud zelfs! Nee, ik denk niet aan een griepje, want ik weet nu dat ik een voorspoedig nieuwjaar zal hebben!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.