Blij Onder De Douche!

Van de zintuigen kijken, horen, voelen, proeven en ruiken, is de laatst genoemde minder populair als de eerste 4. Toch moet je dat niet onderschatten. Neem maar dat je opeens iets ruikt wat je terugbrengt naar vroeger. Naar bijvoorbeeld het juspannetje van je oma, of de pas gepoetste huiskamer van je moeder. Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om een atelier in te lopen en gewoon de lucht flink in te ademen. Dat doet me denken aan het atelier van mijn vader en dat geeft me een rustig gevoel. Ik heb dat ook al met schildersproducten. Vlak na het overlijden van mijn vader heb ik overigens zijn luchtje aangeschaft bij een parfemurie. Op moeilijke momenten ruik ik daar aan en voel me dan blij worden. Ach er is zoveel qua reuk. Neem alleen maar de wierook, daar zijn zoveel verschillende geuren in. Voor iedere stemming is wel een passend luchtje. Welke ik het meest lekker vind is de appel-geur. Ok√©, ik kocht vroeger ook alleen maar doucheschuim met appellucht, maar die is tegenwoordig moeilijk te krijgen. Als ik in Duitsland was sloeg ik dan ook altijd flink in. Tot die ene keer in Duitsland, na jaren in de appel-lucht te hebben gelopen brachten ze zo een nieuw luchtje op mijn pad…

Ik was voor een weekje naar Berlijn gegaan en zou daar weer appeldoucheschuim in gaan slaan. Bij de drogist stond ik te kijken welke ik zou meenemen, want ik had keus uit verschillende merken. Opeens viel mijn oog op het schap ernaast met doucheschuim van Treaclemoon. Het was een eenvoudige fles, en de kleuren zagen er leuk uit. Zo ook de groene. Het was echter geen appelluchtje, maar One Ginger Morning. Ja, zelfs de naam is al mooi. Gek genoeg, wat ik nog veel leuker vond, er stond een leuk gedichtje op de fles. Dat gaf zoiets liefs. Ik opende de fles en rook eraan. Whauw, dit was geweldig, ik kreeg meteen een vrolijk gevoel. Je raadt het al, ik was om.

Eenmaal in de badkamer bij het douchen viel me op hoe ontzettend zacht deze doucheschuim was en hoe lekker de geur de hele ruimte vulde. Helemaal fris en vrolijk ging ik me afdrogen en aankleden. De geur bleef lekker om me heen hangen. Nu had ik trouwens ook bodylotion in dezelfde geur gezien. Eenmaal aangekleed liep ik het hotel weer uit om naar de drogist ernaast te gaan en haalde dus ook de bodylotion op. Daarna ging ik weer terug, kleedde me uit en smeerde me helemaal in. Wat een sensatie was dat en zo bleef het nog langer bij me!

De volgende dag was ik weer bij de drogist, ik moest en zou nog een paar flessen halen, want in Nederland had ik het nooit gevonden. Het voordeel van deze doucheschuim is ook dat het erg zuinig in gebruik is. Ook schafte ik gelijk nog 2 bodylotions aan. Ik keek wel thuiskomst bij verschillende drogisterijen, maar kon het steeds niet vinden. Dus ik liet het gewoon opsturen door Duitse vrienden.

Treaclemoon Warm Apple Pie Hugs

Treaclemoon Warm Apple Pie Hugs

Vorig jaar was ik echter eens bij de Albert Heijn. Daar keek ik nooit om badproducten, maar nu was me door een kennis gevraagd even iets voor haar mee te nemen. Ik was zoekende toen mijn oog viel op Treaclemoon! Ja, ze hadden ook de One Ginger Morning! Die moest dus meteen mee. Dat is echt mijn persoonlijke favoriet. Misschien omdat die lucht mijn kennismaking met het merk was. Toch gebruik ik die niet alleen, want ik ben hierin merk-vast dus daarom wissel ik wel van geur. De andere geuren zijn namelijk ook geweldig. Andere geuren zijn: That Vanilla Moment, The Raspberry Kiss, My Coconut Island, Those Lemonade Days, Warm Cinnamon Nights, Iced Strawberry Dreams, The Honeycumb Secret, Sweet Blackberry Memories en Warm Apple Pie Hugs (Jaja, mijn appelluchtje!). Ja echt, wat een geweldige namen al he? Een luchtje heb ik nog niet genoemd, maar die is nieuw in de collectie en die moet ik nog gaan testen. Dat is namelijk Dusted Cocoa Heaven! Oh, die moet ik echt vlot gaan testen. Eh ja, de rest heb ik al gedaan.

Treaclemoon Strawberry Dream

Treaclemoon Strawberry Dream

Wat overigens zeker een vermelding waard is, de producten van Treaclemoon zijn er voor iedereen, want ze testen niets op dieren! Zijn de flessen met hun gedichten, iedere lucht heeft een ander gedichtje, al lief. Het hele merk is dat eigenlijk.
Vond ik het vroeger not done om iets van doucheschuim ofzo cadeau te doen, dat is tegenwoordig anders. Dan ga ik ook op mijn gevoel af en bedenk welk luchtje ik ga geven of wat bij diegene past in mijn ogen.

Treaclemoon Sweet Blackberry Memories

Treaclemoon Sweet Blackberry Memories

Treaclemoon is alleen te verkrijgen bij de Albert Heijn en de Etos. Kijk de volgende keer eens, open een paar flessen en ruik! Dan zul je kunnen ervaren wat ik ervaar bij die luchtjes! Ze hebben overigens ook kleine flesjes bodylotion/handcreme. Juist, ik heb de Ginger dus wel bij me in de tas!

Voor meer informatie verwijs ik je graag naar hun site www.treaclemoon.nl

Om deze blog te maken heb ik contact opgenomen met Treaclemoon, om te vragen om foto’s. De foto’s in deze blog heb ik van hen toegestuurd gekregen, waarvoor mijn dank!
Treaclemoon

2 reacties

  • oeh klinkt goed!
    Zijn het erg overweldigende luchtjes of echte zachte geuren?
    Enorm zoete luchtjes vind ik niks namelijk.

    Ze klinken in ieder geval heel lief en lekker!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.