Zo veranderlijk als het weer!

img518 Dat hebben mijn ouders me wel vaker gezegd. Meestal sloeg dit op mijn slaapkamer. Als ik mijn kamer moest opruimen, dan had ik een flinke klus, dan veranderde ik de boel meteen maar. Mijn ouders wisten nooit hoe ze mijn kamer nu weer zouden aantreffen. Leuk toch? Nee, dat vonden mijn ouders niet. Het tapijt op mijn kamer versleet sneller dan door de gehele woning.

Nu had ik de grootste slaapkamer en daarin stonden, behalve mijn kledingkast, ook die van mijn vader en de linnenkast. En dan bonjourde mijn moeder zo mijn kamer in als ze de was op moest ruimen. Dat vond ik nooit leuk. Ik kwam op het plan om de kasten naast elkaar te zetten, met de deuren naar de deur toe. Zo ontstond er een klein halletje en als je eromheen liep was je op mijn kamer. Zo had ik meer privacy. Volgens mijn ouders kon dit niet, maar ik wist dat het kon, want ik had de boel allang opgemeten. Mijn ouders vonden het prima, maar mijn moeder zou ’s middags eerst even een dutje doen en daarna zouden we de boel veranderen. Welnee, ik kon dat alleen wel! Terwijl mijn moeder in de slaapkamer naast me sliep heb ik zo zacht mogelijk de boel verschoven. Natuurlijk met de volle inhoud van de kasten, want wat een werk om alles eruit te halen en er daarna weer in te doen. In het uur dat mijn moeder sliep kreeg ik het voor elkaar en stonden de kasten naar wens. Ik was inmiddels toe aan het opruimen en schoonmaken van mijn kamer. Mijn moeder vroeg of ik alles uit de kasten had gehaald, en “natuurlijk” had ik dat gedaan. Ze opende de kasten om te kijken, maar ik had aan alles gedacht en de boel weer even recht gelegd toen ik klaar was. Ze vond dat ik het vlot gedaan had en vroeg of ze nog moest helpen. Nee, dat was niet nodig, als zij koffie zou zetten kwam ik zo wel even beneden en ging ik daarna verder. Er was overigens nog een leuke bijkomstigheid aan dit alles, als mijn ouders de deur naar mijn kamer open deden in het vervolg zagen ze niet wat een teringzooitje ik er weer eens van had gemaakt! Ze hadden echter gedacht dat mijn kleine ruimte nu niet meer zo vaak veranderd kon worden, maar ik was creatief en dat lukte me dus met gemak.

Eenmaal zelfstandig genoten mijn ouders van hun rust, want er werd aanzienlijk minder intern verhuisd. Toch, als ze bij me kwamen dan “Ale Hop” stond mijn interieur weer geheel anders! Inmiddels liet ik het niet alleen bij mijn interieur, ook de muren waren aan verandering onderhevig qua kleur. Volgens mijn vader werd mijn kamer steeds iets kleiner door alle verflagen.

Behalve dat ik qua interieur vaak veranderde qua opstelling had ik nog iets waar ik veel aan veranderde. Het waren mijn uiterlijk en het meest mijn haardracht. Ik ging gerust met lang haar tot ruim over mijn schouders naar de kapper en kwam met een korte coupe terug. Nee het is dan ook niet gek dat ik eens bij de kapper vandaan kwam en mijn ouders me voorbij liepen in de stad, die hadden hun eigen dochter zo vlot niet herkend. Qua uiterlijk was ik als tiener behoorlijk “New Wave”, maar je kon mij ook gerust zien in een nette pantalon, een coltruitje en daarop een blazer. Mijn puntschoenen stonden dan in de kast en ik droeg er keurige laarsjes onder. Om het af te maken stond ik dan in de zomer in de meest vrolijke bloemenjurk en andere felle kleuren.

Inmiddels ben ik een stuk rustiger en iets netter ook. Ja, ik vind de boel veranderen nog steeds leuk, maar het hoeft niet meer zo vaak. Vandaag had ik echter zin om wel iets te veranderen, dus heb ik mijn blogsite hier onder handen genomen. Ik ben helemaal tevreden. Nee, niet moe, maar wel heel voldaan!

2 reacties

  • Haha, hoe herkenbaar! Ik was vooral tijdens mijn huwelijk zo. Om de paar maanden mocht mijn ex weer aan de slag als het te zwaar was en de boel verhuizen. De meubels hebben echt alle hoeken van alle kamers gezien haha. XD Ik ben inmiddels ook een stuk rustiger geworden als het om veranderen gaat, want ik merk dat ik er zelf onrustig van word.

    Wow…mooi geworden hier! ?

  • Oh, sorry. Vergat in te loggen. 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.