Zo Kun Je Slim Spelen!

Ik ben eigenlijk helemaal niet goed in sport en spel. Oké, in sommige spellen ben ik beter. Noem een scrabble, cluedo en triviant. Dat zijn ook spellen die ik leuk vind. Toch gebruik ik bij de eerste twee vooral een tactische manier. Wat dat is? Vooral de ander afleiden. Een stom voorbeeld, vroeger vonden mijn ouders het leuk om te sjoelen. Ik vond het ook leuk om mee te doen, maar mijn ouders waren sterker dan ik. We speelden dat in de keuken. Zodra een van hen aan de beurt was dan zorgde ik voor drankjes en hapjes. Dan stond ik bij het aanrecht hardop in mezelf te praten, met teksten als, “Ja joh, winnen doe je toch niet van die 2. Zij zijn goed, echt goed! En dat is ook helemaal niet erg. Beter tegen hen spelen, dan met iemand van wie zeker weten win. Nu is het een uitdaging voor me. Goed zijn ze! Ja en ik gun hun de winst hoor. Vind ik alleen maar leuk. Zijn ze ook eens ergens goed in…” Dat soort dingen. Of ik zette de cd Barcelona op van Freddie Mercury en Montserrat Caballé. Daarbij stond ik haar dan te playbacken alsof mijn leven ervan hing. Stond ik echt flink achter, dan voerde ik ook nog even ballet op! Zo doe ik dat dus, tactisch en afleiden!

En nu is er de Pokémon Go. Tot aan de komst van Nick afgelopen donderdag was ik doodeenvoudig een leek. Master Nick gaf me uitleg en ook waardevolle tips! Misschien wel iets ‘te’ waardevol…
Zo dacht ik dat die punten, Pokéstops, gewoon een richtlijn waren voor waar die Pokémonstertjes zaten. Niets bleek minder waar. Ik moest dat juist openen en een veeg over het scherm geven naar links of rechts, want daar kreeg ik items voor in de vorm van ballen, sprays, eieren etc. Daarbij kreeg je ook 50 XP-punten. Ook al heb je genoeg items, dan nog krijg je die 50 punten erbij.
Die Pokéstops zijn eerst palen met blokjes. Ben je in de buurt, dan worden het rondjes. Is dat rondje blauw dan kun je die veeg geven. Is het gedaan dan wordt het paars. Maar binnen een minuut of 10 is het weer blauw en dan kun je weer. Dat is handig als je een punt dichtbij huis hebt! Dan kun je dit ook heel vaak vanuit huis doen!

Waar ik niet naar heb geluisterd qua tip van Nick. Nick zei dat ik die Rattata’s, Pidgey’s en Magickarps gewoon moest laten liggen, want qua CP-sterkte zijn die eigenlijk niets waard. Ik vang echter ALLES wat er op mijn scherm verschijnt, want mijn motto is ‘Punten Zijn Punten!’ Een uitspraak die ik niet meer mag zeggen aan Nick 😉 Wat ik doe, als de onder de CP100 zitten, dan veeg ik naar beneden en dan druk op Transfer en vervolgens Yes. Voor iedere vangst krijg je 3 snoepjes en voor de transfer ook nog eens 1. Met die die snoepjes kun je ze een Power Up geven zodat hun CP-kracht sterker wordt. Heb je genoeg snoepjes verzamelt (vanaf 25 geloof ik) dan kun je ook Evolve aantikken en dan verandert je Pokémonstertje helemaal qua gedaante in een sterker monstertje in zijn soort.

Voor de vangst van een monster krijge je 100 XP-punten. Is het monstertje ook nog eens nieuw, dan krijg je 600 XP-punten. De XP-punten is belangrijk om een level hoger te komen. Die CP-punten zijn belangrijk voor de sterkte van je monster als ze gaan vechten in de ‘Gym’. Dat laatste daar heb ik niets aan. Ik doe niet aan die gevechten in de Gyms. Sowieso hou ik al helemaal niet van vecht-spelletjes, dus laat ik dat. Kortom, de ‘medicijnen’ om je monsters beter te maken heb ik dan ook niet nodig. Die dingen staan bij mij laag, zodat ik meer ballen, eieren en frambozen kan vangen. Dit alles vind je in de map met items.
Daar kom je als je je poppetje in het speelveld ziet staan, dan druk je op de rood/witte knop.

Index

Index

Hierboven zie je de index. Bij de settings kun je je batterij op besparen zetten. Naar het schijnt moet je dat opnieuw doen als je het spel hebt afgesloten en laten opnieuw opstart. De muziek kun je daar ook uitzetten, even als de geluidseffecten en de vibratie. Ook kun je het vinkje verwijderen waarbij je via je mail promoties, events, aanbiedingen, nieuws en updates binnenkrijgt.
Je kunt ook voor ‘tips’ kiezen en dan komt dan mannetje tevoorschijn die je onderin tips geeft. Veeg naar rechts voor de volgende tip. Je zult wel door alle tips moeten om er weer uit te komen.
Je kunt in Pokédex kijken welke monsters jij al allemaal in je collectie hebt. Als je het monstertje aantikt krijg je info erover te zien.
Dan heb je de shop. In principe is het spel gratis. Daar kun je dus dingen kopen, maar dan moet je er echt voor betalen.
Kortom, de eerste 2 kunnen nuttig zijn, maar de andere 2 heb je niet nodig.

 

Daaronder zie je links ‘Pokémon’. Die is leuk om te kijken welk gevangen monster het sterkste is. Heb ik niet nodig, want ik doe die Gym dus niet.
Het is zo dat wanneer je een monstertje vangt je 3 Candy krijgt en je krijgt Stardust. Die candy’s lopen op. Klik je op de Pokémon dan zie je hoe sterk die is. Hier bij de Slowpoke is hij 440 CP. Bij ‘Power Up’ zie je hoeveel Stardust en candy het je kost om die Slowpoke sterker te maken. Dat is handig voor als je ‘m wilt inzetten in een Gym. Boven de Power Up zie je hoeveel Stardus en Candy je hebt. Ik kan ‘m dus een Power Up geven, maar de Evolve staat hier bij mij uit, omdat ik er niet genoeg voor heb. Niet altijd staat Evolve erbij. Als het er niet bij staat dan is je monster al de grootste in zijn soort. Dan helpen de Power Ups alleen nog maar om ‘m dus zo sterk mogelijk te maken.
Helemaal onderaan vind je die optie Transfer nog. Zelf druk ik bij alles waar ik al 1 van heb, op Transfer. Bij Transfer verdien je ook een candy. Zo spaar je je candy dus net iets iets sneller om je monster te upgraden, want die Magickarp heeft 400 nodig! Hij schijnt ook een zeldzaam exemplaar te worden.

Je krijgt bij de Pokéstops ook wel eens eieren cadeau. Deze moeten uitgebroed worden. Hoe je dat doet? Nee, niet door je spel aan te zetten en op je mobiel te gaan zitten/liggen. Nee, nu moet je juist in de benen komen en kilometers gaan maken!
Als eerste ga je naar de index. Dan zie je eerst welke monsters je hebt. Vervolgens veeg je naar links en komen de eieren tevoorschijn. Dan tik je op een ei en komt er weer een scherm tevoorschijn en dan lees je ‘Start Incubation’. Daaronder komen de incubators te staan. Daarvan kies je uit. Uit de eieren van 2 km komen minder sterke monsters, bij 5 km bestaat de kans dat je een sterkere krijgt en bij die 10 km is de kans het grootst om een van de sterkste monsters te krijgen.
Als je de kilometers hebt gelopen dan krijg je er een melding van. Dan tik je het ei aan en breekt het open. Vervolgens zie je dan wel monster je erbij krijgt.

In je speelscherm zie je overigens rechts onderin een balkje staan. Als je daarop tikt dan komen de monsters tevoorschijn die bij je in de buurt zijn. Zijn dat monsters die je al hebt, dan kun je net zo goed nog even wachten om eruit te gaan 😉
Je ziet tussendoor ook in het veld wel eens stops met roze blaadjes. Als die in de buurt is, ga er dan op af. Het zal een half uur actief zijn en dan komen er Pokémon op af! Let wel, dit geldt voor iedereen in de buurt van die stop. Zit je dus niet te ver van stop vandaan, loop er gerust even zo dicht naar toe dat je ook je voordeel kunt pakken. Daarom zitten er namelijk zo veel spelers bij elkaar. Je kunt dat trouwens zelf ook activeren op een punt. Daarvoor gebruik je Lure Module. Dan kun je zelf de tijd bijhouden, het blijft dus een half uur actief.
Wil je echter dat de Pokémonsters alleen op jou afkomen. Dat kan ook! Dan gebruik je de Incence. Er verschijnt dan een een roze ronddraaiende wolk om je poppetje heen. Rechts bovenin verschijnt dan ook dat je het hebt ingezet en je ziet hoeveel tijd het nog actief kan zijn.

Ieder level dat je hoger komt krijg je als beloning een aantal items cadeau. Hierbij zitten de rood/witte ballen, incense, de lure module, de medicaties om je monster beter te maken na een gevecht, frambozen om het monster te lokken als het moeilijk te vangen is en eieren om uit te laten broeden. Ook krijg je vanaf level 10 de blauw/witte ballen, de ‘Great Balls’ en soms een Lucky Egg!
Kopen kan, maar dat is aan jou.

Hoe Speel Je Slim?

Als er een monster verschijnt dan zie je een wit rondje. Hierin verschijnt een rondje met een kleur. Bij groen is het gemakkelijk te vangen, bij geel is het moeilijker, bij oranje nog moeilijker en als het rood is zal het ’t moeilijkst zijn om het te vangen. Dan kun je het lokken met een framboos en vervolgens gooien met een blauw/witte bal. Het zal niet altijd lukken, soms vlucht het. Dan gaat de bal na 1 of 2 keer ‘whoopen’ (anders weet ik dat geluidje niet te omschrijven) open. De ene keer kun je het opnieuw proberen, de andere keer zie je een grijs wolkje en is het gevlucht.
Hoe kleiner het binnenste rondje is, des te beter kun je gaan mikken. Dan is namelijk de kans het grootst dat je het monster vangt!

Wat ik ook gebruik is de incense en als het lukt in combinatie met een lucky egg. De lucky egg verdubbelt je punten een half uur lang. Ik gebruik het als ik naar buiten ga en ik weet dat er eieren uit gaan komen. Daarbij moet ik ook over de helft zijn in punten om bij het volgende level te komen. Zodra je gaat lopen zet je het aan. Mijn ervaring is, dat er altijd wel een nieuwe Pokémon voorbijkomt die ik nog niet had. Dan lopen de punten dus aardig op, helemaal in combinatie met de uitkomende eieren!

Wat ik tijdens mijn wandelingen ook niet oversla zijn parken en water (gracht, vijver, zee etc), want daar zitten in de regel de meeste monsters.

Dankzij Mike zijn we van de week ook met de auto door de wijk gegaan. Mike nam veelal de zijstraten. Vanaf 25 km p/u werkt de app namelijk niet meer, dus hij reed stapvoets. Als er iets achter zat was dan parkeerde hij de auto. Dit is vlot scoren kan ik zeggen.
Op de fiets is het gemakkelijker. Zet dan wel de trilfunctie aan, en stop niet opeens op een weg als je het voelt trillen, maar rijdt even een stoep op. Kortom, je moet niet met een flink tempo gaan fietsen! Mike heeft het op de fiets echter nog gemakkelijker, want hij heeft voorop een krat. Dan kun je ook nog kijken.
pm35

Last but not least: De 2 belangrijkste tips van me zijn echter:
Vang wat er te vangen valt! Punten zijn punten en je krijgt er ook XP-punten voor die je in levels omhoog helpen!
Maak gebruik van de stops! Op een gegeven moment kan het zijn dat het spel zegt ‘Your Bag Is Full’, maar je krijgt je XP-punten!

Hoe je ook aan de hunt gaat, lopend, fietsend of met de auto denk erom en hou het verkeer goed in de gaten! Het spel op straat spelen is leuk, maar wordt geen gevaar voor anderen!

Oja, en nog vlotter punten scoren? Tos helpt graag met de eieren voor een lekkere versnapering 😉
TosPokémonGo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.