Vrouwonterende Mannen


Daar zit ik dan, op zondagmorgen en zo ziek als wat. De griep. Waar ik het heb opgelopen, daar heb ik geen idee van. Het is de tijd van het jaar toch? Al zal het me dit keer niet verbazen dat ik ziek ben van het nieuws wat afgelopen week het nieuws beheerste. De twee hoofdzaken waar ik op doel zijn het nieuws over de Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein en het nieuws rond de vermissing en het vinden van Anne Faber.

Om te beginnen met de eerste. Harvey Weinstein, de filmbaas en directeur van The Weinstein Company. Hij is opspraak geraakt en wordt beschuldigd van seksueel misbruik, van aanranding tot verkrachting zo was in verschillende media te lezen. Vanmorgen hoorde ik op de radio dat de teller inmiddels op 30 vrouwen staat. Tussen de minder bekende actrices zitten echter ook een aantal grote namen als Gwyneth Palthrow, Cara Delevingne, Kate Beckinsale en Angelina Jolie. Hij dreigde ze door te melden dat hij hun carrière om zeep zou helpen als ze iets zouden zeggen. Inmiddels is hij uit zijn eigen bedrijf gezet en ook bij de Oscar-Academy eruit gegooid. Zeer terecht als je het mij vraagt.

Dan kun je roepen dat die vrouwen eerder hun mond open hadden kunnen doen, maar als de baas je zo in de tang heeft, dan kan ik me erg goed indenken dat je niets durft en dus niets doet. In die branche helemaal. Natuurlijk gebeurt het niet alleen in die branche, dat weet ik ook wel. Mannen met macht doen zoiets vaker en niet alle vrouwen durven daar tegenin te gaan. Gezien de macht van die man, wie zou hen dan geloven? Toch zou je dat als vrouw wel moeten doen.

Dan dicht bij huis. Michael P., die zou nooit meer op vrije voeten mogen. Als het aan mij ligt, ook niet onder begeleiding. Heel Nederland was ongerust over Anne Faber en velen waren zoekenden zoals de politie, familie, vrienden, vrijwilligers en zelfs het leger. Wat een fietstocht in de regen naar huis moest zijn werd de grootste nachtmerrie van haar geliefden en haar dood. Michael P. kwam in het vizier en werd opgepakt. Uiteindelijk heeft hij de plek aangewezen waar ze zou liggen. Voordat het zo ver was, was het een en ander al over hem bekend. In 2010 verkrachtte hij 2 minderjarige meisjes zeer bruut. In oktober 2011 toonde hij geen berouw en had zelfs gezegd dat hij trots was op zijn daad en zijn droom was uitgekomen. Er was 16 jaar tegen hem geëist, maar hij kreeg 11 jaar. Zelfs na zijn uitspraak! Hij wilde geen TBS en dus niet onderzocht worden in het Pieter Baancentrum, maar had het hem niet opgelegd moeten worden? Hij had toch zeker niets te willen?

Vervolgens is hij na twee derde van zijn straf te hebben uitgezeten overgebracht naar de kliniek in Den Dolder. Daar kon hij vrij in- en uit lopen. Er wordt gezegd dat hij een mede-bewoner zwanger heeft gemaakt en hij had zelfs een affaire had met een begeleidster. Over die laatste, die vrouw is duidelijk niet geschikt voor haar werk. Die dames mogen dankbaar zijn dat ze nog leven.

Na het vinden van Anne knalde de social media helemaal uit elkaar. De meeste berichten getuigden van verdriet en medeleven voor de dierbaren van Anne. Toch stonden er ook andere dingen. Te idioot om eigenlijk op te noemen, maar toe dan maar… Over dat je als vrouw op zo’n tijd niet op zo’n plek zou moeten fietsen, en zelfs dat vrouwen ’s avonds laat niet alleen over straat zouden moeten gaan. Tering zeg, leg de vrouwen even aan banden, wat is dit voor onzin?
Of dan die andere. Vanmorgen las ik een reactie van een jongen die begon over dat vrouwen er soms ook wel te uitdagend bij lopen en het dan uitlokken….

Wat een ellendig pleuriszootje (er stond iets anders, maar laat ik het enigszins netjes houden) is dit zeg?! Laat me duidelijk zijn: IEDEREEN IS VAN ZICHZELF EN NIEMAND HEEFT ONGEVRAAGD AAN JE TE KOMEN! Daarnaast, iedereen is vrij om te gaan en staan waar hij, maar ook zij, wil. Ongeacht hoe laat en waar. We horen veilig te zijn, dat is wat hoort ja! Dus laat de politiek eens echt aan de veiligheid beginnen en de straffen eens ophogen, want o wat hebben ze hierin gefaald! Ze hebben onschuldige mensen namelijk levenslang gegeven, namelijk de dierbaren van Anne. Mensen die niets misdaan hebben worden nu gestraft en Anne heeft het zelfs met de dood moeten bekopen!

Afgelopen week op een ochtend, las ik ergens wat Michael P. de 2 minderjarige meisjes had aangedaan. Dat schrijf ik hier niet op, want het was misselijkmakend, afgrijselijk en mensonterend. Sterker nog, ik kon het niet uit lezen, want ik zat met tranen in mijn ogen en een misselijk gevoel ontnam mijn eetlust voor een ontbijt. P. is niet beestachtig, maar monsterlijk! Met dat in mijn achterhoofd huilt mijn hart om Anne, die arme jonge vrouw, wat moet ze afschuwelijk aan haar einde zijn gekomen.

Ja ik heb ook gelezen dat mensen het zelfs over de doodstraf hadden voor de dader. De doodstraf is echter in 1870 in ons land afgeschaft, met uitzondering van het oorlogsrecht. Pas in 1983 is in de Grondwet bepaald dat de doodstraf niet meer kan worden gegeven voor misdrijven die zijn gepleegd in vredes- of oorlogstijd. Sommigen vroegen zich af of de doodstraf niet opnieuw ingevoerd zouden moeten worden. Als beesten mensen aanvallen worden ze afgemaakt. Waarom een monster dan niet, die duidelijk bewezen heeft dat hij een gevaar voor de samenleving is? Dan laat ik de kosten voor de maatschappij voor zo’n monster nog buiten beschouwing…

Ik ga eens uitzieken nu. Met een griep kan dat, dan heb je nog wel een toekomst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.