Mijn overdenkingen

Vrede is echt voordeliger dan oorlog!

IMG_0038 Beste Leiders van alle landen op deze wereld,

Even een schrijven van mij, Dyez, aan jullie allemaal, want ik wil even iets kwijt. Wellicht heb ik niet met de juiste aanhef geopend. Gezien jullie toch allemaal min of meer dezelfde functie bekleden, het leiden van een land, dacht ik om geen onderscheid te gaan maken in koningen, (minister) presidenten, emirs etc. Op dit geen onderscheid te maken kom ik later ook even terug.

Waar het me namelijk om gaat, is dat ik jullie even een tip wil geven. Vorig jaar ben ik mijn baan verloren. Erg gemakkelijk was en is het niet om een nieuwe baan te vinden, dus ik moest ook mijn huis gaan verkopen en verder ook flink bezuinigen. Dat was niet makkelijk in het begin. Toch leerde ik dit wel en bleek het niet de moeilijkste levensles. Het heeft me echter ook aan het denken gezet, want ik zocht een beetje de basis qua bezuinigen namelijk. En zo kwam ik uit op u allen. Ik denk namelijk echt een post gevonden te hebben waarmee u flink, wat zeg ik, MEGA kunt bezuinigen. Wat dit is? Tja, het zal wellicht niet iets zijn waar u zelf meteen aan denkt, maar hier komt het:

STOP DE OORLOGEN!

Ja echt, dit meen ik. Ik ben me namelijk eens ietwat in de materie gaan verdiepen, maar een oorlog is duur! Ja echt, vrede is stukken goedkoper! Ik licht het even voor u, in gemakkelijke taal, toe:
Neem alleen maar de werknemers die u hier voor in dienst zal moeten nemen. En die werknemers kunnen ook niet via 1 of 2 sollicitatiegesprekken aan de slag. Nee, die moeten een keer of 2 voor een keuring komen. Als ze er door komen moeten ze ook opgeleid worden. Het gaat niet om een opleiding van een week, nee dit duurt toch een aantal maanden. Men woont dan ook intern. Natuurlijk betaald men niet zelf voor kost en inwoning, nee daar moeten jullie voor zorgen. Dan noem ik even het materiaal wat er gebruikt wordt. Rupsvoertuigen, straaljagers en oorlogsschepen, om maar een paar te noemen, voorzien van de meest technische hoogstandjes zijn behoorlijk prijzig. Ferrari’s zijn zelfs voordeliger, om maar iets te noemen.
Ik schiet even door naar het volgende punt om voor het werk naar het buitenland te moeten. In oorlogsgebieden, dus levensgevaarlijk werkterrein. U heeft gelijk, dan mag men best wel meer verdienen. Dan hebben we de reiskosten, kost en inwoning weer, de zorg voor als men gewond raakt en het materiaal aan behuizing voor de kampen, voertuigen en wapens etc. Hierbij is het ook netjes om de achterban van de medewerkers goed te onderhouden.
Het is oorlogsgebied en er sneuvelt in de regel best veel zoals bijvoorbeeld uw dure oorlogsmateriaal, gebouwen, dieren en ja het ergste ook mensen! Mensen die geliefd zijn bij hun familie en vrienden. Dit alles heb ik maar even kort en plat beschreven, maar ik hoop dat dit wel overkomt bij u allen.

Wat te doen? Die oorlogen dus daadwerkelijk eens stoppen! U allen hebben de hoogste functie binnen uw landen. U zou kunnen beginnen om het goede voorbeeld te kunnen geven aan uw burgers. Leer ze bijvoorbeeld om hun naasten lief te hebben. Leer uw burgers om andere mensen te respecteren en te accepteren om wie ze zijn ondanks hun geloof, huidskleur, geaardheid en ideeën. Niet iedereen kan het met elkaar eens zijn, maar toon hoe men juist van en met elkaar te leren van elkaar.
Kom ik even terug op het onderscheid maken. Dat is ook niet netjes. Niemand is meer of minder dan een ander. We zijn allemaal uniek. In de basis zijn we overigens wel gelijk. Zo moeten we allemaal eten en drinken om in leven en gezond te blijven, ook scheiden onze lichamen de afvalstoffen af op het toilet (ik zeg dit netjes zo toch?), we hebben allemaal kleding nodig om ons te beschermen tegen weersinvloeden enzo, we hebben zorg nodig voor zowel onze binnen- en buitenkant van ons lichaam en educatie om van alles te leren. En wist u dat dat onze botten eigenlijk allemaal wit/geel-achtig zijn?
Kijk, mijn ouders, de leiders binnen het gezin waar ik uit kom en ik dus mee te maken had, hebben mij bijvoorbeeld geleerd dat het niet netjes was om alles voor mezelf te houden als ik eens meer had als de anderen binnen dit gezin. Zo hebben ze me geleerd om te delen. Wat dit opleverde? Dit leverde respect op, eerlijkheid en voorkwam ruzie/stelen. Uiteraard zijn er personen die nooit genoeg hebben en het anderen niet gunnen, maar wees dan ook een voorbeeld en laat zien hoe het hoort en hoe het kan! Door het juiste voorbeeld zelf te geven gaan er vanzelf meer volgen.

Dan wil ik ook even kritisch zijn. Hier in Nederland is het zo dat er steeds meer gekort wordt op onder andere zorg en onderwijs. In mijn visie zijn dit levensbehoeftes die meer prioriteit hebben dan defensie. Ja tegenwoordig met het reilen en zeilen in deze wereld is het er naar gemaakt dat defensie zo waar een hogere prioriteit is geworden. Zeg zelf, dat is toch wel enorm triest! Daarbij, om nu te zeggen dat het in de oorlogsgebieden al beter gaat… Nee, niet echt. Dus om te zeggen dat het werk er goed gedaan wordt, dat vind ik van niet. Toch wil ik de werknemers daar niet de schuld van geven, zij doen hun werk zoals u dat namelijk wilt. Simpel gezegd, had ik uw baan gehad en zou mijn vader zien hoe ik dit aanpakte, dan was hij niet trots op me geweest. Dat rijken rijker worden en de armen armer daar zou mijn vader ook een hartig woordje met me over gaan babbelen. Hij zou duidelijk te kennen hebben gegeven dat mijn moeder en hij een eerlijk mens van hadden gemaakt, me hadden geleerd om te delen en me hadden geleerd wat respecteren en accepteren is.
Maar even voor de goede orde, u kunt de werknemers toch ook opleiden om landen weer mee op te bouwen of les te laten geven in onderhoud zoals in de meest arme landen? Dat is weer kennis delen. Daar zou de wereld heus van opknappen.

Wat er zou gaan gebeuren als het vrede is? Nou kijk, mensen gaan respectvoller, vriendelijker en leuker met elkaar om. Het bevorderd dan de veiligheid. De gebouwen blijven beter in tact, waardoor het straatbeeld opknapt en dit minder onderhoud aan de gebouwen betekend. Bovendien, nog een pluspunt, we geven de wereld netter en schoner door aan de generaties na ons. Daar vloeit dus uit voort dat het stukken beter is voor het milieu. Mooi he? Dan kan er dus meer geld naar de zorg en ook naar het onderwijs. Voor de laatste is het namelijk wel belangrijk dat we die generaties na ons ook leren over respect en acceptatie.
Als laatste nog iets leuks voor u allen persoonlijk. Met zekerheid kan ik zeggen dat het voor u allen prettig is, omdat u minder lange werkdagen zal gaan maken en dus meer vrije tijd over zult houden. Dan kunt u allen meer tijd doorbrengen met familie en vrienden en genieten van deze prachtige wereld waarop we wonen!

Goed, ik hoop dat u mijn schrijven zult lezen en hier serieus over na wilt denken. Als u ter zijner tijd hierover met elkaar om de tafel wilt, dan kunt u op me rekenen. Gezien u met velen bent gaarne bij een van u, want zo groot wonen we namelijk niet. Ik zal echter wel een cake bakken en meebrengen voor bij de vergadering. Zo attent ben ik dan wel en dan zal ik daar niet op bezuinigen.

U zult wellicht vinden dat ik dit alles simpel zal hebben verwoord, maar ik hou me aan hoe ik opgevoed ben. Ik ben eerlijk, respectvol en deel!

In afwachting van u antwoord.

Met Vriendelijke Groet,

Dyezzie

ps: En als dat geld dan dus ook beter verdeeld wordt in de wereld, kunnen we wellicht allemaal in een ferrari rijden! Rare uitspraak van mij, die niet eens haar rijbewijs heeft, maar u zult mijn punt hierin wel begrijpen. Het draait namelijk niet letterlijk om die ferrari.

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *