Een traktatie! Foto’s Bewerken Voor Lia.

Zelf ben ik niet het type “Globetrotter”. Wel vind ik het geweldig om beelden van de wereld te zien, maar op foto’s en op televisie. Nu vind ik stedentrips maken wel geweldig, want als ik ga wil ik wat zien en nog meer kennis opdoen. Het moet echter niet te ver vliegen zijn, want ik vind het vliegen doodeng! Daarnaast, en dit is best wel gênant om eerlijk te melden, ik zal nooit naar oorden gaan waarvan bekend is dat er grote spinnen zitten. Ja dames en heren, ik meen dit serieus!

Over foto’s van over de hele wereld gesproken. Iedere morgen begin ik op mijn facebook met een foto die ik inspirerend, mooi, ontroerend of zo iets dergelijks vind. Mijn tekst luidt steevast daarbij “G’morgen”. Deze foto’s zijn nooit van mezelf. Het is wat ik vind op verschillende sites. Je mag me trouwens eens een foto toesturen die jij wilt delen, dan zet ik je naam er wel in en stuur me dan wat info over jezelf en de foto van je (kunst-)werk. Ik vind het leuk om reclame te maken voor zoiets.

Dit keer maak ik graag reclame voor mijn voormalige buurvrouw Lia. Ik kwam in de flat wonen na mijn scheiding en we zagen elkaar wel eens in de lift. Nu zat ik niet zo lekker in mijn vel nog vlak na die scheiding. Het gebeurde eens dat ik tegen mijn tranen stond te vechten toen ik een aanvaring met mijn ex bij de supermarkt had gehad. Zij vroeg wat er was en ik gooide het verhaal eruit. Ze nodigde me uit om even koffie bij haar te doen om even tot rust te komen. Dat vond ik prima en nadat ik mijn boodschappen thuis had gebracht liep ik naar haar toe.
Eenmaal bij haar zag ik aan de spullen dat Lia wel het type “Globetrotter” is en vertelde ze dat ze vooral Afrika een warm hart toedraagt. Ze vroeg of ik het leuk vond om foto’s te zien en uiteraard zei ik daar geen nee tegen. Ik genoot met volle teugen van alle foto’s. Wat is de wereld toch ontzettend mooi!

Afgelopen week zaten we te chatten, omdat ik zag dat Lia nieuwe foto’s had geplaatst. Allemaal weer geweldige foto’s waar ik dan voor ga zitten en waar ik van zit te genieten. We kregen het over mijn Photoshoppen. Ze vertelde dat ze een paar foto’s had waar ze eigenlijk de mensen wel van verwijderd zou willen hebben. “Mail ze me maar, dit ivm de grootte van de foto’s”, tike ik haar. Via messenger wordt de grootte nog wel eens aangepast en bij de mail voorkom je dat. Al vlot had ik ze in mijn mailbox. Nu vond ik de mensen er niet op misstaan, maar inderdaad, als je ze weghaalt zijn ze wel veel puurder. Wat ik nog niet wist, maar wel wilde weten was waar dit is. Lia schreef het volgende:
“In Namibië. Deze duin heet Dune 45. Officieel ligt deze duin bij kilometerpaaltje 45, vanaf de ingang van Sesriem. Als je binnen de hekken van de ingang overnacht op de camping kan je de duin beklimmen voor zonsopgang. Mensen die van buiten komen kunnen pas naar binnen als de hekken opengaan.”

De rest van de foto’s zijn ook werkelijk geweldig, maar ik plaats hier die 6 die ze me toestuurde. Hieronder plaats ik een diashow. Van de eerste 2 ervan doe ik een voor- en een na foto. Dan kun je zelf het verschil zien dat ze zonder mensen net puurder zijn.

Mijn dank is groot Lia! ThanX dat ik dit mocht plaatsen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.