Tja…. Hoe Leg Je Dat Uit?!

334680356698067 Zoals iedere dag bel ik met mijn moeder. Zo ook vandaag. Er neemt altijd eerst iemand van de begeleiding aan en dan vraag ik om mama. Vandaag wilde de begeleidster eerst iets van mij weten. Ze wilde namelijk weten waarom mijn moeder namelijk altijd zo hard zit te lachen als ik met haar bel. Eh ja! Ik weet het wel, maar het is een heel verhaal. Het is wellicht ook wel ‘raar’, dus moest ik dat uitleggen? Nouja, wat is ‘raar’? Tussen mijn moeder is het niet gek. Dat is ook wat ik heb gezegd, het is iets tussen mijn moeder en mij, een heel verhaal om telefonisch uit te leggen en ik zou dat nog wel eens vertellen. Ik ga het hier wel uitleggen.

In de tijd dat mijn moeder nog bij haar moeder woonde, hadden ze een kat. De moeder van mijn moeder (mijn beppe dus) had een stemmetje voor de kat. Dat nam mijn moeder over en ik heb dat weer overgenomen van mijn moeder. Kortom, mijn Tos heeft dus ook een stemmetje die ik voor hem doe.
Sinds hij kitten is ‘zit hij al vol verhalen’ naar zijn oma (mijn moeder dan weer). Hij is cypers en ooit zat hij onder een struik. Zo kwam het idee dat hij gecamoufleerd is. Uit dat idee is ontstaan dat hij onwijs fan is van (toen nog) Prinses Máxima. Zij is namelijk qua uiterlijk het uiterste van mijn persoontje, dus door de ogen van Tos is zij de allermooiste. Dat bracht het verhaal weer dat hij haar persoonlijke beveiliger werd.

Tos wordt ouder, dus hij ging met pensioen. Hij doet het rustig aan, en heeft vaak commentaar op zijn moeder. Eigenlijk weet hij ALLES beter dan zijn moeder. Hij is wel in voor een feestje en in 2014 was hij, tijdens het WK in Rio, een fanatieke supporter van Die Mannschaft. Pas toen begon ik filmpjes met Tos op mijn facebook te delen. Zie hieronder zo’n filmpje. Hier is een foto van Tos bewerkt en het is mijn stemmetje voor ‘m. Niet 1 die aan het WK relateerd trouwens:

https://www.youtube.com/watch?v=68TxHZYXBxY
Alle filmpjes met Tos rond het WK Voetbal 2014 staan trouwens op mijn You Tube-kanaal.

Tja het is een gekke hobby, dus ik heb dat maar niet uitgelegd aan de telefoon. Toch doe ik Tos dagelijks aan de telefoon, onder het mom van ‘Ons Stukje Cabaret’. Ik heb mijn moeder dan aan de lijn en opeens komt Tos er tussendoor. Ja, het is flink switchen in de stem, maar daar ben ik inmiddels flink in getraind!

Dan dat Máxima-verhaal nog. Dit keer heb ik niets met de stem van Tos gedaan. Nee, het kon nog ‘raarder’. Noordeinde is tenslotte om de hoek. Dus ik ben in de benen gekomen en heb Tos meegenomen! Deze foto druk ik nog af voor mijn moeder, als bewijs 😉

Pffff…., ja hoe leg ik dat nu weer aan de begeleiding van mijn moeder uit? Ik neem de foto gewoon mee en dan vertel ik het ontstaan van ‘Ons Stukje Cabaret’ er wel bij! Dan weten ze waarom mijn moeder zo zit te lachen als ik bel 🙂
KBT03

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.