Tos Toch…


“Lieve Tos,

Het is nog maar 3 maanden geleden dat je bent overleden en allemachtig… Wat mis ik je! In mijn beleving is het zo kort geleden! Tegenwoordig fiets ik met de regelmaat langs je en altijd al ik langs fiets fluister ik je naam. Dan laat ik even weten dat ik aan je denk en hoop je stiekem ook te ontmoeten, al weet ik dat het niet kan.

Van de week zat ik met 2 personen te praten over katten. Jou naam was de een opgevallen, Tos. De ander zal binnenkort een jong katertje krijgen en zocht nog een naam. De eerste vroeg me naar jou naam en ik zei dat die Tosjo was, wat ik vaak afkortte naar Tos. Daarbij gaf ik de uitleg, Tosjo was de oom van papa uit Bulgarije. Terloops zei ik dat het een unieke naam hier was. Opeens vroeg ze, ‘Mag ik jou Tosjo vernoemen? Ik vind het zo’n geweldige naam en net wat je zegt, zo uniek!’ Ja Tos, daar ging ik, de sluizen braken open en ik zat onbedaarlijk te huilen. De twee schrokken zich rot en ik vertelde dat je onlangs uit ouderdom op 18-jarige leeftijd was overleden, maar dat het me zo goed deed dat jij vernoemd zou worden. Ik werd door beide getroost en ze begrepen me goed. Met dat ik dit tik schiet ik weer vol.

Och mijn lieverd, ik mis je zo! Ik heb mama toch verteld van je heengaan en onlangs haar Alzheimer-nevel was ze zo verdrietig en heeft ze zo gehuild. Ik huilde mee, aan de telefoon, want het verbond mama en mij op dat moment. Alleen vergeet mama heel snel alles weer. Van de week begon ze een beetje met een gekke stem te babbelen. Ik had haar even vreemd aangekeken en toen wees ze naar jou foto. Ja ik had een stemmetje voor je. Ik deed je stemmetje weer en mama genoot! En zal ik je iets eerlijk zeggen Tos? Ik genoot ook! Je was er weer even. Of eigenlijk, je voelde zo close! Nu ben je dat ook, want je hebt een prachtige ruimte in mijn hart gekregen. Net zo groot als de ruimste ruimte in mijn hart, zoals die van Melle. Ja je weet wel, mijn beste vriend, waarvan de broek maar nooit ophield toen je erin klom, zo lang was hij!

Weet je trouwens waar ik op dit moment heel veel troost uit haal als ik je heel erg mis? Uit een nummer uit de musical Cats. Ik ben naar de musical geweest in 2002, in Londen, dus naar de echte. Inmiddels was ik samen met Idsert en woonden we al samen. Er zat een nummer in de show en ik die op teksten lette moest zo onbedaarlijk lachen om een nummer daaruit. Ik had Idsert aangetikt na de tijd en gezegd, ‘Dat nummer was van A tot Z Tos!’ Idsert keek me kort glimlachend aan, maar zag er de humor verder niet van in. Ik schafte echter de dvd aan na de tijd en af en toe draaide ik dat nummer en had ik je op de arm, dan dansten we samen. Weet je weer welk nummer ik bedoel?

Ik zet hem hieronder Lieverd, speciaal voor jou The Rum Tum Tugger uit de musical Cats!

Liefs en een dikke kus en knuffel,
De Vrouw”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.