Top 2000 Voorpret!

Ja ik weet het, het is nog maar net juni en de Top 2000 vind pas plaats met kerst. Gezien ik voor komend jaar weer eens een ander idee heb, om zelf lekker met de Top 2000 bezig te zijn op mijn Facebook, kan het me nu niet snel genoeg december worden! En we weten het…. als er 1 iemand is die voorpret kan hebben, dan ben ik dat wel. Ik noem The Passion van afgelopen jaar maar even. In oktober begon ik met mijn persoonlijke blogserie La Mia Passione. The Passion was pas op 13 april. Voor nu heb ik ook wel even meer tijd nodig, wil ik er echt iets moois van maken.

Het idee is ontstaan door het Eurovisie Songfestival. Dat bedacht ik echter aan de late kant. Op vrijdagavond rond tienen. Mike heeft nog diezelfde avond foto’s van gemaakt in de hal. Zelf ben ik toen nog foto’s gaan zoeken die met de landen te maken hadden. De volgende dag heb ik 26 foto’s zitten te bewerken, dat was best veel, en gezien de tijd moest het snel en kon ik het niet alle aandacht geven. Wil je zien wat ik toen heb gedaan? Klik dan op de link: Eurovisie Songfestival-Fun.

Deed ik voorheen vaak een quiz tijdens de Top 2000 op mijn Facebook, dit jaar zet ik dat idee van het Eurovisie Songfestival door. Was het toch nog ergens goed voor 😉 Dit jaar dus geen tekstvragen, maar ik doe het aan de hand van foto’s. Hiervoor gebruik ik foto’s uit mijn jeugd. De Top 2000 is doorgaans oudere muziek, en veelal uit mijn jeugd, dus vandaar die keus.

Wat ik wil doen zijn dus foto’s bewerken en die vertellen dan welk nummer ik bedoel van welke artiest(en). Vandaag bedacht ik echter om het nog iets gevarieerder te maken. Ik ga mezelf dus ook op albumhoezen plaatsen of in een beeld van een videoclip.
Wat ik dit keer anders wil doen, is om anderen ook mee te laten doen. Als jij een favoriet nummer hebt of een album, dat in de Top 2000 staat, die je in een raadsel wilt zien, dan mag je me een persoonlijk berichtje doen op Facebook. Alleen dan verwacht ik er wel iets voor terug… Stuur dan een foto van jezelf mee, of 1 van je kind(eren), Kleinkind(eren), of je geliefde, of wie het maar leuk vind uit jou omgeving. Vraag wel toestemming van diegene! Uiteraard tag ik je in het bericht, want mee raden mag dan weer niet. Ik doe maximaal 2 foto’s per persoon.

Voor nu de de voorbeelden die ik tot nu toe heb. Deze zijn gisteren allemaal al geraden op mijn facebook, dus ik geef nu de uitleg.

De eerste was lastiger dan ik had gedacht en verwacht eigenlijk. Het gaat om het nummer Telephone van Lady Gaga. Hiervoor heb ik delen uit de bewuste vleesjurk van Lady Gaga gebruikt. Let ook even op het schoeisel…

De tweede daarvan had ik het nummer de dag ervoor gehoord en dat zat me nog steeds in mijn hoofd. Ik kon er wel iets mee, want het heeft een titel die zich er geweldig voor leent. Het ging om Krystl met Loosing My Head. In de rechter vlag zie je overigens een kristal. Dat verwees naar de zangeres.

Dan de derde. Ik ben met mijn speelgoedbrommer “omgevallen”. Aan het stuur zit mijn sleutelbos. Met deze bedoelde ik dan Alicia Keys met Fallin.

De laatste leek me zeer gemakkelijk. Men had trouwens moeite met Lady Gaga en Alicia Keys. Krystl was wel gelijk in 1 geraden. De laatste dus ook, want die sprak voor zich. Het is Jesus To A Child van George Michael.

Vandaag heb ik als voorbeeld dan een album aangepast. Volgens mij weet iedereen dit. Dangerous van Michael Jackson.

Het duurt inderdaad nog even, maar ik ga aan de slag. Ik maak er in ieder geval 35 met mezelf. Dan zal ik minimaal 4 en maximaal 5 per dag plaatsen op mijn Facebook-pagina zo lang de Top 2000 loopt. Wat ik voor anderen kan doen, die komen extra. Tot uiterlijk 15 oktober kun je die insturen.

Tussendoor zal ik ook wel eens wat maken om eerder op mijn Facebook te zetten. Ik oefenen, dan mogen jullie dat ook. Zo moeilijk ben ik namelijk niet. Weet trouwens wel, het allermoeilijkste voor mij van dit alles is dat ik de foto’s die ik bewerk niet al laat zien. Mijn manco is over-enthousiasme namelijk. Dat is geen handige combinatie in deze!

Nou Mr. Blue Sky, jaag de zomer er maar een beetje rap doorheen dit jaar. Ik kan niet wachten op december!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.