Tip: Serie Judas

Eigenlijk begon het door het winnen van een boekenbon. Laat ik meteen zeggen, de boekenbon heb ik nog. Ik koop eigenlijk geen boeken meer, ik haal alles uit de bibliotheek. Door die boekenbon begon ik eens na te denken welk boek ik nog eens wilde lezen. Ik volg die rechtszaak namelijk. Die avond kwam de trailer in beeld, RTL 4 zou op 6 januari beginnen met de zesdelige serie Judas, naar het gelijknamige boek van Astrid Holleeder. De volgende dag checkte ik de site van de Centrale Bibliotheek van Den Haag en het boek Judas was aanwezig. Ik haalde het op, maar moest nog wat dingen doen en begon dus voor het slapengaan te lezen. Meteen werd ik het boek ingezogen. Doordat ik hondsmoe was heb ik het vlot aan de kant moeten leggen. Nu ben ik altijd vroeg wakker, en ik begon direct weer met lezen. Aan het einde van de dag was het uit.

Zoals ik al schreef, ik werd in boek gezogen. Mooi is een vreemd woord in deze, toch is het naar mijn mening verdomd goed geschreven, in die zin bedoel ik dan “mooi”. Het was fascinerend. Met de regelmaat voelde ik de angst van de schrijfster, maar viel mijn mond ook open en dan dacht ik “Hoe is dit mogelijk!” Buiten wat de Judas ten laste wordt gelegd, het meest afschuwelijk vond ik het voor zijn moeder, zussen en de ex.
Nadat ik het boek uit had was ik vlot weer bij de bibliotheek en heb ik het vervolg opgehaald “Dagboek Van Een Getuige”. Dit was net zo als het vorige boek, fascinerend. Binnen een middag had ik het uit en was het wachten op de serie. Op Videoland zou de serie vanaf 6 januari in zijn geheel te zien zijn en dus sloot ik een proefabonnement af. Niet alleen om de serie Judas, ze hebben meer series die ik wil zien, maar dit was wel het moment vond ik.

Vanmorgen was ik vroeg wakker. Ik keek op Videoland en de serie stond er al op. Inmiddels heb ik alle afleveringen gezien. De serie was net zo fascinerend, ik werd er weer ingezogen, voelde de angst weer en ik bleef geboeid (dit is een vreemde woordspeling in deze). Het is erg goed in beeld gebracht en met een geweldige cast. Het zijn 6 afleveringen en je zal begrijpen 576 bladzijden dat past niet in 6 afleveringen van gemiddeld 45 minuten. De tijdsverloop verschilt van het boek, maar alle belangrijke dingen zitten erin. De serie is zeker de moeite waard! Nee, meer dan dit zeg ik er niet over. Goed, het volgende dan nog wel: Mocht je het boek nog niet hebben gelezen, mijn tip is om dat wel te doen. Dan begrijp je het nog beter. Via bol.com kun je het boek morgen in huis hebben heb ik al even voor je uitgezocht. Ben je lid van een bibliotheek, dan moet je zelf even via de site ervan (als dat mogelijk is) kijken of het boek aanwezig is.

Mijn respect gaat uit naar de zussen en de ex voor wat ze hebben gedaan, dat zijn pas helden! Ik hoop voor hen en nog meer voor de moeder, dat hun grootste wens mag uitkomen en zij nog een geweldig en ontspannen leven mogen hebben.

*Vanaf vanavond 22:00 uur op RTL 4 is de serie te zien. Op Videoland zijn alle 6 afleveringen nu al te bekijken, en deze heeft het voordeel dat je geen reclames hebt.

Een reactie

  • Ik heb er een deel van gezien en ook die film over de heineken ontvoering. Rare gast hoor die Holleeder. Je zal zo iemand maar als broer hebben…
    Maar eeeh ik ben er weer, tenminste ik doe weer een poging om het bloggen op te pakken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.