02: Theezakje-Talk!

Ik heb er eerder een blog over gemaakt. Over de vragen op de labels van de zakjes van de thee van Pickwick. Nu ga ik niet weer zo veel vragen doen, ik doe er nu maar 5. Wel zo uitgebreid mogelijk beantwoordt. Nu heb ik daar nooit veel moeite mee, dus dat komt goed. Het is nu tijd, dus ik ga  nu beginnen met die tweede ronde!

“Dyezzie geïnterviewd door de Zoethout van Pickwick”

Theezakje: Welke leeftijd zou je het liefst voor altijd hebben?
Dyezzie: Inmiddels ben ik 45 jaar. Er zijn verschillende leeftijden die ik wel voor altijd zou willen hebben. Bijvoorbeeld mijn 12de jaar. Dat we terug van familie-vakantie waren. Ik had net mijn Bulgaarse grootouders gezien en was weer bij Beppe (Fries voor oma). Kortom, die had ik alle drie nog. Heerlijk!  Maar ik kende Melle en Rmi op dat moment nog niet. Mijn beste vrienden, waarmee ik een ongelofelijke tijd mee beleefde. Dan ook de tijd met mijn ouders. Mijn vader overleed vlak voor mijn 40ste verjaardag. In mijn 42ste jaar kreeg mijn moeder de diagnose Alzheimer.
Ik kan niet kiezen welke leeftijd ik voor altijd zou willen hebben. Hoe ouder ik ben geworden hoe meer mooie ervaringen ik heb die ik ook niet zou willen missen. Mike kende ik pas weer na mijn geliefde grootouders, mijn beste vrienden en het verlies van mijn vader en eigenlijk ook mijn moeder. Deze vraag is voor mij gewoon niet te doen. Ik heb gewoon te veel om dankbaar voor te zijn.

Theezakje: Welk dier zou je voor een dag willen zijn?
Dyezzie: Ik ben gek op mijn kleine allergrootste liefde, mijn kater Tos. Ik zou ook best een kat willen zijn voor een dag. Zo een die lekker uitslaapt, eet en een beetje door de buurt banjert. Maar dat is te gemakkelijk.
En er is nog een dier, en dat vind ik zo’n mooie. Op foto’s zie ik ze romantisch doen, maar ook vriendelijk en soms zelfs onhandig. Dat is de pinguïn. Ik vind het prachtige dieren, ze maken me ook vrolijk. Dat lijkt me ook wel wat voor een dag. Ik noem mezelf ook wel pinguïn, want ik het bijna altijd koud. En laat me maar lekker een dagje korte pasjes maken, lekker zwemmen en heerlijk buikschuiven. Eigenlijk ben ik ook wel een beetje een buikschuiver, want ik struikel nogal eens. Met Photoshop ben ik dus even creatief geweest. Zeg nu zelf, het staat me wel!

Theezakje: Wat is het liefste wat je ooit voor iemand hebt gedaan?
Dyezzie: Vroeger was ik wel een pleaser. Ik maakte het iedereen graag naar hun zin. In die zin heb ik veel gedaan voor anderen. Maar als ik 1 ding moet benoemen. Gisteren heb ik een blog gemaakt in mijn serie La Mia Passione, dat is deze: La Mia Passione: In This Life. Remi was stervende. Zijn naaste familie en beste vrienden, waarvan ik 1 was, omringden hem. We waakten om beurten. Ik was er op het moment dat zijn einde er was. Ik hield hem vast toen hij stierf. Als je denkt dat het geen mooi moment is, dan zeg ik dat het voor mij toch een fijn moment was. Ik kon en mocht hem begeleiden. Dus ja, ik zie dat wel als het liefste.

Theezakje: Zou je liever het verleden veranderen of in de toekomst willen kijken?
Dyezzie: Deze vraag vind ik best wel gemakkelijk. Ik ben van nature heel nieuwsgierig, dan verwacht je dat ik in toekomst zou willen kijken, maar niets is minder waar! Ik vind het namelijk toch net leuker om verrast te worden.
Het verleden zou ik dan dus willen veranderen. Dan zou ik willen dat ik toch meer geleerd had, in de zin van scholing. Dat ik dan toch die ene opleiding had gedaan waarvoor ik was aangenomen, maar ik liet schieten omdat het te ver weg was.
Ook zou ik me dan willen besparen voor mijn agressieve ex. Ja, dit is achteraf. Maar dat zou ik dus over willen doen.

Theezakje: Wat is de vreemdste droom die je ooit hebt gehad?
Dyezzie: Die weet ik nog zo goed. En dat terwijl ik hooguit 10 jaar ben geweest toen ik die had. Ik was met mijn ouders op het strand. Waar weet ik niet. Het was er lichtelijk mistig, en het deed er niet toe waar waren, want de wereld om ons heen was namelijk weg. Wij waren de laatste drie die leefden op de gehele wereld. In de branding stonden 3 doodskisten en we moesten bepalen wie van ons als eerste ging, in een doodskist de zee op om dood te gaan. We wilden niet, maar uiteindelijk besloot ik eerst te gaan. Ik had eens ergens gehoord dat je in je eigen droom niet dood kan gaan. Ik werd happend naar adem wakker. Het eerste wat ik dacht was dat ik wakker was en dus nog leefde. Ik had mijn ouders dus gered! Bizar of wat?

Dit was het voor nu. De volgende keer weer andere vragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.