The Passion 2016

IMG_3346 by www.ideb.nl Al eerder schreef ik dat ik geen grote televisiekijkster ben. Ik blijf, qua tv, ook nergens voor thuis. Nouja, ooit was er een serie en dan deed ik dat wel. Die ga ik nu niet benoemen, want er is namelijk nog een televisieprogramma en daar blijf ik ook voor thuis. Dat is gelukkig maar 1x per jaar, dus dat is lekker makkelijk. Het is, zoals de titel al zegt, The Passion.

Grappig is, ik heb niets met musicals en nog minder met het geloof. Maar The Passion vind ik Ge-Wel-Dig! Ik geniet van de beelden en hoe de Nederlandstalige liedjes in het verhaal zijn verweven. Gisteravond heb ik dan ook weer genoten. Van te voren had ik niet eens veel gelezen, want ik laat me graag verrassen. Wat ik wel had gelezen was over de kritiek over het gewicht van Martijn Fischer die Jezus speelde. Dat vond ik de grootst mogelijke onzin die er maar kon zijn. Men was destijds al goed in een ideaalbeeld te schetsen blijkbaar, dus werd Jezus slank afgebeeld. Belachelijke kritiek vond ik het! Wat een onzin een “te dikke Jezus”! Dan kan Roel van Velzen dus ook geen Jezus zijn? Want die is dan immers te klein?! Wat ik zeggen wil, het moet niet gaan om een uiterlijk, maar om de boodschap! Dat zie ik zelfs als niet-gelovige!
Mijn mening, ik vond juist Martijn Fischer een grandioze Jezus. Zijn uitstraling: vaderlijk, rust en liefdevol. Voor mij de basisingrediënten van een goede Jezus.
Xander de Buisonjé ook een geweldige Judas. Man o man, wat kan die man intens vuil kijken! Daar schrok ik even van. Ik moet eerlijk bekennen, ik vind Xander wel een mooie man om te zien.
Ellen ten Damme vond ik ook een fantastische Maria! Wat was zij goed. Met 1 nummer speciaal. Met dat nummer heb ik iets omdat het me even terugbracht bij een tante van me die overleden is. Dus daarvoor dank!

Raar maar waar, ik heb als soort van “hobby” om zelf liedjes uit te zoeken die erin zouden passen. Nee, dat is voor mij, dat stuur ik nooit naar de makers door. In deze versie van The Passion zaten dan ook 2 nummers die ik al op mijn lijstje had staan.

Voor nu mijn Top 3 aan nummers uit deze versie van The Passion. De eerste stond niet in mijn persoonlijke lijstje, maar ik vond de uitvoering indrukwekkend. Ook vond ik het mooi dat het een nummer was van, de vorig jaar overleden, Thé Lau
De andere 2 komen dus wel uit mijn persoonlijke lijstje. De tweede is dat nummer die Ellen ten Damme deed. De laatste heeft een geweldige tekst, dus daarom die. Nog even nagenieten….

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.