Steun Het Houten Huis Groningen!

hh2015 Wellicht denken jullie, een Zuid-Hollandse import-Friezin die reklame gaat maken voor Groningen? Weet dit, ik heb 2 jaar in Groningen gewoond. Het grappige is, op het ogenblik dat ik daar woonde kende ik Bianca Gerlach, Connie Kluter en Petra Hoffmann niet. Ik leerde hen kennen doordat ik in 2013 was gevraagd om mee te doen aan de Gaymoeder Verkiezingen. Ik was opgevallen schijnbaar via Facebook omdat ik er nog eens aparte uitspraken op na hield als het om gays ging en wel Groningers op mijn fb had. Ten eerste liet ik nooit een kans onbenut om op mijn facebook te melden dat George Michael de Voor-Mij-Mooiste-Man-Ter-Wereld was en ik ook stiekem moeite had gehad met zijn ‘coming out’ Het andere bericht dat was opgevallen was dat ik meldde dat de mooiste mannen gay waren en dat ik daarom in een volgend leven terug zou komen als gay die van de ene vent naar de andere vent zou fladderen. Haha, vele mensen durfden schijnbaar niet reageren! Maar goed, die vraag kwam eruit en ik besloot het te gaan doen. Ik bedoel maar…, stel je voor, ik als Gaymoeder, dan waren die mooiste mannen toch mijn ‘zonen’ ook. Dan zou George Michael tenminste bij me op bezoek kunnen komen op Moederdag! Toch werd ik het niet, Petra bleek onverslaanbaar. Dus geen bezoek van George voor mij op Moederdag. Dat vond ik stiekem nog wel het allerergste!

Toch zijn ze van Bar de Rits in Groningen heel erg actief. Ze organiseren veel zoals te zien is in deze link . Had ik het maar geweten toen ik er nog woonde! Dan het ik het aanzienlijk leuker gehad in Groningen!
Maar nu over Het Houten Huis. Het Houten Huis is een jaarlijkse inzamelingsactie voor een wisselend goed doel. Bar de Rits is ook dit jaar weer de hoofdsponsor. Dit jaar wordt er geld opgehaald voor De Voedselbank in Groningen. Zoals op de facebookpagina staat te lezen van Het Houten Huis: ‘Samen zorgen we ervoor dat de borden bij 700 gezinnen, waaronder 600 kinderen, niet leeg blijven.’ Geweldig toch? Op een Big Brother-manier zitten dit jaar Bianca Gerlach, Connie Kluter, Petra Hoffmann, Michelle Dillen, Marian Bronkhorst, Naomi Kremer, Corina Aarts en Gio Enrique Niemeijer/ Giovanna (Persoonlijke note van Dyez to the Gio’s: Wat ben je een mooie vent en een bloedmooi wijf!) in Het Houten Huis en zetten zich met hart en ziel in voor hun doel: De Voedselbank in Groningen.
Er zijn trouwens nog leuke dingen te zien aldaar waaronder: Goedemorgen Kinderdisco met ontbijt en schminken, een buikdans workshop van Tineke Rouw, een optreden van Rinus en Deborah en Piet Paulusma komt zondag 26 april zijn weerpraatje daar ook nog eens doen. De complete agenda vind je hier. Wil je de bewoners van Het Houten Huis ook echt bekijken, klik dan hier op de link van de webcam. Nog even een weetje: Bar de Rits is gedurende de actie van Het Houten Huis non-stop open! Op zijn Haags zeggen we dan: “Lekkah!”

Vandaag zat ik nog even met Bianca te chatten en wenste haar veel succes. Nu had ik van de week een actie om voor 100 likes Sieneke te gaan playbacken. Dat werd niet gehaald. Wilde ik net de vlag uithangen, maar daar was Bianca! Ze gaf aan het jammer te vinden. Daarom heb ik nu gezegd dat als mensen dit doel steunen door een donatie en er via mijn link 50,- euro binnenkomt, ik alsnog Sieneke ga doen.
Tja, het songfestival hoort dan wellicht bij de gays, maar er zijn zo veel leukere nummers! Maar Bianca weet van mijn antipathie tegen draaiorgels, dus dit was toch echt het beste. Goed, als er via mij dan bij elkaar 50,- euro binnenkomt ga ik dan wel Sieneke doen. Eerlijk is eerlijk, ik gun het haar, al is het alleen maar omdat zij Petra wél van de Gaymoeder-troon wist te stoten 😉

Nog even contact gehad met Bianca, want ik kan jullie vragen om te doneren, maar voor wie niet in Groningen is dit weekend, waar kunnen die doneren? Haar antwoord was zojuist: ‘Mochten mensen willen doneren, vermelding van het houten huis Groningen, rekening nummer volgt.’ Daar kom ik dus later op terug. Overigens is het wel een weekendtip van me om naar Groningen te gaan. Eerlijk is eerlijk, als Groningen iets heeft georganiseerd of met acties bezig is dan is het rete-gezellig in de stad. Dan maken ze zo hun slogan waar: ‘Er gaat niets boven Groningen!’

Nog steeds kunnen ze hulp gebruiken! Hierbij zoals toegezegd nog het rekeningnummer: NL53RABO0329449028 T.A.V. Voedselbank Groningen

aa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.