Shophell

02082009040-001.jpg (2) Oja, ik heb vele hobby’s, dus ik verveel me niet vlot. Schrijven, koken, lezen, wandelen, fotograferen etc, allemaal even leuk. Er is echter 1 ding waar de vrouw toch best bekend om staat en dat is shoppen. En laat ik daar nu juist een ontzettende pleurishekel aan hebben. Toch was mijn moeder hier onlangs en, haal ik het gemiddelde shoppen omlaag, zij krikt dat wel weer op. Daar zijn we dus uitersten in. Maar mijn moeder is er en dan gaan we. Ik doe concessies, mijn moeder ook. Zo shoppen we wel in Zoetermeer en gaan we dus niet naar Rotterdam of Den Haag.

Een half uurtje winkelen is voor mij veel. Kledingshoppen doe ik eigenlijk alleen online. Kleding, lingerie, schoenen etc… alles online! Ik ga wel eens lunchen, maar inderdaad, daar draait het om de lunch. Dan wil ik nog wel eens een boekenwinkel in lopen, of iets als een kaartenwinkel of een drogist zoiets… Winkels waar je doelgerichter naar binnen gaat en waar je niets hoeft aan te passen. Praktisch dus! Met mijn moeder is dat niet het geval. Let wel, ik heb een TOP-moeder, maar een half uurtje shoppen gaat ‘m niet worden met mijn moeder. Dus als mijn moeder zegt: ‘Ik wil wel even shoppen’, dan gaan bij mij de alarmbellen af en zie ik een klok voor me waar echt de uren aan voorbij racen! En toch…. mijn moeder winkelt het liefst met MIJ!!!! En hoe lastig ik het haar ook maak, mijn moeder lacht ALLES dan van me weg!

Als ik snel iets nodig heb en ik moet echt naar de winkel, dan scan ik bij de voordeur al of er iets voor me bij zit, of ik roep vanuit de deuropening de verkoopster en schreeuw mijn vraag ook door de hele zaak. Met mijn moeder naast me is dat uit den boze. Zij bekijkt echt ALLES, tot aan waar het blusapparaat hangt zeg maar. Het ergste zijn de opgevouwen dingen, die rukt zij uit elkaar en vouwt het netjes op. Het personeel in die winkels is dan ook dolgelukkig met mijn moeder, omdat niemand zo goed als mijn moeder kan vouwen. Dat moet ik toegeven, ze heeft een gave hierin. Als het tegenzit rukt zo’n verkoopster iets uit elkaar, drukt het mijn moeder in handen, die keurt het af (mijn moeder keurt 89% af, dat is ook zo erg voor zo’n shop-haatster als ik) en vouwt het op. De verkoopster let niet op hoe ze het doet, die ziet wel weer iets slecht opgevouwen liggen en dan begint het verhaal opnieuw…. Bij de Primark rollen ze tegenwoordig de rode loper uit als ze er maar lucht van krijgen dat mijn moeder ‘in town’ is!

Als ik haar eindelijk de winkel uit heb zie ik een terras, maarrrr…. zij ziet weer een winkel en daar moet ze dan ook even heen. Sta ik daar te barsten van de honger en met een droge strot in de volgende winkel. Als ik dan zeg dat ik even buiten ga wachten dan moet ik juist keuren. Ik ben wel heel eerlijk: ‘Mam met zo’n outfit kan je beter even vragen of ik in de paskamer wil komen kijken, toe ga terug!’ of: ‘Zo, nu nog een feestneus en hup, naar de carnaval!’ en: ‘Mam, dit is het gordijn van de kleedkamer, dit is niet te passen!’ Wil mijn moeder me in de winkel houden, de verkoopster gooit me er het liefst uit! Toch gebeurde het eens dat mijn moeder de kleedkamer uitkwam in een outfit, ik het schaamrood op de wangen kreeg en zei: ‘Mam, hier ben je echt nog te jong voor!’ Ja, dat was echt iets voor boven 90 jaar en dan bescherm ik mijn moeder ook! Maar de verkoopster had me gehoord en vond die opmerking geniaal. Het kon erger, ze bood me daar nog een baan aan ook. Mio in een winkel met dameskleding voor boven de 80 jaar, zie je het voor je?! Mijn moeder sloop voorzichtig terug de kleedkamer in toen ze de eerste rode vlekken in mijn nek zag verschijnen, die wist wat er ging komen. In eerste instantie bleef ik rustig en vroeg of de vrouw dat serieus meende. Dat was het geval. Daarop vroeg ik: ‘Vind u dat ik de uitstraling heb van een pak meel?’ Nee dat vond ze totaal niet. Met een strakke blik keek ik de verkoopster aan en zei zonder enige lach in mijn gezicht: ‘Ik dus ook niet. En als u wilt zien hoe je eruit ziet als je de uitstraling hebt van een pak meel, DAAR is de spiegel!’ Mijn moeder kwam met pretoogjes de kleedkamer uit en vroeg waar de verkoopster was. Ik wees naar de spiegel. In hoog tempo gooide mama de gepaste spullen op de toonbank en sleepte ze me de winkel uit. Ze was toe aan een terrasje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.