Rezepte

Rezepte: Stamppot Gebakken Spruitjes


We zijn dan nog maar eind januari, maar het is nog altijd geschikt weer voor een stamppot! In de titel heb ik al aangegeven dat ik de spruitjes bak, ik kook ze niet! Die tip zag ik jaren geleden eens bij tv-kok Ramon Beuk en dat ben ik uiteraard gaan testen. Sinds ik dat heb gedaan heb ik de spruitjes nooit meer gekookt, want ik vind dit veel lekkerder. Ja, de smaak ik anders dan wanneer je ze kookt. Het voordeel hiervan vind ik ook dat ze meer een bite hebben. Dat kan natuurlijk ook als je kort kookt. Dan nog, de smaak is anders.
Dit recept heb ik echter niet van Ramon Beuk, maar heb ik zelf bedacht. Er is niet veel voor nodig en het het is niet duur!

Benodigdheden:

50 gram boter
1 kg spruitjes
2 uien
500 gram spekreepjes
1 kg aardappelen
Scheutje melk
zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Maak de spruitjes schoon, snijdt het stronkje van de onderkant en eventueel kun je ze halveren. Hoeft niet perse gezien ze later gestampt worden. Verhit de boter in de pan en voeg de spruitjes hieraan toe. Snijdt de uien in stukjes en voeg dit toe. Braad dit alles aan.
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Bak in een andere pan de spekjes uit.
Als de aardappelen klaar zijn, giet ze dan af. Voeg een scheutje melk toe en stamp ze eerst fijn. Voeg vervolgens de spruitjes, uitjes en de spekjes toe en stamp dit er doorheen.
Naar wens kun je nog jus maken en dit erdoor doen.
Dat is alles.

Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *