Eten,  Recept

Recepten: Ik wilde even wat testen….

De laatste tijd ben ik weer vaker aan het koken, en ik hou ervan om dingen te testen die ik nog niet ken. Afgelopen week had ik er twee en die licht ik nu even uit. Ook heb ik nog een drankje. Deze is zo simpel, maar lekker met dit warme weer en alcoholvrij!

Laat ik met het het drankje beginnen. Hierin heb dunne schijfjes komkommer en limoen, aardbeien door de midden gesneden en 3 takken verse munt. Daarop heb ik water geschonken en dat laat ik een middag in de koelkast staan om te trekken.
Ik heb zo’n zelfde gemaakt in mijn doorzichtige reisbeker en deze staat in de vriezer. Die gaat morgen mee naar mijn werk. Daar ontdooit het wel en ik koud drinken!

De tweede zijn mijn gevulde aardappelbakjes uit de oven. Ik had jammergenoeg geen spuitzak meer, dus ik heb ze met de hand in elkaar gezet.
Kook eerst de aardappelen. Laat het afkoelen en maak de aardappelen fijn tot een puree. Voeg peper toe, een ei en ongeveer 50 gr. boter. Twee eetlepels paneermeel kan, maar dat alleen als het te smeuïg is, want er moet wel stevigheid in zitten. Zet de oven op 180 graden om voor te verwarmen. Pak de bakplaat en leg hier bakpapier op. Vorm de bakjes en plaats het 15 minuten in een oven van 180 graden.
Deze heb ik gevuld met klein gesneden aubergine, courgette, tomaat, ham in blokjes gesneden en gegarneerd met Parmezaanse kaas. Overigens had ik de aubergine en beetje courgette voorgebakken.
Als de bakjes uit de oven komen dan vul je deze met het mengsel. Je kan het natuurlijk met van alles vullen, het is maar net wat je lekker vind. Zet het nog eens 15 minuten in de oven op 180 graden. Serveer er vervolgens een salade bij.

Als laatste de foto van vanmiddag op Facebook.

Dit is de Tonijn Americain.
De benodigdheden zijn: Een plak tonijn, een grote tomaat, een uit of een bosje lente-uitjes, 2 theelepels mosterd, 3 eetlepels mayonaise, een eetlepel koriander, zout en peper en een klein beetje citroensap. Snijdt alles erg fijn! Daarna de rest erbij en roeren. Dit is erg lekker op toast!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *