Random Acts of Kindness Week

More Love In The World

Natuurlijk vieren we vandaag de dag van de liefde. Alhoewel… Eigenlijk was het de dag om anoniem iemand de liefde te verklaren. In Amerika is men begonnen, omwille van de commercie, de nadruk van de anonieme liefde weg te halen en het te brengen naar de liefde. Toch is het niet alleen maar Valentijn vandaag. Het is namelijk ook Random Acts of Kindness Week. Persoonlijk spreekt dat mij meer aan. Het is namelijk algemener en dus niet 1 dag, maar gewoon een week. Kijk een dag is te doen wellicht, maar doe de hele week eens vriendelijk tegen de ander.

Zo moeilijk is het niet. Het hoeft ook niets te kosten. Lach bijvoorbeeld zo maar eens naar een voorbijganger. Deel eens zo maar een compliment uit aan een collega of een vreemde. Stuur eens zomaar een aardig berichtje of een kaartje aan iemand. Geef iemand een schouderklopje. Bedank de buschauffeur als je uitstapt. Help een ander. Allemaal van dat soort dingen. Het kost niets en hoeft niets te kosten. Het is namelijk (nog) niet zo commercieel als Valentijn en dat maakt het, naar mijn mening, leuker.

Als we liefde willen doorgeven, dan is dit een mooie en gemakkelijke opstap en na die week is het gelijk gemakkelijker om vol te houden. Je gaat namelijk vanzelf zien, dat wat je geeft, je ook terugkrijgt. Dat heet namelijk ook Karma.

Vandaag zag ik op social media over Random Acts Of Kindness en ik heb de site even bekeken. Vervolgens heb ik me aangemeld, het kost namelijk niets. Je krijgt tips en er staan ook uitdagingen op die je kunt doen. Zoals bijvoorbeeld de eerste 3 personen die je vandaag spreekt, een compliment te geven. Nu neem ik dat niet zo nauw. Voor vandaag heb ik al 1 iemand een compliment gegeven, en ik doe vandaag nog zeker 2. Dat kan overal zijn, maar hou je social media in de gaten.

Wat een leuk initiatief! Ik doe mee, als jij ook wilt meedoen, meldt je dan hier binnen 2 minuten gratis aan Random Acts Of Kindness. Een betere wereld begint immers bij onszelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.