Photoshop-Fun 03

Ach, ik hoor het papa nog zeggen, ‘Jij moet eens gaan Photoshoppen, dat is echt iets voor jou!’ Ik deed het niet, want het programma was te zwaar voor mijn pc destijds en als papa me eens iets voordeed was het van “Foep-Foep-Foep en HOPPA!” Klaar, en de veranderingen waren een feit. Dat, en dat mijn pc het niet trok maakte dus dat ik er niet aan begon. Later wel, hij leefde nog, en ik deed een cursus. Nu was de cursus er vooral op gericht om foto’s kleuriger te maken, vergroten of verkleinen en kleine oneffenheden te wegwerken. Iemand verwijderen van een foto heb ik daar zeker niet geleerd. Nee, daar begon ik vorig jaar mee, uit nood. Inmiddels heb ik al honderden foto’s bewerkt waarop ik iemand heb verwijderd. Je kunt best wel zeggen dat ik daar meesterlijk in ben geworden. Voor nu eerst een gemakkelijk voorbeeld. Ik heb de foto zelf gemaakt in Rome. De meneer die voor de deur staat ken ik niet. Voor de foto stond hij toch in de weg, dus “Arrivederci!” Voor alle foto’s geldt, om ze beter te bekijken, klik erop en dan wordt hij vergroot:

Het begon met het verwijderen van personen op foto’s. Mike begon eraan te twijfelen of ik niet stiekem familie was van Hans Klok. Daarom besloot ik ook maar personen aan foto’s toe te voegen. Nee, eerlijk is heerlijk. George Michael heeft me tijdens mijn bruiloft niet toegezongen, en zowel mama als Tos hebben nooit in het echt bij Freddie Mercury op de foto gestaan en Mike heeft nooit live meegespeeld met Toto!

Ik heb eerder wel eens aangegeven dat als je iets hebt wat je eigenlijk bewerkt zou willen hebben, om het me te vragen. Ik wilde oefenen, dus ik kon genoeg gebruiken. Zo gebeurde het dat ik een berichtje kreeg van Denise met de vraag of ik de tralies voor Maja wilde verwijderen. Dat las ik in de stadsbus en ik vroeg me direct af wat Denise bedoelde en wat Maja dan toch gedaan had! Ik laat het voor hier verder in de midden, maar ik weet waar Denise werkt en ik was reuze benieuwd! Het viel me enorm mee. Maja zat dan wel in de bak, maar niet op de vrouwenvleugel van een gevangenis…

Later zag ik bij mijn Facebook-vriendin Suzanne een geweldige foto van haar dochtertje Phoebe. De foto was super, alleen was de kleine mop gevallen en was haar neusje geschaafd. Ik stuurde Suzanne een berichtje, of ik de foto’s (het waren er meer) mocht bewerken. Suzanne vond het super lief en mailde me de foto’s. Hier een foto van die foto’s:

Later vroeg mijn andere vriendin Suus of ik voor haar een foto wilde bewerken. Het ging om de hond van haar moeder, Saartje. Of ik kans zag om de strandtas op te ruimen en het riempje wilde verwijderen. Deze klus was ook niet heel moeilijk, alleen moest ik ook even naar de horizon kijken, dat moest ook anders!

Wat ik al aangaf, ik kom wel eens iets tegen op social media. Zo was daar een cartoon… Ik zou hier alleen maar 2 hoofden in willen zetten. Dat deed ik trouwens ook… Het verhaal is dat mijn vrienden Jan en Elzina graag barbecueën. Nu lijkt het er echter op, dat wanneer Jan alleen maar naar de barbecue wijst als die nog in het schuurtje staat, de strak blauwe hemel op slag veranderd in donkere grijze wolkenmassa en de weergoden de sluizen van boven open gooien. Oké, ik moet het hem nageven, maar doorzetten doet hij wel, want zijn slogan luidt, “Zomer is zomer en daar hoort de barbeque bij! Tja, en daar was die cartoon….
Ik zet nooit iets zo maar op social media. En dit soort grappen stuur ik al helemaal via een appje naar diegene zelf toe. Pas als ik het mag plaatsen, dan doe ik dat. Jan en ik bleken er tegelijk mee bezig te zijn toen, want vlak nadat ik hem in een reactie op zijn tijdlijn had gezet, verscheen hij ook als profielfoto bij Jan:

Ondertussen was ik ook begonnen om foto’s te restaureren. Dan haal ik krassen, vlekken en scheurtjes uit de foto’s en fris ik ze op. Ik liet wat foto’s op mijn facebook zien en mijn DT en blogvriendin van Facebook en voorheen ook van Yoors (ik ben inmiddels gestopt met Yoors), Ingrid reageerde bij een foto van me, dat ze bijna net zo’n foto had als ik liet zien met mij erop. Niet gek. Dat “DT”, zo noemen we elkaar, het staat voor “DigiTwin”, zo veel overeenkomsten hebben we. Een aantal van jullie zullen Ingrid ook zeker van de digitale snelweg kennen. Kijk maar op haar site Ingrid Tips en je weet het! Ingrid en ik delen overigens ook onze creativiteit, al is het toch verschillend. Voor alle creatievelingen is haar site ook een heuse aanrader! Nu waren daar de foto’s. De mijne waren deze:

Daar kwam dus de reactie van Ingrid, ‘Het zal je niet verbazen, maar ook ik heb een foto met mijn hobbelpaard!’ Ze stuurde ‘m in een persoonlijk berichtje toe en inderdaad. Nu viel mij meteen de veroudering van de foto op, maar ook de vegen erin, dus ik vroeg haar of ik die bewerken mocht. Ja hoor, geen enkel probleem! Dit was voor mij een uitdaging en ik heb er ook even goed voor gezeten. Ik ben zeer trots op het resultaat en Ingrid was er erg blij mee:

Last but not least, ik ben nog bezig met de fotoraadsels voor de Top 2000 van komend jaar. Hiervoor gebruik ik foto’s van mezelf en maak ik fotoraadsels. Dat kunnen echt raadsels zijn door wat er gebeurt op de foto, het kunnen hoezen van albums zijn en mijn favoriet: een clip bekijken, dan een beeld vastzetten en dat weer bewerken met mijn foto erin. Voor nu een slideshow met daaronder de nummers en artiest(en). VR staat voor VideoRaadsel, AR voor AlbumRaadsel en VF voor VideoFragment:

Ach, ik ben zo lekker bezig. Het is helemaal niet zo moeilijk als ik had gedacht. Inmiddels doe ik net als papa “Foep-Foep-Foep en HOPPA!” Klaar, en de veranderingen zijn een feit. Nu geloof ik er trouwens heilig in dat hij op een wolk bij me in de buurt is, over mijn schouder meekijkt en me helpt daar waar nodig is. Het kon dus niet uitblijven, en van 3 (eigen) foto’s heb ik 1 gemaakt:

PS: Tegenwoordig kan ik ook printen, dus het wordt steeds uitgebreider!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.