Mijn Kijk Op...

De Pandemie, Privacy en de Politiek

Wie hangt die hele pandemie nu niet mijlenver de keel uit? Mij wel. Inmiddels mijd ik het nieuws steeds meer en zap ik de talkshows ook weg.

Wat echt belangrijk is komt wel tot me, want ik zet heus de radio niet uit als het nieuws begint. Maar de persconferentie die kijk ik bewust niet. Hoeft ook niet, want alles is allang uitgelekt. Op mij komt het sneu over als de leiders van dit land hun verhaal doen en we weten het allemaal al. Jij of ik moet eens bij een bedrijf werken en iets uit een vergadering lekken. Wij zijn onze baan niet zeker, maar in de politiek gebeurt het keer op keer. Ach en de troonrede ook zoiets, die is ook al jarenlang van te voren uitgelekt.

Daarmee rijst echter bij mij de vraag, hebben ze daar iemand met de functie “Lekker”. Dan moet je voor je werk vertrouwde stukken dus bewust openbaar maken, maar je functie heeft een heerlijke naam door lekker te zijn. Kijk, dan hoef je niet echt de tanden in je baan te zetten, lekker! Respect voor  programma’s als Wie Is De Mol en Expeditie Robinson, waar de uitslag nooit uitlekt en alles tot het laatste moment spannend is.  Wellicht is het voor de politiek een ideetje om te zeggen dat men een boete krijgt als ze dingen eerder naar buiten brengen, want dat blijkt dus goed te werken.

Privacy

Nu hebben ze weer iets bedacht. Het coronatoegangsbewijs, dat zegt of je gevaccineerd bent, een negatieve test had in de afgelopen 24 uur of dat je in de afgelopen 6 maanden corona hebt gehad. Dat heb je nodig voor vrijetijdsuitje als de horeca, een sportevenement of theater of festival. Maar goed, ik blijf wel thuis. Al is dat nog meer uit een principe, want waar is dat stokpaardje van de afgelopen jaren nu dan? De “PRIVACY”.

Mijn redenen hiervoor? Mijn moeder had Alzheimer en zat in een verpleeghuis. Omdat ik bijna 200 km van mijn moeder af woonde was het praktischer om een ander familielid eerste contact persoon te maken. Dat contact tussen mij en diegene ging niet goed, omdat we andere ideeën hadden en ik maar had te buigen voor diegene. Die persoon had zelf jaren geen contact gehad met mijn moeder, maar zette mij buiten beeld. De verpleging mocht mij, als bloedeigen kind van mijn moeder, niet informeren wegens DE PRIVACY!

Dan laat ik een coronapas zien aan iemand in de vrijetijdssector? Nee dat doe ik niet zomaar, behalve als het met mijn gezondheid te maken heeft. Dus betekent dit dat ik minder kan doen, prima. Ik vind mijn privacy belangrijker.

Anderhalve Meter?

Echter, een toegangsbewijs voor horeca, theater, festival of een sportevenement, maar dat hoeft niet voor de sekswerkers? Ik gun iedereen gewoon zijn/haar inkomen, maar hoe leg je dit uit qua anderhalve meter maatregel.  Dat ik wel seks mag hebben met mijn idool, maar ik mag mijn idool niet live aanschouwen voor diens werk?! Ik wil niet heel lullig doen, maar juist het werk van mijn idool spreekt me aan en niet diens uiterlijk.

Dat gezeur over die anderhalve meter maatregel slaat na het Formule 1 weekend op Zandvoort al helemaal nergens meer op. O wacht, iets meer dan een week erna kregen we te horen dat die maatregel per 25 september komt te vervallen. Ja dan wel, het was niet eens nodig om 2 weken af te wachten zoals dat eerst wel nodig was. Natuurlijk niet, want ze konden ook niet meer anders.

Elleboog

Nu ik toch aan de gang ben, nog 2 dingen die ik even kwijt moet. Ten eerste, de hygiëne. Het wordt aangeraden om vaker onze handen te wassen en te hoesten en proesten in onze elleboog. Een triest advies als je het mij vraagt. Mijn handen was ik doorgaans na een toiletbezoek, maar ook na het hoesten en proesten. Mijn elleboog wassen doe ik eigenlijk niet na een toiletbezoek en niet na het hoesten en proesten. Je staat dan ook in een houding bij de kraan die niet echt fijn is voor je rug.

Anderzijds het groeten met die ellebogen, daar wordt dus sinds de pandemie in gehoest en geproest en je staat echt niet op anderhalve meter van elkaar. Het is eerder gezegd, hou beide een armlengte afstand, dan zit je wel goed.

Hoe dan?

Ten tweede is dat we in maart naar de stembus zijn geweest en er is nu nog nooit een kabinet. Zo zou het bij een doorsnee instelling moeten gaan. Dan kun je vertrekken. Hier kan men echt de corona niet de schuld van geven, want als van iedereen maar gewoon wordt verwacht dat ze gewoon hun werk naar behoren blijven doen, dan mogen we toch zeker van de bestuurders van dit land verwachten dat zij het goede voorbeeld geven.

Je zult dit land maar moeten besturen. Hoe je het ook doet, goed doe je het nooit met zoveel verschillende mensen en meningen en wat niet meer. Ik heb respect voor ze. Echter, ik heb geen medelijden met ze, want ze hebben hier niet alleen voor gekozen, ze willen ook dat wij voor ze kiezen. Kijk en als een baas voor mij kiest dan verwacht die baas van mij goed werk. I rest my case…

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *