Opruimen

Halverwege de twintig zou ik weer eens verhuizen en mijn tante zou me helpen. Mijn vader had tegen haar gezegd om zo veel mogelijk prullaria van mij gewoon weg te doen, want ik had zo veel. Mijn tante vertelde me dat en ik was zo pissig. Nee, natuurlijk deed ik het niet. Mijn vader ging daar niet over. Na die verhuizing had ik echter nog 3 dozen in de kast staan die ik nog moest uitpakken. Steeds had ik daar geen zin in. Na een maandje of vier daar in die kast gestaan te hebben had ik er nog geen zin in. Mijn vader had ze gezien en vroeg of ik iets had gemist. Nee, dat had ik niet. Hij bood aan de dozen mee te nemen en hij zou ze zo weggooien. Ja, als ik dan toch niets gemist had. Ik stemde toe en heb daarna ook nooit iets gemist.

Intussen ben ik een aantal keer verhuisd en inmiddels heb ik heel wat prullaria weg gedaan. Het verhuizen werd steeds gemakkelijker. Bij mijn laatste verhuizing moest er ook veel weg, gezien ik ging samenwonen met Mike. Liesbeth, een vriendin van me, kwam helpen. Mijn mazzel, want Liesbeth staat graag op rommelmarkten. Ze nam veel mee. Ook ging er veel naar de kringloop, metname de grote dingen, verkocht ik nog het een en ander en gooide ik heel veel weg. Ik heb zelf denk ik, van alles wat ik had, een kwart gehouden.

Van de week zat ik te appen met Liesbeth om haar te vertellen over mijn moeder. Haar vader had ook Alzheimer en Liesbeth is vaak mijn steun en toeverlaat hierin. Ik schreef dat ik haar huis zou leeghalen. Haar reactie: “Opruimen kan je!” En inderdaad, ik wel. Alleen was het toch lastiger, want nu kwam met de regelmaat de gedachte bij me op: ‘Daar ben ik mee opgegroeid, moet dat echt weg?’ Zo vond ik een borduurwerk van een bloem dat in mijn ouderlijk huis in de hal had gehangen. Een oerlelijk ding! Op dat moment bedacht ik, “In welke ruimte hang ik het thuis op?” Ik wist dat ik het niet zou doen. Het zou dan in een doos terecht komen. Een doos met inhoud die ik na 4 maanden niet eens zou missen en het dan ongezien weg zou doen.

Het is de moeilijkste verhuizing/opruiming ooit geweest, maar het is goed gekomen.

2 reacties

 • Heel veel succes!
  Hoop dat je helemaal opgeknapt bent morgen 😀

  En ja, zo herkenbaar.
  Jaren nadat wij waren evrhuis, stonden hier onder de trap ook nog evrhuisdozen.
  Ook ik wist niet meer wat erin zat 😀
  Onlangs is er heel veel weg gedaan…..

 • Heel veel succes!
  Hoop dat je helemaal opgeknapt bent morgen 😀

  En ja, zo herkenbaar.
  Jaren nadat wij waren evrhuis, stonden hier onder de trap ook nog evrhuisdozen.
  Ook ik wist niet meer wat erin zat 😀
  Onlangs is er heel veel weg gedaan…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.