Oplossing Dyezzie’s Top 2000 Raadsel 59


Twarres – Wêr Bisto
Dit nummer is te vinden op plaats 1794 in de Top 2000.
Winnaar: Bonnie scoort weer 3 punten en komt op 23 punten!

Zoals ik schreef, “Myn mem soe grutsk wêze op my!” “Grutsk” betekend “trots”. Mijn moeder zou het leuk vinden dat ik niet alleen De Kast zou hebben gedaan, dat was Raadsel 39, maar dus ook Twarres.
Voor mensen die me niet kennen, ik ben een halfbloed Fries. Mijn moeder is Fries, mijn vader was Bulgaars. Zelf woon ik al een tijdje niet meer in het Friesche (zie Raadsel 48) en ik vind het heerlijk om op social media de Friezertjes (zoals ik ze liefkozend noem) te plagen. Maar met dit spel scoor ik bonuspunten! Beide Fries-talige nummers heb ik gedaan!

Heeft u trouwens de wens dat ik dit nummer voor u ga zingen, dan kost u dat minimaal 6 biertjes. Vooraf betalen, want hoe meer bier ik heb gehad, hoe beter mijn Fries wordt! 😉
*Dit gelieve niet aan mijn dierbare Friezertjes te melden, anders verlies ik meteen weer mijn pas gescoorde bonuspunten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.