Netflix Original: 13 Reasons Why…


Onlangs zette Mike een nieuwe serie van Netflix op, 13 Reasons Why. Na een kwartier zei hij er weinig aan te vinden, het was zo’n tiener-serie. Ik was het wel met hem eens en we zijn iets anders gaan kijken.

Onlangs had ik mijn goede vriend Jerry aan de telefoon. Hij raadde me 13 Reasons Why aan. Ik opperde dat we het begin hadden gezien en het een tiener-serie was. Dat was Jerry met me eens, maar hij zei ook dat dit wel een onderwerp was wat mij zou boeien. In het kort heeft hij uitgelegd dat Clay een doos met 7 cassettebandjes ontvangt. Er zijn 13 kantjes ingesproken door Hannah. Zij heeft zelfmoord gepleegd en per aflevering staat 1 verhaal/reden centraal. Meer zei Jerry niet, als laatste zei hij nog, ‘Je hoeft niet eens zo bloed-nieuwsgierig van aard te zijn zoals jij, die serie is zo gemaakt, je wilt de volgende aflevering eigenlijk gelijk zien.’ Dat was genoeg.

Gisteravond was ik een beetje loom en ik besloot die serie aan te zetten. Dat was rond 20:15 uur. Ik begon moe te worden en begon te dommelen, maar dan stond ik even op, liep ik even en keek weer verder. Ik ben na 02:00 uur gaan slapen! Nu begin ik pas de 26ste met mijn nieuwe job en toen Mike vanmorgen de deur uitging bedacht ik me om nog even verder te kijken. Vanmiddag was ik klaar met alle afleveringen.

Mijn mening is dat het een geweldige serie is. Niet zo zeer geweldig in de zin van een Breaking Bed, The Tudors of een Downton Abbey, meer geweldig omdat het een hele belangrijke boodschap draagt! Namelijk de boodschap van het pesten in meerdere vormen en meer dan alleen dat. Dat maakt dat de serie niet zo misstaan bij een vak als maatschappijleer.

Voor nu de trailer:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.