Netflix Original: 13 Reasons Why Seizoen 2

Afgelopen vrijdag kwam seizoen 2 uit van de Netflix-serie 13 Reasons Why. Op mijn Facebook liet ik weten voorlopig even bezig te zijn en een Groninger vriendin reageerde o.a. met deze quote van #Darum. Het is dat het huwelijk van Prins Harry van Engeland er tussendoor kwam, anders was ik eerder klaar geweest. Nu ga ik niet 13 redenen opnoemen waarom ik deze serie een aanrader vind, want dan geef ik te veel weg en dat zou het er niet leuker op maken voor iedereen die het nog wil kijken.

Zelf heb ik vorig jaar in juni het eerste seizoen bekeken. Klik op deze link: seizoen 1 om mijn verslag over het eerste seizoen te lezen. Daarin staat ook waar het over gaat. Op de vraag of je nu seizoen 1 nog eens zou moeten kijken, voordat je aan het tweede begint, is mijn antwoord, nee. Natuurlijk moet je het helemaal zelf weten, maar het is niet nodig.

In het tweede seizoen gaan de ouders van Hannah naar de rechtbank en klagen ze de school aan wegens nalatigheid. Nu zie je verhalen ook van een andere kant, maar of alles waar is? Je zit er zo weer in en de flashbacks die je ziet zijn niet overdreven veel, maar juist genoeg om je te herinneren aan het eerste seizoen. De spanning is net zoals in seizoen 1, hoog.

Schreef ik de vorige keer dat dit goed zijn om bij het vak maatschappijleer op een middelbare school te laten zien, daar sta ik nog steeds achter. Opgroeien in een tijd als deze lijkt me zwaarder door mobiele telefoons waarmee je foto’s kan maken en social media. Ik ben blij dat ik dat vroeger niet had.
De beelden kunnen als schokkend worden ervaren!

Ik was blij aan het laatste deel toe te zijn, want meestal is dat de aflevering waarin zaken worden afgerond. Hier niet. Kortom, het einde is zo dat er een goede cliffhanger is en ik een derde seizoen niet uitsluit.

Om terug te komen op de quote van #Darum, die 13 redenen ontdek je vlot genoeg! Voor nu de trailer van het tweede seizoen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.