Mijn Grandioze Verjaardag!

IMG_6592 Nog geen week geleden schreef ik een blog over cadeau’s met daarin ook dat ik absoluut niet van mijn verjaardag hou. Ik sla ‘m het liefst over. Maandagmorgen had ik ook aan Mike gezegd dat ik woensdag uit eten wilde, ik zou traketeren om maar gewoon niet thuis te zijn. Hij vond het prima.
Aan het einde van de morgen kreeg ik echter een appje van Mike: “Maak voor dinsdagmiddag alvast een tasje voor jezelf klaar, we slapen niet thuis… XX” Stomverbaasd keek ik even naar mijn scherm en het eerste wat ik terugschreef was: “Oh?! Wat moet ik meenemen dan? We gaan toch niet naar Friesland mag ik hopen?” Wellicht gek, maar als ik mijn verjaardag al niet wil vieren, dan wil ik al helemaal niet naar Friesland. Nee, het zou geen Friesland worden. Belangrijk voor mij ook, we zouden samen zijn. Ik moest wel wandelschoenen meenemen en mijn Nikon-camera en verder niet te veel. Er gingen heel wat berichtjes over en weer, en al had ik een idee, hij liet niets los.

IMG_6625Dinsdagmorgen belde hij vanaf zijn werk, hij wilde het toch gaan zeggen, we zouden naar Amsterdam! Nu kon ik nog bedenken wat ik wilde gaan doen of bekijken daar. Ik had al een idee, daar denk ik al veel langer aan namelijk. Mijn vader heeft een serie schilderijen gemaakt van Amsterdam en ik wil heel graag weten waar in Amsterdam het is en dan vanaf diezelfde punten een foto maken. Gewoon om voor mezelf een mooi boek van te maken. Mike vond het prima en gaf de tip dat ik dan even een oproep moest plaatsen op facebook om hulp. Ik kreeg hulp, maar kon het niet compleet maken, dus gisteren besloot ik om het maar niet te doen. Daarin neem ik een langere aanlooptijd en zal ik de schilderijen nog eens afdrukken om ze mooi groot bij de hand te hebben. Dat werkt gemakkelijker dan vanaf de mobiel de kijken.

IMG_6591 Dinsdagmiddag was Mike lekker op tijd thuis en zijn we direct naar het station gelopen. Eenmaal in Amsterdam liepen we richting Hotel Clemens, wat in de binnenstad lag, en daar werden we welkom geheten en na de administratieve dingen naar onze kamer gebracht. Het kamernummer was gewoonweg geniaal! We bleven er niet lang, en gingen gelijk de stad in. We wandelden flink en tussendoor aten we iets en doken we eens een kroeg in voor een drankje. Eenmaal op het Rembrandtplein kon ik het niet laten om een foto te maken van het Schiller Hotel en op facebook te zetten dat wij die avond in het publiek zaten. De reacties waren leuk, al was dit natuurlijk 1 van mijn bekende grappen. Heerlijk, wat een lol hebben we gehad! Iets na 1 uur waren we terug. Het hotel was geweldig, alleen die lange trap naar boven naar de receptie was wel erg lang! Helemaal na een paar drankjes. Verder was het er top. Een prachtige kamer, schoon en goede bedden. We hebben dan ook heerlijk geslapen.

IMG_6620 De volgende morgen zijn we eerst uitgebreid gaan ontbijten. Het was goed verzorgd en erg lekker. Uiteraard… Wat in mijn ogen zéér belangrijk is, in de ontbijtzaal was ook Nutella. Nee, ik heb het niet eens gehad, want netjes is om 1 kuipje, wellicht 2, te pakken voor een broodje. Mij is dat te weinig, ik zou voor 1 broodje minimaal 5 hebben gepakt, dus dat gelaten. Ach, ik heb thuis ook nog ruim 3 kg, dus ik genoot van de andere lekkere dingen.

DSC_1364Na het ontbijt pakten we onze spullen en liepen richting de scooter-verhuur. Daar stond het mooie exemplaar al klaar. Mike reed en ging achterop. Als 2 heuse Holledertjes crosten we door de hoofdstad. Eerst richting de Houthavens en daarna met het pontje het IJ over. Daar zijn we even koffie gaan doen bij het Filmmuseum om een beetje op te warmen.
Daarna weer terug met het pontje en richting centrum. Eerst zijn we naar de Albert Cuijp gegaan. Het was er rustig en jammergenoeg was de ene kraam er niet met goedkope merk-jeans. We hadden alweer even gereden, dus we gingen weer opwarmen in een lunchroom aldaar. Nee, daar hebben we niet gegeten, want we hadden iets anders op de planning.
We hadden tips gekregen en zo kwam het dat we een frietje gingen eten bij Vleminckx. De hotshot-saus die ik erbij had was lekker! De friet wel erg zout.
Daarna zijn we naar Banketbakkerij van der Linde geweest om (was ook een tip) mergpijp te scoren. Er was ook ijs, maar gezien wij al best wel koud waren begon ik daar niet aan. De mergpijp was niet gevuld met cake, maar met puur bakkersroom. Dat vulde behoorlijk.
Hup, daarna weer verder en langs de grachten gereden en hier daar even stoppen om foto’s te maken. Wat is het ook een heerlijke stad! Wat ik eerder schreef, die serie die ik wil maken komt later wel.

IMG_6629 Aan het einde van de middag hebben we de scooter terug gebracht en gingen we weer te voet verder. We waren koud en moe en dus liepen we meteen door naar de Prinsengracht naar het Wurst & Schnitzelhaus. Ik zou immers al op een etentje trakteren? In eerste instantie had ik Mexicaans bedacht, maar toen we dinsdagavond dit restaurant liepen smolt die gedachte als sneeuw voor de zon. We zijn eerst een biertje gaan drinken en daarna hebben we onze bestelling gedaan en hebben we heerlijk gegeten.
Na het eten was er nog spot waar ik persé naartoe wilde gaan. Proeflokaal Wynand Fockink! Hier wilde ik nog een laatste drankje doen voor we weer naar huis gingen. Hier hebben ze heerlijke likeuren en jenevers. Ik ben erg gek op de drop-variant in combinatie met een biertje. We dronken zo’n geweldige combi en ik heb nog even een grote fles gehaald om thuis nog even na te kunnen genieten. Aansluitend zijn we richting de trein gegaan om weer naar huis te gaan. We waren moe, erg moe. Maar o zo voldaan!

we Whauw, wat heb ik een geweldige verjaardag gehad! Sterker nog, dit was de allermooiste van alle 44! Zoals ik al tegen Mike heb gezegd”Als het zomer was geweest had ik allemaal vliegjes tussen mijn tanden gehad, zo zit ik te stralen!’ Dankjewel Mike voor deze geweldige verrassing en dagen. Ik Hou Van Je!!!!

Hieronder nog een aantal foto’s:

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.