Mijn Televisie-treurnis


Het moet me toch eens van mijn hart. De meuk die er tegenwoordig op televisie te zien is. Het is nu zaterdagavond en wat ik me van vroeger herinner is dat ik ’s avonds na het eten moest douchen, de pyjama aan en dan mocht ik opblijven om met mijn ouders een spelshow te zien. Daar deden dan kandidaten aan mee en die konden witgoed winnen, een reis of een nieuwe auto. Nou, dat waren nog eens tijden…

Tegenwoordig is het allemaal anders. We hebben niet meer 3 televisiezenders, maar te veel om op te noemen. Zaten we vroeger klaar op woensdagmiddag voor de kinderseries, tegenwoordig zijn er meerdere kinderzenders en kan het kroost van nu de 24/7 door blijven kijken. Was er vroeger sport op zondag, tegenwoordig zijn er sportzenders en kun je het zo aanschouwen. Had het vroeger een charme om in Duitsland te zijn en dan verplicht naar de Duitse zenders te moeten kijken. Nu kan dat gewoon vanuit je eigen huis, elke dag. Gingen we vroeger nog eens zitten voor een serie of een film, we hebben nu Netflix. Op afleveringen van series hoeven we niet eens meer te wachten. Gewoon een zondag in bed blijven en HOPPA het gehele seizoen op 1 dag!

Nu ben ik niet eens zo’n televisiekijkster, maar de afgelopen weken heb ik me er toch eens aan onderworpen. Wat me opviel, de enige 2 spelshows waar de onbekende landgenoten nog een fiks bedrag kunnen winnen zijn 1 Tegen 100 en de Postcodeloterij. En dat wordt zo pittig gemaakt, dus er met de hoofdprijs vandoor gaan gebeurt nog amper.

Verder vind ik de televisie te veel op het privĂ©leven van de onbekende Nederlanders in willen gaan. Neem de liefdeshows als een All You Need of dat meteen trouwen als je elkaar ontmoet, Married at First Sight. En niet vergeten: Boer Zoekt Vrouw. Ik vind dat er te veel een verdrietige kant aan moet zitten die in beeld moet komen. Dan denk ik, “Wat kan mij hun ellende nu schelen?” Ik wil positiviteit op de televisie, want ik kijk tenslotte voor mijn ontspanning!
Dat over de geldzaken van mensen begrijp ik ook niet. Waarom wil je daarmee op de landelijke televisie? Je moet erom denken wat je op een social media plaatst, want dat kan je gaan volgen, maar met zoiets op televisie zal dat ook doen. Dat familiediner… Met alle respect, maar waarom zal je daarmee op televisie willen? Eerlijk is heerlijk, ik vind dat nogal druk op de ketel zetten. Als de camera erbij is dan moet het wel goed gemaakt worden, anders lijk je op de landelijke televisie zo’n hufter/bitch. Alleen daarom zou ik al zeggen dat ze door konden rijden en geen eens toestemming geven om de beelden uit te zenden, zelfs al zou ik geblurred worden!
Dit is maar even een greep over wat ik heb bekeken.

Oja! We hebben de auditie-shows nog voor de gewone burger. Zo zijn daar The Voice, Hollands Got Talent en nu is er een nieuwe van Winston Gerschtanowitz. De laatste heb ik niet bekeken, en om eerlijk te zijn, dat ga ik ook niet doen. Om heel eerlijk te zijn heb ik na 2 seizoenen geen zin meer in dat soort shows. Als het spectaculair is dan zie ik dat wel op YouTube. Dat vind ik dan wel weer leuk, om er op YouTube naar te zoeken. En vaak zit er niets tussen van de Nederlandse versies.

Qua spelshows, ja die zijn er nog, maar tegenwoordig zijn de BN-ers de kandidaten. In sommige programma’s gaat het om de eer. In andere komt er een kleinigheidje, zoals die nieuwe muziekshow van Humberto Tan. En wordt er geld gewonnen, dan is het voor het goede doel, al dan niet naar keuze. In “Een goed Stel Hersens” gaat het naar de Hersenstiching, maar bij Dance Dance Dance mag met het goede doel zelf kiezen. Persoonlijk vind ik dat een goedmakertje voor de kijker. Zo van “Jullie willen we niet op televisie, dus lossen we het zo op!” Bij Expeditie Robinson en Wie Is De Mol mag men het geloof ik wel zelf houden. De laatste heeft tegenwoordig een kopie in het programma Moordzaken. Ik heb 1 aflevering gezien en ik vond er eerlijk gezegd niet veel aan. Daarbij, het waren alweer BN-ers en die zijn me gewoon wat te vaak op de televisie.

Nu ben ik dan een slechte televisiekijkster en ik zou al helemaal niet op televisie willen. Nee, ik ben al te dik en televisie maakt gewoon dikker, dus het is een NO GO voor mij. Maar toch…. Er zijn wel programma’s waar ik best aan mee zou willen doen. Mijn favoriet is Het Perfecte Plaatje, waar het draait om fotografie. Dat programma daar zou ik graag aan meedoen, want daar zou ik veel van kunnen leren. Een ander programma is mijn Guilty Pleasure… Dance Dance Dance. Ja dat meen ik. Daar zou ik trouwens ook lekker van afvallen, dus dat is weer handig. Dat zijn de enige twee eigenlijk. Voor die twee zou ik dus een uitzondering willen maken en wel op televisie willen. Dan gelieve wel eerst in Dance Dance Dance, want dan ben ik voor Het Perfecte Plaatje mooi op gewicht, wat leuk overeenkomt met de titel van het programma. Overigens zou ik beide wel willen winnen, maar geen prijs hoeven. Mijn prijs zal dan zijn dat ik daar mijn doelen heb behaald. Dus dat ik weer op gewicht ben en alles van fotografie weet! Lekker handig toch? Ik ben gewoon een koopje voor de programmamakers!

Maar ja… Ik zal eerst een BN-er moeten worden en dat wil ik niet. Dus dit alles gaat niet uitkomen. Wat een geluk voor alle televisiekijkers, maar erg jammer voor mij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.