Mijn ‘Struikelactie’ op: 1 APRIL!!

010412 Ach, op mijn facebook staat deze foto met de tekst: “Ik sta bekend om mijn struikelen en nu dan eens bewijs. Het was een flinke klap. Inmiddels is het bloeden gestopt en de boel weer schoon, maar kom niet aan mijn neus, f*ck wat een pijn!!” 1 iemand vroeg of dit een 1 april grap was. Mijn antwoord: “Je zou het bijna denken! Ik mag dan wel humor hebben, maar niet zo erg dat ik dit doe. Zou wel erg naar zijn!” Oké, ik heb humor, en wél zo erg dat ik dit doe. Het is dus echt zo naar! Hahahahaha, en een lol dat ik heb gehad! Al tijdens het maken. So Sorry, maar wel bedankt voor jullie beterschapswensen! Om jullie te belonen hier de Making Of! Het is echt mega-simpel, daarom ook alleen geschikt voor de foto. Anders komt er meer kijken en ben je veel langer bezig. Dit duurt ongeveer een minuutje of 10, dat is inclusief het maken van de foto’s.

De Benodigdheden: Rode biet met sap, lippenstift rood, bruin oogschaduw en huidkleurige oogschaduw, penseeltje, mesje en natuurlijk je fototoestel!
Vervolgens snij je een reepje, van 4 mm breed en max. 2 cm lang, rode biet. Kijk even hoe het bij jou neus het beste uitkomt. Ik ben de eigenaresse van een klein rond dopje wat voor neus moet doorgaan. Dus dit was voldoende. Dit leg je nog even aan de kant.
Dan bewerk je de neus. De bloeding komt van binnenuit, dus dit hoor je mee te nemen! Vergeet ook dat stukje op de neusvleugel niet!
Als basis doe je de huidkleurige foundation-poeder. Daarna neem je de rode lippenstift en kleurt een lijntje van je neus tot aan je lip. Hieroverheen breng je aan de zijkanten van ‘de wond’ wat bruine oogschaduw aan.
Vervolgens pak je het stukje rode biet en die leg je op het rode streepje dat je gemaakt hebt. Dit geeft iets meer diepte voor de foto.

Meteen daarna ga je liggen. Je hoofd kantel je een beetje achterover. Zet je tanden en kiezen op elkaar en bijt met je kiezen op elkaar, zodat je kaak iets breder wordt. Dat geeft een beter opgezet gezicht, zodat je er beroerder uitziet. Zelf heb ik dit gedaan toen ik uit de sportschool kwam en nog moest douchen. Je ziet er namelijk niet stralend en shining uit als je inderdaad zo’n schuiver zou hebben gemaakt. Dan is het tijd om de selfies maken. Je kan via fotobewerkingsprogramma’s de kleuren iets bewerken. Hou dit wel neutraal, maar geef het een net iets donkerdere look. Komt net iets dramatischer over! Belangrijker nog, kijk serieus! Ik moest echt de lach uit mijn ogen halen. Doe desnoods je ogen een klein beetje dicht.

Daarna is het tijd voor actie! Je bedenkt het verhaaltje en stuurt het richting geliefde en plaatst het op Social Media! In het bericht naar Mike ben ik bewust een woord vergeten, is een klein detail, maar oogt wel iets dramatischer.
Mike belde meteen met de vraag hoe ik dit voor elkaar had gekregen. Ik schoot in de lach en riep “1 April! Gewoon met rode biet, lippenstift en oogschaduw!” Daarna heb ik hem ook een andere foto gestuurd, waarop het sliertje rode biet over mijn neus lag. Natuurlijk kan je ook daar creatief mee zijn. Uit hygiënisch oogpunt, gooi dat sliertje rode biet wel weg. Uit je neus eten blijft smerig tenslotte! Hieronder nog een aantal voorbeelden van foto’s zodat je aan je omgeving kan bewijzen dat het echt om een geintje ging!

In foto’s uitgelegd:

010418

Oja, en qua Mike? Die trapte er dus in, zoals hij liet weten op zijn facebook! Kortom, succes verzekerd!
010417

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.