Liefde Is Liefde!

Zojuist zat ik deze blog Lesbisch van Jessica Jess te lezen. Ik was in staat om een antwoord te geven dat erg lang zou worden, dus ik besloot er zelf een blog over te maken, want ik raakte hierdoor geïnspireerd. Over haar blog zeg ik niets, het is zeer zeker de moeite waard om die zelf te lezen, dus vandaar de link.

Op mijn WordPress heb ik er al meerdere blogs aan gewijd, want als ik ergens een hekel aan heb is het aan mensen die anderen niet kunnen respecteren om hun huidskleur, geloof en dus ook hun geaardheid! Waarom niet? Spenderen ze liever negatieve gevoelens hierover dan het gewoon te respecteren en te accepteren? Geloof me, het laatste is gemakkelijker. En clich├ę wellicht, maar hierin is het spreekwoord “Wie goed doet, goed ontmoet” erg waar.

Ik was 20 toen ik mijn beste vriend Melle leerde kennen via een wederzijdse vriendin, Daisy. We zaten bij haar op hem te wachten, maar zij moest plotseling weg. Ik bleef bij haar wachten op Melle. Het hoosde toen hij aankwam en hij was doorweekt. Ik stelde voor dat hij zijn broek even voor kachel zou hangen en we even koffie zouden drinken. Van Daisy wist ik dat Melle gay was en hij zo mooi was. Dat riep ze altijd, met nog meer, maar dat zo meteen. Melle was model, dus eerlijk is dat hij er inderdaad wel goed uit zag. Hij had zijn broek uit gedaan en ik liep de kamer in. Ik stond stil toen ik zijn keurig onthaarde benen zag, werkelijk, daar was ik stil van en ik riep spontaan: ‘Whauw!’ Hij keek me aan en zei wat stamelend, ‘Ik eh, ik…’ en ik haakte nuchter in en zei, ‘Ik weet dat mijn buurjongen meer succes bij jou zal hebben dan ik!’ Die zin was de echte start van onze intense vriendschap.

We kregen het over zijn geaardheid en ik zei wat Daisy altijd zei, ‘Ik zeg altijd tegen Melle dat als hij ooit van zijn geloof valt, ik de eerste vrouw in zijn leven wil zijn.’ Ik vroeg hem of hij dat niet zat was. Mij had ze dat zeker 25 keer gezegd, dus ze zal het hem nog wel vaker hebben gezegd. Die opmerking kwam behoorlijk aan, want zelf zei hij dat die recht in zijn hart was. Hij vond het niet leuk! Ik zei dat het ook achterlijk was, want ze noemde zichzelf een goede vriendin van hem, maar die opmerking liet toch zeker zien dat ze diep in haar hart zijn geaardheid niet accepteerde? Dit heeft hij later ook tegen haar gezegd en daar is ze mee gestopt. Hij was verbaasd over mijn nuchterheid hierin en wilde weten wat ik van homo’s en lesbiennes vond. Heel simpel, daar vond en vind niets van. Het zijn 2 mensen die van elkaar houden en hun leven met elkaar willen delen. Wat moest ik daar van vinden dan? Melle vroeg, ‘Vind jij het niet vies dan als je 2 mannen of 2 vrouwen in het openbaar ziet tongzoenen?’ Ik moet vrij verbaasd hebben gekeken wat hij schaterde het uit, ‘Die kop van jou!’ Maar nee, ik vond/vind daar eigenlijk niets van. Of het man-man, vrouw-vrouw of man-vrouw zijn die hun best doen om elkaars huig af te likken, waar ik bij ben… Nee, ik zal hooguit DENKEN, “Doe dat even als je samen bent”, maar verder niet. Ik kaatste terug, ‘Weet je wat ik pas echt smerig vind?’ Nee, dat wist Melle niet. ‘Ik vind het vies als mensen elkaar in het openbaar afrossen en elkaar tot bloedens toe in elkaar vegen.’ Ja dat vond Melle ook.

Er was echter nog iets, maar dat valt meer in de categorie ranzig. Vraag eens aan een homofoob wat er voor hem/haar smerig als hij/zij 2 mensen van hetzelfde geslacht hand in hand of arm in arm ziet lopen, of zelfs ziet knuffelen of zoenen. Het is namelijk heel vaak het geval dat diegene dat “vies” vindt, omdat 2 mensen van hetzelfde geslacht niet de liefde met elkaar horen te delen. Vraag dan eens door op wat ze met die liefde bedoelen en vaak kom je uit op het feit dat diegene dan vindt dat 2 mensen van hetzelfde geslacht niet het bed met elkaar horen te delen. Zo heeft de natuur dat niet bedoeld volgens hen. Dan ben ik op het punt waar ik wil zijn, want diegene denkt daar dus aan, in de zin van liefde delen. Dat vind ik pervers en dus ranzig! Wat kan het iemand anders nu schelen wat anderen in slaapkamer doen en met wie?! Mij niet eigenlijk. Dan vraag ik me nog iets af, want vragen dat soort personen zich dat ook af bij hetero-stellen? Daar ben ik dan benieuwd naar. Melle keek me strak aan, was even stil om daarna te zeggen, ‘Nooit over nagedacht, maar je slaat de spijker wel op zijn kop hiermee.’

Al heel snel leerde ik Melle’s vriend kennen. Voor mij waren het gewoon vrienden, broers eigenlijk. Niets meer en niets minder. Ik leerde ook andere gay-vrienden van ze kennen en met zijn 6-en gingen we vaak op stap. Ja, 5 gays en ik, alle 6 vielen we op mannen. Het is ook wel gebeurt dat een dame mij aantrekkelijk vond en werk van me wilde maken. Toch heb ik dezelfde reactie gegeven als dat ik dat naar mannen ook deed, ik had die gevoelens niet en zou het niet beantwoorden. Ik benoemde mijn geaardheid niet eens. Waarom zou ik ook?

Kortom, laat mensen gewoon in hun waarde, om wie ze zijn, hoe ze zijn en waar ze voor staan. Ik zeg altijd maar zo, “Accepteren en Respecteren is aan te leren!”

Voor Jessica Jess en haar vriendin: Liefde mag getoond worden, in welke vorm dan ook! Veel geluk samen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.