Let’s Hear This! (These Are MY Own Song Lyrics!)

Mike heeft als hobby zelf muziek maken, daar heb ik wel eens eerder over geschreven. Hij maakt zijn eigen, veelal, acid music onder de naam Madbello. Zelf doe ik ook wel eens mee en neem ik samples voor hem op. Ook doe ik de Engelse presentatie van de Madbello & Dyezzie Podcast Show. Niets moet, alles mag. Mike vroeg het eens en het leek me wel leuk om te doen. De sample die ik de eerste keer opnam was overigens rete-strak, dus Mike vroeg het vaker en ik ben het steeds leuker gaan vinden.

Het is altijd zo dat ik helemaal de vrije hand heb. Meestal luister ik het nummer nog eens om het even door me heen te laten gaan en vaak komt er dan wel iets op en zing/spreek ik dat in. Mike kijkt vervolgens wat hij er van kan en wil gebruiken. Hij zegt ook vaak genoeg, ‘Bedenk maar iets!’ Nu had ik gevraagd of ik dan eens een hele tekst mocht gaan doen. Dat het bijna een song zou worden. Mike was enthousiast en riep, ‘Natuurlijk mop, leuk! Doe wat jij wilt!’ Dat duurde dan weer even bij mij, tot ergens vlak voor Pasen.

Wat ik zelf erg belangrijk vind aan songs is de tekst. Ik hou ervan als de tekst een mooie boodschap heeft, daar kan ik enorm van genieten. Een gemakkelijk voorbeeld is het nummer Mehr van Rammstein (hier is niet een goede link van te vinden op YouTube, dus ik plaats het niet). Kort gezegd gaat het over de mens die tegenwoordig zo snel niet meer tevreden is en alleen maar meer wil hebben. Het maakt niet uit wat, goede of slechte dingen, zolang het maar meer is. Ja oké, ik ben een Rammstein-fan, maar dit is voor nu wel mijn beste voorbeeld.

Het was dus vlak voor Pasen en dan vindt The Passion plaats. Ja ik ben ook groot fan van The Passion. Toch ben ik niet gelovig opgevoed en heb ik me nooit tot een geloof gekeerd. Wat ik belangrijk vind is dat mensen elkaar respecteren en accepteren om wie, wat, hoe etc… zijn. Geloof betekent voor mij dan ook gewoon “Liefde”. Met dat gegeven ben ik mijn eigen tekst gaan maken.

Mike kwam met het idee dat ik zelf ook de piano voor mijn rekening zou nemen. Eigenlijk zag ik dat niet echt zitten. Eerlijk gezegd omdat dat me eigenlijk een beetje pijn doet. Papa kwam als pianist naar Franeker en zo ontmoette hij mama. Hij heeft zijn stinkende best gedaan mij piano te leren spelen, maar ik wilde dat als kind helemaal niet! Uiteindelijk heeft hij zijn pogingen opgegeven. Piano was het terrein van papa en ik wilde daar niet op komen. Ik heb vaak genoeg van papa’s pianospel mogen genieten. Zelfs tijdens zijn ziekbed, toen hij nog een episode uit Het Zwanenmeer speciaal voor mij speelde toen we eens samen waren. Ja, ik heb wel spijt dat ik nooit piano heb leren spelen en niet zo’n beetje ook! Nee dat heb ik Mike niet verteld, hij kreeg me ook zo ver dat ik het wel deed.

Mike heeft mijn piano-gedeelte afgemixt en het klinkt nog vrij Jazzy ook. Zo spreek je Dyezzie ook uit, hoe leuk is dat?! De tekst is dus helemaal van mij! In een aantal verschillende talen noem ik het woord “Liefde”, waaronder in Nederlands, Fries, Bulgaars en Duits waar mijn roots, zeg maar, allemaal liggen.

Vanmorgen vertelde Mike dat “mijn” nummer van dit album van hem het meest beluisterd is. De eer was nog mooier toen hij vertelde, dat hij complimenten heeft gehad op de tekst. Oh wat ben ik eigenlijk trots op mezelf! Niet om het piano-gedeelte, maar juist over de tekst, want dat is wat ik zelf het meest belangrijk vind aan een song.

Kijk dit dan, hoe leuk is dit?! En wat een eer!Ik kondig nu met trots het nummer aan. Door Madbello & Dyezzie: Love Is My Religion!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.