La Mia Passione: In This Life

Nog ruim een maand en dan pas is The Passion in Leeuwarden. O je weet niet precies wanneer? Op donderdag 13 april. Inmiddels is de cast bekend en zijn er ook al opnames geweest. Onlangs vertelde Stefan Stasse in zijn radio show De Staat van Stasse, van maandag tm donderdag van 20:00 uur tot 22:00 te beluisteren op NPO Radio 2, dat hij 1 van de descipelen is. Afgelopen week presenteerde Bert Haandrikman zijn show en ik kreeg een vermoeden. Later werd het ook in de show verteld en vandaag verschenen ook foto’s in de media.

Ach, ik ga weer gewoon verder met mijn eigen. Voor ik begin een korte uitleg hierover. Dit keer eigenlijk geen foto’s. Ik heb namelijk de afscheidsbrieven van Remi en Melle altijd bewaard. Voor beide geldt, ik ben aan het bewerken geweest. Zo heb ik de namen aangepast. Melle noemde ik trouwens Meino en dat heb ik zo gelaten. Ook mijn bijnaam heb ik laten staan.
Ik heb echter maar gedeeltes gedaan. Ik ben open genoeg over mezelf en wat in die brieven staat daar staan ook dingen in die ik voor mezelf wil blijven houden.

In This Life

Van Melle wist ik vanaf het begin dat hij seropositief was. Goed, hij leefde er op los, maar met goede medicatie ging alles prima. Ik was zijn buddy ook hierin, met toestemming van Remi en van zijn vader.

De schok was groot toen in 1998 bleek dat Remi kanker bleek te hebben. Niets aan te doen en 4 maanden later was het een feit dat we afscheid moesten nemen van Remi. Remi had me gevraagd of ik zijn afscheidswoord wilde doen. Ik schreef een deel namens zijn achterblijvers aan hem en hij dicteerde zijn boodschappen voor de achterblijvers. De volgende vraag was of ik het voor wilde dragen. Ook dat heb ik gedaan. In de tekst van Melle staat daar meer over. Deze gebeurtenis heeft namelijk een hele grote impact op me gahad. Een Life-Changer!


Melle kon de klap van Remi’s overlijden niet verwerken. Hij ging steeds verder achteruit, want het hele leven deed hem niets meer. In 1999 hoorden we dat het einde in zicht was. Na zijn overlijden in 2000 kreeg ik van zijn vader een brief. Ik mocht het pas open maken als ik zou gaan trouwen. De brief ruimde ik op. Klein detail, zijn vader en ik hebben jarenlang een knipperlicht relatie gehad. Na het overlijden van Melle zijn we definitief gestopt. We wilden beide niet meer.

Drie maanden voor mijn trouwen heb ik de brief opgezocht en ben ik het gaan lezen. Nee ik wilde het hele stuk zeker niet laten weten aan anderen, maar beloofd was beloofd. Wel heb ik dingen aangegeven wat wel gezegd mocht worden. Nu laat ik meer zien.
Oké, ik heb de hele brief bijna letterlijk over zitten tikken. Wat ik namelijk veranderd heb is dat Melle er vanuit was gegaan dat zijn vader en ik zouden trouwen. Ja dat hoefde men niet te weten.

Ik was bezig en na al die jaren heb ik toch vanavond een paar keer flink moeten slikken en er zijn ook tranen gevallen. Opeens besefte ik hoeveel ik ze mis. Daarom nog een klein briefje aan hen:

“Lieve Melle en Remi,

Vanavond wilde ik jullie in mijn La Mia Passione hebben. Jammergenoeg beide jullie einde.Het doet me nu toch weer wat. Wat mis ik jullie! Soms heb ik ook het gevoel dat jullie me maar hebben laten stikken hier op aarde en dan voelt dat zo oneerlijk. Goed, jullie zweven op jullie wolk om me heen en leven op die manier met me mee.
Helaas hebben we nooit Madonna met zijn drieën live gezien. Inmiddels heb ik haar wel 2x live gezien, voor jullie beide 1x. Ik kies nu wel bewust voor dit nummer. Op het afscheid van Remi hebben Gideon, Ed, Patrick, Melle en ik het nummer tijdens de plechtigheid gezongen. Dat was een mooi en dierbaar moment. Het nummer is ook altijd belangrijk voor me gebleven.

Ooit zie ik jullie weer. Gaan we dan verder met feesten. Ik ben zo blij dat ik jullie heb gekend! I Love You Both!

Kissy Kissy!
Fran”

Zie ook in deze serie:
Deel 1: La Mia Passione: La Dolce Vita
Deel 2: La Mia Passione: Afscheid
Deel 3: La Mia Passione: Franca Tiamo
Deel 4: La Mia Passione: Feeling Good
Deel 5: La Mia Passione: Father and Daughter
Deel 6: La Mia Passione: Innocent
Deel 7: La Mia Passione: L’Italiano
Deel 8: La Mia Passione: Fighter
Deel 9: La Mia Passione: Family Time
Deel 10: La Mia Passione: In Nije Dei *SPESJALE EDYSJE*
Deel 11: La Mia Passione: Bicycle Race
Deel 12: La Mia Passione: Music
Deel 13: La Mia Passione: The Lovecats
Deel 14: La Mia Passione: Living On My Own

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.