La Mia Passione: The Lovecats

Het is weer tijd voor een nieuw hoofdstuk in mijn persoonlijke serie La Mia Passione. Het idee om dit te doen heb ik te danken aan The Passion. Ik vind het geweldig en wilde langer voorpret hebben. Dus daarom vanaf de kennismaking van mijn ouders, naar hun verkeringstijd, dat ik me aandiende, mijn geboorte en zo mijn jeugd in met de nodige avonturen. De verhalen met foto’s uit mijn jeugd en uiteraard een liedje erachteraan om het verhaal nog extra te omlijsten. Hier moet ik trouwens bij zeggen, van mijn tiener-tijd heb ik niet veel foto’s.

Eigenlijk verwacht ik nu wel ieder moment wanneer de cast wordt bekend gemaakt van The Passion. Als ik me niet vergis was het vorig jaar begin februari en we zitten nu op de helft van dezelfde maand. Echt, ik ben heel benieuwd.

Maar nu mijn 13de deel. Door mijn nieuwe Photoshop-hobby is het schrijven er een beetje bij gebleven namelijk, dus ik zal snel aan de slag!

The Lovecats

Nu schrijf ik nog of weer over mijn pubertijd, want er gebeurde zo veel en dingen overlappen elkaar, muziek, school en ik ontdekte de liefde. Ik was al wel eens verliefd geweest, maar verkering daar was ik nog niet aan begonnen. Om eerlijk te zijn had ik zelfs nog nooit gezoend.

Op mijn 14de kwam daar verandering in. We waren op vakantie naar Spanje voor 3 weken en meteen bij aankomst had ik hem al gespot. Een mooie jongen, met prachtig zwart haar, geweldige blauwe ogen en een zongebruinde huid. Hij zou niet veel ouder dan ik zijn. Er waren meer meisjes die zaten te zwijmelen zodra hij met zijn ouders bij het zwembad verscheen. Ik had al vlot contact met Lotte, een Vlaams meisje. Mijn ouders hadden kennis gevonden in een stel Duitsers met kleine kinderen. Niets voor mij, dus Lotte en ik zaten vlot elders. Op zaterdag stonden we te posten in de hal want er kwamen nieuwe toeristen aan. We waren nieuwsgierig, Lotte wilde graag een vakantievriendje. Ja ik ook wel, maar hij bleef de hele dag bij zijn ouders zitten. Er kwam 2 bussen met alleen maar Engelsen aanrijden. Nee, daar zat voor Lotte niets tussen vond ze. Nu kregen mijn ouders daar weer vlot contact mee, want 4 jongens daarvan hadden het appartement naast ons. De 2 bussen met Engelsen waren allemaal lui uit 1 pub. Jong en oud en ze kenden elkaar allemaal en dus werd de groep wel erg groot bij het zwembad.

’s Avonds waren we met zijn allen uit eten geweest en toen we na de tijd nog op het terras zaten met een kleiner groepje, zat die mooie jongen aan de tafel naast ons met zijn ouders. Zijn ouders gebaarden een beetje naar hem en even later stond hij voor me en en gebaarde of ik met hem wilde dansen. Ik knipperde even een paar keer met mijn ogen. Mijn ouders, hun Duitse vrienden en de Engelsen keken me allemaal aan en moedigden me aan. Ja ik ging ook wel, ik was allang blij.  Het was het begin van een vakantie liefde. Zijn naam was Giuseppe, hij was 15 jaar en kwam uit Italië. Nou daar wilde ik later toch al naartoe, dus ik had maar mooi mazzel! We waren de rest van de vakantie bijna onafscheidelijk. Goed, hij ging ’s avonds met zijn ouders eten, en ik met de mijne en de steeds groter wordende club. Toch mochten we eens samen gaan eten, hoe romantisch was dat! Het moment was daar na het eten toen we via het strand terug liepen, mijn eerste zoen. Ik zweefde! We hebben elkaar beloofd na de vakantie contact te houden, maar dat was moeilijk. Het verwaterde dus na een aantal brieven.

Helaas heb ik geen foto’s met Giuseppe, zelfs op de dia’s stond hij niet. Mijn vader was in die tijd vaker aan het filmen namelijk.

Ondertussen was ik de liefde belangrijker gaan vinden dan school. Ik vond de jongens opeens veel boeiender. Dat had ik thuis niet echt geraden. Mijn cijfers gingen achteruit en de regel was, een 5,5 of lager en dan had ik een weekend huisarrest en mocht ik in principe alleen beneden komen om te eten. Nu werkte mijn vader ook op zaterdag, en van mijn moeder mocht ik wel beneden zitten. Maar nee, niet naar buiten. Ik had daar echter iets op gevonden. Ik wilde mijn oude babypop van zolder hebben en zette die op mijn kamer. Opeens moest mijn lange haar er ook weer af. De pop legde ik dan in bed met de achterkant van haar hoofd (voorzien van zwart haar) naar de deuren met kleding vulde ik de boel op, zodat het leek dat ik er lag.

Toch was ik niet vlot met verkering. Ik was altijd wel verliefd, maar ik denk dat ik het gevoel leuker vond dan verkering te hebben. Op mijn 16de had ik mijn eerste vriendje, wat ik na 8 maanden  uitmaakte, want ik mocht bij hem blijven slapen en nee, ik had daar toch geen zin in. Ik flirtte wat af, had zo nu en dan een vriendje, maar serieus was het niet. Dat was pas op mijn 20ste, en daarmee woonde ik vlot samen. Maar dat is voor een ander hoofdstuk….

Zie ook in deze serie:
Deel 1: La Mia Passione: La Dolce Vita
Deel 2: La Mia Passione: Afscheid
Deel 3: La Mia Passione: Franca Tiamo
Deel 4: La Mia Passione: Feeling Good
Deel 5: La Mia Passione: Father and Daughter
Deel 6: La Mia Passione: Innocent
Deel 7: La Mia Passione: L’Italiano
Deel 8: La Mia Passione: Fighter
Deel 9: La Mia Passione: Family Time
Deel 10: La Mia Passione: In Nije Dei *SPESJALE EDYSJE*
Deel 11: La Mia Passione: Bicycle Race
Deel 12: La Mia Passione: Music

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.