La Mia Passione: Vlieg Met Me Mee Naar De Regenboog

We naderen The Passion nu behoorlijk vlot. Ik mag nog wel even doortikken aan mijn persoonlijke blogserie. Nu ik werk moet ik dat toch beter gaan plannen. Zoals ik eerder geschreven heb, en nu ook weer doe ik dat. The Passion is dit jaar in Leeuwarden op 13 april!

Goed, ik zal eens beginnen, want het wordt wel een lange dit keer….

Vlieg Met Me Mee Naar De Regenboog

Zoals ik de vorige keer eindigde was ik Idsert tegen gekomen op mijn werk. We vonden elkaar meteen leuk, maar gezien we collega’s waren vond ik dat niet kunnen. We deden wel dingen samen als uit eten gaan, naar de bioscoop en wandelen, maar meer was het niet. Mijn uitzendcontract stopte en dat maakte de weg vrij. We kregen een relatie en besloten om te gaan samen wonen in Groningen. Hij had daar gestudeerd en wilde graag terug. Ik wilde Friesland graag uit, dus ik vond het prima. We vonden een appartement en daar trokken we samen in. We hadden het heerlijk en gingen regelmatig samen weg of met vrienden. Idsert wilde net als ik geen kinderen, wat wel zo handig was. Na een jaar of 2 vroeg hij me ten huwelijk en zei ik ja. Een jaar later was het zo ver.

Trouwkaart, met schilderij van papa.

Wat apart was, was dat ik twee weken voor het huwelijk begon te twijfelen. Dat besprak ik met een vriendin en met mijn ouders. Alle drie zeiden ze dat het de zenuwen waren en ik legde me daar maar neer. Die vriendin was 3 maanden dan ik getrouwd en had dat ook gehad zei ze. Dat ik de zenuwen had gekregen was ook niet gek volgens mama, want zijn moeder had zich ontpopt als een bemoeial en vertelde steeds wat we moesten doen en wie we moesten uitnodigen, zoals bijvoorbeeld hun buren van de boerderijen om hen heen. We hadden ons er niets van aan getrokken. Idsert was vrijgemaakt gereformeerd opgevoed en ging niet echt tegen zijn moeder in, ik daarintegen deed dat wel. We moesten voor de kerk trouwen, maar dat had ik niet op de planning staan. Ze begon Idsert min of meer te dwingen. Om het voor hem niet lastig te maken besloot ik water bij de wijn te doen.

Toch wilde ik niet een vrijgemaakt gereformeerde dienst, maar een oecumenische dienst. Tegen de dominee had ik gezegd dat het voor mij belangrijk was om mijn dierbaren te eren die me ontvallen waren. De dominee was zelf met een man getrouwd en om Melle en Remi te eren, en het feit dat het huwelijksaanzoek in de dierentuin was geweest, wees hij ons op De Ark van Noach. Aan het einde verschijnt namelijk de regenboog, hoe mooi wilde ik het hebben? Er moest een liturgie komen en ik vroeg papa om 7 verschillende voorkanten te maken, met verschillende paren. Ik zeg niet wat, kijk maar naar de foto’s… (al zijn die niet perfect gebleven op het vloeipapier, maar goed). Ik liet ze drukken op 7 verschillende kleuren (extra, met roze), en vertelde de dominee mijn idee. Vervolgens liet ik ze op volgorde van de regenboog in de kerk op de zitplaatsen neerleggen. Aan het einde van de dienst vroeg de dominee of men niet voor het bruidspaar wilde applaudisseren, maar of iedereen de liturgie in de lucht wilde steken. Daar was hij letterlijk: de regenboog!

De trouwdag was zeer creatief, later mocht ik nog eens van andere vrienden hun trouwdag in elkaar zetten, want die vonden die van mij zo geweldig. Goed, de familie van Idsert vond van niet, want dit was niet in hun straatje. Ik was weg gegeven door mijn vader en dat hoorde absoluut niet! Idsert en ik begonnen uit elkaar te groeien. Achteraf gezien zal ik dat gevoeld hebben 2 weken voor de bruiloft. We hadden bijna 3 jaar in Groningen gewoond en op mijn verzoek zijn we terug gegaan naar Leeuwarden, want ik kon niet wennen in Groningen.

Het verhuizen hielp niet. We raakten steeds verder van elkaar verwijderd. Hadden we eerder samen leuke vakanties en citytrips gehad in Duitsland, Engeland, Frankrijk en Turkije. Op het laatst gingen we tegelijk naar Schiphol, maar we pakten beiden een ander vliegtuig. Ik ging naar vrienden in Engeland en hij ging met vrienden naar de wintersport. Of hij ging met een goede vriend op vakantie, omdat ik geen zin had.

Na 3 jaar was de rek er compleet uit. We gingen te veel ons eigen kant op. De scheiding was dus onafwendbaar. Beide vonden we het niet leuk, maar toch wilden we niet met elkaar door. We zijn heel netjes gescheiden en hebben nooit een hekel aan elkaar gekregen. Uiteindelijk is ons contact verwaterd.
In de periode dat ik alleen was sloeg ik niet meer zo los als voorheen. Toch zaten er nog wel een paar flinke stapavonden tussen, want ik woonde tenslotte op loopafstand van het Leeuwarder centrum. Ik had ook een nieuwe hobby ontdekt. Er waren inmiddels mobiele telefoons met camera:

Vlot na Idsert kwam ik Ernst tegen via een datesite. Ik wilde helemaal niet naar een datesite, maar na een avondje borrelen met een vriendin die dat wel deed was ik vlot aangemeld. Ernst vond mij en de chat was vlug erg leuk en we belden. Hij woonde in Zoetermeer. Na twee weken belde hij eens op een zondagmorgen. Hij zou naar Zaandam, maar kon die afspraak afzeggen en doorrijden naar Leeuwarden en dan konden we samen wat gaan doen. Ik had echter al een afspraak, dus ik zei dat ik niet kon. Dat vond hij jammer. De volgende dag vroeg hij aan de telefoon of ik wel serieus was. Ja dat was ik, maar ik had een afspraak en dus had ik niet gekund. Hij begreep het ook wel en vroeg of ik het weekend zou kunnen. Nee dat kon ik niet, maar die week erop dan wel. We spraken af dat hij zou komen.

De klik was er. Eindelijk een man die echt voor me zou gaan. Hij had een zoontje van 3 jaar, Wesley. Gezien mijn contract niet werd verlengd was de weg weer eens vrij en ik trok bij hem in. Zo kon hij het co-ouderschap houden en ik wilde eigenlijk nog steeds Friesland uit. Ernst vroeg me binnen een half jaar ten huwelijk, want ik had zo voor hem gekozen, zijn zoon geaccepteerd en mijn leven veranderd door zelfs te verhuizen. Nou echt he? Wat schreef ik zojuist? Ja, een man die vol voor me ging! Mijn droom kon beginnen!

Om je vast voor te bereiden, niet alle dromen zijn mooi. Wordt vervolgt…

Zie ook in deze serie:
Deel 1: La Mia Passione: La Dolce Vita
Deel 2: La Mia Passione: Afscheid
Deel 3: La Mia Passione: Franca Tiamo
Deel 4: La Mia Passione: Feeling Good
Deel 5: La Mia Passione: Father and Daughter
Deel 6: La Mia Passione: Innocent
Deel 7: La Mia Passione: L’Italiano
Deel 8: La Mia Passione: Fighter
Deel 9: La Mia Passione: Family Time
Deel 10: La Mia Passione: In Nije Dei *SPESJALE EDYSJE*
Deel 11: La Mia Passione: Bicycle Race
Deel 12: La Mia Passione: Music
Deel 13: La Mia Passione: The Lovecats
Deel 14: La Mia Passione: Living On My Own
Deel 15: La Mia Passione: In This Life
Deel 16: La Mia Passione: I Don’t Care

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.