La Mia Passione: Dance Forever

Het lange wachten gaat bijna beloond worden. Gisteren was er al een voorproefje van The Passion te zien in RTL Late Night. Had ik eigenlijk bedacht om vroeg naar bed te gaan, ik heb dus toch gewacht. Ik heb genoten van het voorproefje, maar meer zeg ik daar nu niet over, want wellicht wil niet iedereen alles al weten. Dat kan!

Overmorgen is het zo ver, dan zal het evenement plaatsvinden in Leeuwarden. Ik ben er klaar voor in ieder geval. Ondertussen ben ik nog aan het nadenken over welke liedjes er toch zullen komen. Eerlijk is dat ik niet goed bekend ben met de Nederlandse liedjes. Als het hits zijn geweest dan wel, maar verder niet zo. Ik weet wel dat veel van de liedjes van Marco Borsato in aanmerking komen, maar goed.

Voor nu ga ik weer even verder mijn eigen versie van The Passion, mijn La Mia Passione. Dit is het laatste verhaal uit mijn eigen leven. Morgen doe ik (dat is het 24ste deel) nog een soort van epiloog en deel 25 zal dan mijn persoonlijke verslag worden van mijn grote voorbeeld The Passion 2017 in Leeuwarden.

Dance Forever

Vlak voordat ik Mike had leren kennen was er nog iets vreselijks gebeurt. Mama was al voor onderzoeken geweest in 2013 i.v.m. Dementie. Er was niets uit gekomen. Een jaar erna moest ze terugkomen voor een gesprek en zou er nog eens gekeken worden. Mama had al aangegeven geen kinderachtige rottesten meer te willen doen zoals het jaar ervoor. Dat was ook niet nodig. Uit het gesprek met de arts, waar ook vragen tussendoor kwamen, en een kort lichamelijk onderzoek kreeg mama de diagnose Alzheimer. Het werd zelfs onomstotelijk vastgesteld. Ze kreeg medicijnen en wellicht zou het de boel ietwat vertragen, maar iets meer dan een jaar na de diagnose werd mama opgenomen in het verzorgingshuis. Opeens moest haar huisje leeg gehaald worden, waarmee ik het grootste gedeelte van mijn jeugd af moest sluiten.

Mama is trouwens op dit moment al ver weg in, zoals ik het noem, haar Alzheimer-mist. Voordat mama opgenomen werd, en dus nog zelfstandig woonde, benoemde ik dat nooit op mijn social media of in een blog. Ouders beschermen kinderen, ik moest nu mama beschermen. Je hoort tegenwoordig zulke nare verhalen over hoe ouderen overvallen worden, soms gewoon bij hun thuis. Eenmaal opgenomen begon ik er wel direct over te bloggen, want ik wilde mijn ei kwijt. Daarnaast, als je deelt ontvang meestal begrip, maar dan komen ook verhalen los van anderen die er mee te maken hebben of hadden. Vooral dat laatste vond ik fijn, want ervoor had ik me er best eenzaam in gevoeld.

Wat echter wel gebeurde was dat ik werd benaderd door Marjolijn van mantelzorgelijk.nl, een platvorm voor mantelzorgers waar je informatie kan vinden en verhalen kunt lezen van andere mantelzorgers. Haar vraag was of ik wellicht een gastblogger wilde worden en over mijn ervaringen wilde schrijven. Dat besloot ik om te gaan doen. Zo kon ik andere mensen wellicht ook helpen en tot steun zijn. Na een paar maanden werd gevraagd of ik het leuk vond om met mama mee te doen aan het item “Mantelzorger In Beeld”. Ja dat leek me leuk en ik wist zeker dat mama dat ook geweldig zou vinden. Marjolijn nam het interview af en Claudia Otten zette ons op de foto. Die morgen was de kapper bij mama geweest en ze zag er zo mooi uit. Mama genoot zo van de aandacht! O ik niet minder, maar wat voor mij het belangrijkste was, ik had zo een prachtige herinnering gemaakt, zoals ik dat ik het stuk ook noemde. De foto’s kreeg ik ook allemaal toegestuurd. Hieronder plaats ik een aantal die Claudia Otten van ons heeft genomen die dag.

Het was, en het is nog steeds heftig. Gelukkig kan ik altijd uithuilen bij Mike en heeft hij er alle begrip voor dat ik met de regelmaat naar mama toe ga. Qua man ben ik van de hel naar de hemel gegaan! Nog altijd ben ik net zo gek hem als eerst.

Qua zijn creativiteit was mijn gevoel goed. Mike is sinds vorig jaar weer aan het muziek maken. Zijn eigen acid/house/club muziek. Hij brengt dit ook uit onder de naam Madbello. Dat was niet echt mijn genre, maar ik begin het leren waarderen. Althans, zijn muziek wel. Soms hoor ik een mix en dan lijkt het na een kwartier nog hetzelfde, dat vind ik dan weer saai en eentonig. Er moet wel wat in gebeuren om mij. Al moet ik eerlijk zeggen, je wordt er wel lekker loom van en dan slaap ik vlot.

Dit keer dus een ander nummer, niet van een bekende zanger(es) of band, maar van mijn eigen allerliefste Mike. Behalve dat ik enorm veel van hem hou ben ik ook erg trots op hem. Wil je meer werk van Madbello beluisteren, klik dan hier.
Voor nu kies ik voor de track Dance Forever. Dit omdat ik in mijn leven hoofdzakelijk gelukkig ben. De track is gemaakt door Mike en er is een remix van gemaakt door zijn favoriete Muzikant & DJ Moodymanc! Enjoy!

Zie ook in deze serie:
Deel 1: La Mia Passione: La Dolce Vita
Deel 2: La Mia Passione: Afscheid
Deel 3: La Mia Passione: Franca Tiamo
Deel 4: La Mia Passione: Feeling Good
Deel 5: La Mia Passione: Father and Daughter
Deel 6: La Mia Passione: Innocent
Deel 7: La Mia Passione: L’Italiano
Deel 8: La Mia Passione: Fighter
Deel 9: La Mia Passione: Family Time
Deel 10: La Mia Passione: In Nije Dei *SPESJALE EDYSJE*
Deel 11: La Mia Passione: Bicycle Race
Deel 12: La Mia Passione: Music
Deel 13: La Mia Passione: The Lovecats
Deel 14: La Mia Passione: Living On My Own
Deel 15: La Mia Passione: In This Life
Deel 16: La Mia Passione: I Don’t Care
Deel 17: La Mia Passione: Vlieg Met Me Mee Naar De Regenboog
Deel 18: La Mia Passione: Behind The Mask
Deel 19: La Mia Passione: Seemann
Deel 20: La Mia Passione: Human Nature
Deel 21: La Mia Passione: Superwoman
Deel 22: La Mia Passione: Happy
Deel 23: La Mia Passione: I Knew I Loved You

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.