Recept

Homemade Pesto Met Parmezaan

Koken vind ik geweldig. Wel iets waar veel snij- en hakwerk aan te pas komt, dat vind ik het leukste om te doen namelijk. Als het om gerechten gaat dan hou ik ook wel van gekke dingen door een hoofdgerecht, zoals bijvoorbeeld cola, koffie of chocolade. Wat ik het allerleukste vind om te doen is hapjes maken. Daarom vandaag mijn pesto-recept. Het is helemaal niet moeilijk. Waar je echter wel op moet letten is de hoeveelheid. De basilicumbladeren worden gehakt en van 1 plant blijft een klein bakje over. Voor een feestje is het dus handig om de ingrediënten te verdubbelen. Voor nu ga ik van het kleine bakje uit.

Ingrediënten
20 gram Basilicumblaadjes (is wat er overblijft van 1 plant)
20 gram Parmezaan
30 gram Pijnboompitten (20 gram ongeroosterd, en 10 gram wel geroosterd)
5 eetlepels olijfolie
Zout
Peper

Extra Benodigdheden:
Rasp
Keukenmachine

Pak de basilicumplant en pluk alle blaadjes eraf. Doe deze in de vergiet en spoel ze goed schoon en laat ze goed uitlekken. Vervolgens kun je ze in de keukenmachine doen en fijn malen. Ik doe het bij het beetjes en doe de machine steeds uit en roer dan alles even door.
Daarna rasp je de parmezaanse kaas. Het lekkerste is van een blok. Heb je geen zin in raspen dan kun je uiteraard ook een zakje parmezaan gebruiken. Je voegt dit toe in de keukenmachine, samen met 20 gram van de pijnboompitten, de olijfolie en een snufje zout en peper. Dit alles laat je fijn maken door de keukenmachine. De overige 10 gram pijnboompitten rooster je, tot ze mooi goudbruin zijn, in de koekenpan voor de garnering.

Als het smeuïg is schep je het vanuit de keukenmachine in een schaaltje of bakje. Je kan nog een beetje extra parmezaanse kaas erover strooien als garnering en uiteraard die geroosterde pijnboompitten.

Tips:
* Mocht het nog vrij droog zijn voeg dan nog een beetje olijfolie toe.
* Wil je niet te zout eten, laat dan het snufje zout weg, omdat de parmezaan van zichzelf ook al zout is.
* Maak je de dubbele portie, dan is het ook erg lekker om door de gekookte pasta (1 pak) te doen voor een Pasta Pesto.

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *