Homemade Glühwein

img_20161203_165734 Het is december en de kerstmarkten zijn al bezig of gaan vlot van start. Een graag gedronken drankje is natuurlijk de Glühwein. Om lekker warm en rozig te worden.

In 2002 had ik een collega en die vertelde me dat ze zelf glühwein maakte. Dat was voordeliger. Ik vroeg het recept, want ik was nieuwsgierig en wilde het wel eens proeven. Nu ga ik dat ook met jullie delen. Hieronder schrijf ik eerst de benodigdheden. Aansluitend komt het filmpje waar ik het maak.

Benodigdheden:

1 fles of pak goedkope rode wijn van 1 liter, 1 liter water 1 sinaasappel, 1 stuk pijpkaneel, +/- 15 tot 20 kruidnagels, paar stukken foelie en naar eigen keus (ong. 120 gram) suiker.

Aan de slag!

Heb je nu 75 cl rode wijn doe dan ook 75 cl water. Doe dit in de pan, dan steek je de kruidnagels in de schil van de sinaasappel. Die snijd je doormidden en doe je ook in de pan met daarbij de kaneel en foelie. Ik voeg niet suiker toe want ik geef de voorkeur aan de sterkere smaak van de rode wijn met de kruiden. Mijn collega deed het wel, ongeveer 120 gram.

Zodra het bijna kookt zet je het uit en laat je het zo trekken tot het afgekoeld is. Dan warm je het opnieuw op tot het bijna kookt. Voor je het gaat drinken zeef je het eerst.

PROOST! En alvast een gezellige decembermaand!

Om het nog een beetje duidelijker te maken, check mijn filmpje:
https://www.youtube.com/watch?v=Gw4oo8d8dsA&t=8s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.