Recept

Home Made Gemaakte Loempia’s

loempia05 Meestal kookt Mike en echt dat is heerlijk. Nahja, zo’n tien maanden samen, maar ik heb meer kilo’s erbij dan tien haha! Jaja, ik moet iemand de schuld geven toch?

Vanmorgen moest ik mijn boeken gaan inleveren bij de bibliotheek en ik wist inmiddels waar ik Baking Soda kon halen. Eenmaal in de de Chinese Supermarkt op de Markthof zag ik daar ook bladerdeeg voor loempia’s. Dat had ik ooit van een vriendin geleerd te maken en ik besloot spontaan om dat vanavond te gaan maken. In plaats van kip of gehakt koos ik echter voor wit-vis. Ik koos ook niet voor taugé of zo’n hele dunne mie, maar voor noedels, dat vult lekkerder.

Mike was thuis om te lunchen toen ik binnen kwam. ‘Wat heb je mee?’, wilde hij weten en ik vertelde van mijn plan. Loempia’s, dat had hij niet van me verwacht, maar zou zich laten verrassen.

Vanmiddag maakte ik de vulling al, met wat we verder in huis hadden. Courgette, tomaat en asperges. Dat gekruid met kerriepoeder, zout, peper en een kleine theelepel mango-chutney. En uiteraard de wit-vis gebakken en de noedels gekookt. Dat alles door elkaar geroerd en zo laten afkoelen. Mike vroeg van schrik wat ik had gedaan toen hij uit zijn werk kwam door de lucht. Jaja, het moest afkoelen!

Vanavond heb ik de bladerdeeg ietwat ontdooid en heb ik de vulling erin gedaan. Daarna gefrituurd in zonnebloemolie.
Ja, Mike vond het heerlijk. Sterker nog, dit vond hij de lekkerste die hij ooit heeft gegeten! Hoe lief en hoe dankbaar is dat?! Kortom, dit doe ik vaker.

Het leuke is, laat je fantasie maar gegaan, je kan ze vullen naar wat jij wilt. Het oprollen is heel gemakkelijk. Leg het bladerdeeg-vel als een ruit voor je, doe de vulling net onder de helft. Rol het 2x verder. Vouw dan de linkerkant en rechtrkant naar binnen en rol hem verder op tot de envelop-vorm. Klaar ben je! Dan kunnen ze de pan in. Aan beide kanten even bruin frituren in de olie en dan… even laten afkoelen en ETEN!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *