Hoe-s(t) In De Liefde!

Morgen is het Valentijnsdag. Als begin twintiger vond ik dat geweldig. Ja toen pas. Eerder was het nog niet echt in het Friesche doorgedrongen. Drie keer kreeg ik een kaart van een onbekende. Drie keer ben ik niet op de uitnodiging ingegaan. Nu had het bij 2 ervan wel gekund, want dat waren respectievelijk mijn vader en mijn beste vriend, Melle, geweest. Die ene heb ik nooit geweten, al had ik een vermoeden. Dat heb ik diegene nooit gevraagd, want als het antwoord “ja” was geweest dan zou ik voor de rest van mijn leven getraumatiseerd zijn geweest. Oh wat vond ik dat een engerd!

Verder heb ik niets met Valentijn. Ook niet (meer) met Halloween, kerst, vaderdag, moederdag en al die commerciƫle rotzooi. Doe gewoon lekker spontaan, waarom overal maar een dag aan te koppelen. Waar is het goed voor?
Klopt, ik ben inderdaad niet romantisch. Nooit geweest ook. Ik doe wel eens iets liefs, maar romantisch… Nee dat heb ik niet. Ik ben praktisch, en dat rijmt niet met romantiek.

In mijn jeugd was dat al zo. Iets voor me kopen was al lastig. Ik had ooit een vriendje en die had 2 kettinkjes met van die naamhangers gekocht, 1 met mijn naam en 1 met zijn naam. Laat ik nu niet een sieradentype zijn, maar ik droeg het wel. Als hij in de buurt was tenminste. Samen wandelen langs de Zeedijk in Harlingen, vond ik wel geweldig om te doen. Wel bij daglicht. Ik heb al vaker in een blog verteld dat mijn ouders me “Het zusje van de paus” noemden, omdat ik met de regelmaat de grond kus(te). Dus praktisch als ik was, lekker bij daglicht.

Het was dankzij mijn ouders dat mijn eerste verkering om zeep geholpen werd trouwens. Ik mocht namelijk voor het eerst bij mijn vriendje slapen. Ach ik weet het nog goed, onder het eten vroeg mijn vader of hij wellicht condooms voor me moest halen. Ik had net een hap genomen en spuugde die spontaan uit, en riep dat mijn vader normaal moest doen, dat zou ik niet willen! Toch kon ik die nacht niet slapen, stel dat mijn vriendje “HET” wel zou willen doen? De volgende dag heb ik dus de verkering maar uitgemaakt, dat was nog veiliger dan een condoom tenslotte. Mijn ouders wisten niet wat ze hoorden en mijn vader vroeg of het aan de condoomvraag had gelegen. Ik heb volgehouden dat ik eigenlijk toch al niet meer zo gek op dat vriendje was geweest. Dacht ik dat ik eraf was, nee mijn ouders vertelden me dat wanneer ik ze wel nodig dacht te hebben, ik het moest zeggen dan haalden zij die wel. Mijn praktische kant schreeuwde me gelijk tot de orde met dat ik dat vooral niet moest doen, want dan wisten mijn ouders wanneer ik “HET” zou doen.

Zo gebeurde het dus dat ik nooit geen moeite had om zelf condooms te halen. Uiteindelijk had ik gekozen tussen twee kwaden en dit was de beste oplossing. Dat vertelde ik ook aan klasgenootje. Ze vroeg of ik dan condooms voor haar wilde kopen. Ja hoor, in de pauze gingen we snel naar een drogisterij. Ze had het niet eens gedurfd om mee de winkel in te gaan. Dat vond ik raar. Zij vond het raar dat ik het zonder schaamte haalde, want nu wist de dame in de winkel dat ik “HET” zou gaan doen. Nou echt niet! Ik had gewoon gezegd dat ik het voor mijn vriendin haalde die buiten stond te wachten. Haha, waarschijnlijk is ze nooit weer bij die drogist geweest, want ze geloofde me niet toen ik zei dat het een grapje was. Wat nog grappiger was, we waren bijna bij school toen er een mevrouw liep achter een kinderwagen. Daar wees ik haar op en ik zei erbij dat we van die mevrouw dus nu ook wisten dat ze “HET” gedaan had. Dat was dan anders volgens haar. Volgens mij niet.

Later leerde ik Melle kennen. Nog steeds had ik er geen moeite mee om condooms te halen. Alleen door hem werd het verhaal anders. Melle was seropositief. Opeens zag ik in dat condooms er niet alleen waren om een zwangerschap te voorkomen, maar nog meer voor je gezondheid. Ik werd er best wel fanatiek in ook. Vaak werd er door de man dan wel gereageerd dat het een storende factor was en absoluut niet romantisch. Dan hield het dus voor mij op. Zo simpel was dat. Ik heb zelfs wel eens tegen een heerschap gezegd dat hij meteen moest weggaan. Lekker praktisch ingesteld, dan had ik mijn bed weer voor mij alleen.

Je kunt nu eenmaal niet aan gezicht zien of iemand iets onder de leden heeft. Het hoeft niet gelijk zo te zijn dat je seropositief blijkt te zijn, maar na een fijne vrijpartij zit je ook niet te wachten op Chlamydia, Gonorroe, Schaamluis, Herpes, Hepatitis B of iets dergelijks. Jong of ouder, als je geen vaste partner hebt, dan is het wel zo verstandig om even een condoom te gebruiken!

Voor alle singles dus extra een mooie en spannende Valentijn gewenst, maar wees verstandig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.