Hoe Gaat Het Met Me?


Sinds een tijdje blog ik minder. Tenminste…, op deze site, ik blog echt nog wel genoeg kan ik melden, maar elders. Soms wel bekend, en soms ook niet. Toch begon ik het hier te missen, dus ik heb besloten om in ieder geval wekelijks een blog te maken over hoe mijn afgelopen week was. Althans, wekelijks wordt wel mijn streven. Voor nu doe ik even een update over de afgelopen 3 maanden die zijn geweest.

Veranderingen

Met mijn gezondheid is alles weer uitstekend. Dat was afgelopen jaar wel even anders en ik moest met spoed geopereerd worden. Na die operatie was me 6 weken rust voor geschreven. Ik voelde me echter meteen een stuk lekkerder, maar ik heb de eerste 2 dagen wel in bed gelegen en series gekeken. Daarna vond ik dat ik wel weer op kon bouwen. Op dag 4 na de operatie vond ik dat ik wel weer boodschappen kon doen. Nu mocht ik nog niet tillen, dus dat heb ik gelaten. Toch viel de wandeling toen wel behoorlijk tegen, maar de volgende dag ging het al een stuk beter. Na 3 weken moest ik voor controle komen. Ik had nergens meer last van en de uitslagen waren prima. Kortom 6 weken rust werden teruggebracht naar 3. Eerlijk gezegd was dit mijn persoonlijke besluit, maar de arts vond het prima.

Ik geniet volop van mijn werk. Ja, dat is wel eens anders geweest, maar tegenwoordig ga ik fluitend naar mijn werk en kom ik fluitend thuis. Wat een verschil, ik ben werkelijk van de hel naar de hemel gegaan qua baan. Wat voor baan ik heb vertel ik je alleen persoonlijk of via de messenger. Nog meer als voorheen hou ik werk en privé strikt gescheiden!
Mijn werk is echter niet alleen op locatie, ook thuis ben ik geregeld nog bezig. Ik bereid dingen voor en leer nog steeds bij. Zoals ik naar en van mijn werk kom, zo doe ik deze dingen ook weer fluitend.

Op dit moment ben ik ook best wel druk met het in elkaar zetten van een workshop. Spannend, ik heb nog nooit een workshop gemaakt en gegeven en nu werd ik ervoor gevraagd. Het gaat over hoe ik mijn foto-video’s maak. Dus een video met alleen maar foto’s en daar muziek onder. Heel moeilijk is het niet, maar als je het nooit hebt gedaan dan is het wel fijn als het je kort voorgedaan wordt. Ik ben nog van plan om het ook te filmen. Wel in de verkorte versie. Zo spreek ik zelf niets in, want ik bij andere video’s wel doe. Dan gaat het vaak over een afscheid. In zo’n video plaats ik dan alleen maar foto’s, zodat de familie en vrienden van diegene kunnen zien hoe iemand heeft geleefd. Overigens zal de video gaan met foto’s van Tos.

En ik ben afgelopen week ook nog naar mama geweest. Ze gaat achteruit, maar dat doet de Alzheimer nu eenmaal. Ik weet, het wordt alleen maar slechter, het kan (nog) niet beter worden. Toch genieten we altijd. Ik zie het aan haar lach en aan haar ogen. Steeds meer geniet ik van nog kleinere dingen, want Alzheimer betekend nu eenmaal afscheid nemen. Hoe ellendig en verdrietig het ook allemaal is, ik vind het minder moeilijk als in het begin.

Last but not least, buiten het bloggen, mijn workshop maken en mijn werk doe ik ook nog andere dingen. Zo kan ik weer genieten van het lezen van boeken. Mijn fotograferen ben ik weer aan het oppakken en natuurlijk bewerk ik nog regelmatig foto’s. Of ik weer fotoraadsels maak weet ik nog niet. Ik heb alles klaar staan, maar door wat dingen die er zijn gebeurt is de lol er flink vanaf voor me en ik heb er flink op moeten inleveren. Als ik het doe wordt het anders en dan is het afwachten of ik het op Facebook doe. Als ik dan nog Facebook heb….

Oja, ik begon natuurlijk met een vraag. Hoe gaat het met me? Het antwoord lijkt me echter al wel duidelijk nu….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.