Night at the Park & Parkpop 2016

Night at the Park
Afgelopen weekend was het dan eindelijk zo ver. Night at the Park en Parkpop stonden op de agenda. Vorig jaar was ik er voor het eerst geweest en ik zo genoten, dus dit jaar wilde ik dat over doen. Een zucht van Mike, dat wel, “Beide dagen? Is wel veel hoor.” Maar toch, mijn geliefde had er ook zin in. Eerlijk is heerlijk, ik keek meer uit naar Parkpop door de line-up.
Afgelopen donderdag kneep ik ‘m echter wel even, want het kwam met bakken uit de hemel. Zo erg dat er verschillende dingen waren ondergelopen, zoals onder andere de fietstunnel bij Hollands Spoor. Ik besloot te doen, wat ik wel eens eerder had gedaan op mijn tijdlijn op facebook, een ‘brief te schrijven aan de Weergoden’. Zo viel er te lezen:

‘Beste Weergoden,
Eigenlijk wilde ik jullie dit jaar niet aanschrijven om voor mooi weer te verzoeken tijdens Night at the Park en Parkpop, want ik ga graag van het goede uit.
Dat ik het nu wel doe, is “omdat ik de bui al zie hangen”, zeg maar. Ja ik weet, wat nu valt, valt dan niet, maar toch.
Graag doe ik hierbij dus een verzoek dat het komende zaterdag 25 juni (tevens de verjaardag van George Michael, maar dit geheel terzijde) en zondag 26 juni droog zal blijven.
Laten we afspreken dat jullie nu het voorprogramma hebben gedaan en willicht nog wat gaan doen. Daar zie ik de humor best wel van in, gezien Wet Wet Wet zaterdag afsluit.
Mijn dank is groot, evenals die van alle bezoekers, organisatoren en de acts die zullen optreden.
Met vriendelijke groet,
Dyezzie’

Ik wil niet heel veel zeggen, maar het heeft gewerkt! We hadden 2 droge dagen! Waarvoor dank aan De Weergoden 😀

Zaterdagmorgen stond ik op en ik moet zeggen, het zag er veelbelovend uit qua weer. We bekeken de timetable en besloten om rond een uurtje of half zes van huis te gaan. Inderdaad, we zijn niet naar Di-Rect en Racoon gaan kijken, dat geloofden we wel.
Anastacia leek me wel leuk om live te gaan bekijken. Niet dat ik cd’s van haar heb, maar haar hits kan ik wel meezingen. Holly Johnson dat was waar we beide het meest naar uitzagen. Wet Wet Wet hadden we niets mee, dus voor zij zouden gaan beginnen, zouden wij huiswaarts gaan. Om zo ook voor de volgende dag fit te zijn.

Dat liep anders. Overdag zaten we nog achter onze pc’s en verschillende vrienden posten op facebook al berichten over dat laarzen toch wel een must was. Mike toverde zijn rubberen laarzen uit de kast en ik zocht mijn kisten op.

Het zal rond zes uur zijn geweest toen wij het Zuiderpark in kwamen. Racoon liep tegen het einde. Wij bleven nog achter staan en schaften muntjes aan, haalden een biertje en probeerden vrienden te traceren.
Na Racoon vonden we onze vrienden en we praten en dronken wat tot Anastacia begon. Anastacia was leuk en viel me niet tegen. Ik was aan het meezingen en aan het meeswingen toen er een dame voor me kwam staan. Dus samen dansen en samen zingen, hoe gezellig!
Na Anastacia namen we afscheid van onze vrienden en gingen richting de toiletten. Er stond een rij, maar het verliep allemaal vrij vlot. Nu ben ik niet een fan van de dixies, maar eerlijk ze zagen er goed te doen uit.

Picture by Gera Nieland

Picture by Gera Nieland

Daarna vonden we een ander stel vrienden. Hoe ontzettend tof was het, want Antoinette had zelfbedrukte t-shirts voor ons gemaakt. Zo ontzettend lief! Het allermooiste eraan vond ik dat de tattoo, die ik tussen mijn schouderbladen heb, was gedrukt op de achterkant! Mike riep nog dat we expres geen tas hadden meegenomen, maar een vlaag van slimheid bij mij besloot dat ik hem aantrok en mijn andere shirt daar weer overheen deed.

Holly Johnson begon. De eerste nummers kende ik niet, maar hij deed ook een aantal van Frankie Goes To Hollywood (waar hij ooit de zanger van was) en het feest brak los op het veld. Ik was weer lekker aan het zingen en swingen toen een jongen plots voor me stond en mee ging dansen. Ja dat zijn de leuke dingen.

Picture by Gera Nieland

Picture by Gera Nieland

Na Holly Johnson zouden we dus naar huis gaan. Maar nee, Mike zei dat we toch twee nummers van Wet Wet Wet konden bekijken. Ook prima. Het werd donker en dit gaf wel een geweldige sfeer. Het bleek trouwens dat Mike bij Holly Johnson vuurwerk had verwacht, dit was niet gebeurd. Halverwege Wet Wet Wet zei Antoinette dat we dan ook op het vuurwerk konden wachten. Dat deden we. Eindelijk was Wet Wet Wet afgelopen en ja hoor, daar ging het los!
Daarna konden we naar huis, ons opmaken voor de volgende dag….

Picture by Gera Nieland

Picture by Gera Nieland

Parkpop
Man wat was ik brak. De vorige dag was heerlijk, maar ik had te weinig geslapen en ik werd al wakker met een opkomende migraine-aanval. Mijn dag begon dus met een migrainepil, want dit was de dag waar ik me zo op had verheugd. Jett Rebel zou namelijk optreden, en dat wilde ik absoluut niet missen!

Vandaag moesten we vroeg aanwezig zijn. Om half drie zouden De Kraaien optreden. Via Mike had ik er wel van gehoord en ook wel eens iets gezien online, maar ik had er niets mee. We kwamen in het Zuiderpark en het begon gelijk. De migrainepil had zijn werk gedaan en ik voelde me al weer lekkerder. Na De Kraaien was ik weer de oude. Ik moest eerlijk toegeven, De Kraaien live dat was tof, een feest op het podium en op het veld! Dat was voor mij de verrassing van het gehele weekend!
De Kraaien

Picture by Gera Nieland

Picture by Gera Nieland

Picture by Gera Nieland

Picture by Gera Nieland

natp06Na De Kraaien moest ik even bellen. Jofanna zou namelijk ook op Parkpop zijn en we moesten natuurlijk wel even een foto voor mijn moeder maken, die ze dan deze week kan laten zien. Dat werd een leuke zoekactie. Jofanna zei links voor het podium te staan waar zojuist De Kraaien hadden opgetreden. Ze zou daar blijven wachten met haar dochter. Ik stond rechts voor het podium en draaide me om en liep om naar de linkerkant. Nee, geen Jofanna en dochter! Weer bellen. Ja, als je met de rug naar het podium stond, dan links ervan. Aha, ik had dus aan dezelfde kant gestaan. Ik liep weer om en klom weer door de modder. Eindelijk, daar stonden ze! We liepen richting Mike die inmiddels bij de vrienden stond waar we de vorige dag ook bij hadden gestaan. Jofanna en ik babbelden even lekker bij en maakten ook die selfie. We namen weer afscheid.
Even later zou er een andere vriend komen. Ik had zijn vriendin ook verwacht, maar die was jammergenoeg niet mee. We gingen met zijn vijfen verder richting het Haagse podium waar we Emmaly Brown zagen optreden. Ook dat was erg leuk!

Picture by Gera Nieland

Picture by Gera Nieland

PlaspauzeDaar zijn we niet lang gebleven, we liepen richting Parkpoppodium en de hongerigen onder ons scoorden even iets te eten. Eenmaal bij het Parkpoppodium aangekomen trad daar Marky Ramone’s Blitzkrieg op. In mijn tienerjaren zou ik geweldig hebben gevonden, maar nu viel het niet echt in de smaak bij me. We zaten even aan de kant, er was tijd om te plassen en Mike en ik wilden nog even zonnebrillen scoren bij een van de vele standjes verderop. Ook vond ik een geniale pet, die goed van pas komen als ik straks mijn haar weer eens laat groeien. Hij is ‘too much’, maar ach, dat past juist zo bij me.

Mijn NagelsVlak voor Jett Rebel namen we afscheid van onze vrienden, wij zouden richting de midden van het veld lopen, want het was er op dat moment vrij rustig. We kwamen die ene vriend nog tegen, maar die zou richting de zijkant gaan. Ze waren nog bezig met soundchecken en het podium werd versierd met vlaggen. Ik stond naar de vlaggen te kijken toen me opviel wat voor vlaggen het waren. Nog voor Jett Rebel had gespeeld was ik al onder de indruk, wat een geweldig statement! Daar hou ik van, gezien ik zelf ook met gekleurde nagels rondliep.
De band begon en Jett Rebel maakte zijn entree op het podium. Ze gaven een geweldige show en het was puur genieten! In een andere blog zal ik er meer over vertellen en waarom ik die jongen (hij is pas 25 jaar!) zo goed vind.

Het Vlaggen Statement

Het Vlaggen Statement

Jett Rebel

Picture by Gera Nieland

Picture by Gera Nieland

Picture bij Gera Nieland

Picture bij Gera Nieland

Na de show dronken we nog een biertje en daarna was het om ons wel genoeg. We hoorden Billy Ocean wel op het Jupilerpodium, maar we waren moe en voldaan.
Ook was ik blij om weer gewoon lekker thuis op ons eigen toilet, in plaats van een dixie, te kunnen zitten!
Home

In deze blog heb ik gebruik gemaakt van foto’s van Gera Nieland. Waarvoor nogmaals dank Gera! Van te voren had ik gevraagd of ik dit zou mogen doen. Gera had namelijk een accreditatie om foto’s te maken, en kon foto’s maken van dichterbij. De afgelopen dagen heb ik heel wat geweldige foto’s voorbij zien komen bij Gera. Ik gebruik alleen foto’s van de acts die we hebben gezien.
Wil je nu een compleet fotoverslag zien met alle acts, kijk dan eens op de site van Gera Haags Allerlei. Behalve foto’s van de acts die de afgelopen dagen hebben opgetreden krijg je ook een geweldige sfeerimpressie van hoe het is geweest. Wellicht zien we jou dan dan volgend jaar dan ook wel in het Zuiderpark!

Uiteraard heeft Mike over afgelopen weekend geblogd. Zijn blog vind je hier Madbello bij Night at the Park & Pinkpop

Als afsluiting nog een kleine collage van de overige foto’s die ik heb gemaakt:

Ach ja, welke ik jullie uiteraard niet mag onthouden. Mijn klungelige actie….

Ach wat, ik plaats ‘m ook! Ik ben altijd open geweest over het feit dat ik een klungel ben. Dit is zo’n typisch voorbeeld….

Geplaatst door Dyezzie Engel op zondag 26 juni 2016

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.