Herkenning bij Robbie Williams

IMG_0138Nee, een echte fan van Robbie Williams ben ik niet. Aan Take That had ik ronduit een hekel. In die tijd werkte ik bij de receptie op een school en veel meisjes vielen in katzwijm voor de heren. Met dat nummer “Babe” kreeg ik ze flink op de kast ook. Dan kwamen ze in de pauze even langs, en kwam dat nummer op de radio dan moest de radio harder bij dat nummer. Ik lulde er lekker doorheen, ‘Let eens op die tekst! Hij heeft het leuk met haar, maar gaat weg en ze blijkt zwanger. Nou daar is hij weer, jaren later en verdomd hij ziet het manneke en die lijkt op hem en meneer wil het weer proberen. Wel mooi als de poepluiers aan de kant zijn! Hufters zijn het, stuk voor stuk!’ En happen dat die meiden deden, i loved it!

Robbie Williams ging solo. Leuke nummers had hij, maar meer deed het me niet. Ja, Angels wel. Mijn tante Mathilde overleed in 2003. Een van haar dochters, mijn nicht Erica, was fan en dat nummer kwam op de plechtigheid bij mijn tante. Zodra het nummer op de radio was, was ik even bij mijn tante en dat voelde goed voor me. Jarenlang heb ik dat nummer in al mijn Top-s “Zoveel” gegooid, want mijn tante was speciaal voor me geweest tenslotte.

Het was 2005. Ik was bij Erica in haar winkel en ze vertelde me dat Robbie in de Arena zou komen, ze MOEST kaarten hebben. Of ik ook mee wilde naar een concert. Ja, ik wilde hem Angels wel live zien doen eigenlijk, omwille van haar moeder. Ze zou via de fanclub wel kaarten regelen. Erica was Erica niet als ze niet chaotisch was. Is een familietrek overigens. Op vrijdagavond kwam ze langs, ‘Kan ik jou pc gebruiken, want het lukt niet om via mijn pc kaarten te krijgen. Ik keek mee, ‘Jij wilt NU lid worden van die Engelse fanclub terwijl morgenvroeg hier de voorverkoop losgaat?’, vroeg ik. Ze knikte, dat was de bedoeling. ‘Gaat je niet lukken, er is maar 1 oplossing. Nu in de rij gaan zitten voor het postkantoor!’ Ze keek me aan, compleet uit het veld geslagen, ‘Dat meen je niet!’ Ik knikte en zei, ‘Maar joh, ik ga mee met je, we gaan samen! Ga maar naar huis, kleed je warm aan en wie het eerst is reserveert 2 plekken in de rij, de ander komt wel.’
Ze ging, het was november en dus kouder ’s nachts, wat ik had gezegd was dus niet gek. Ik was ook al warm aangekleed en mijn ex Idsert had een thermoskan koffie gemaakt. Daar gingen we. Erica en ik waren er tegelijk en hadden de nummers 13 en 14 rond 21:00 uur. Een meevaller, dus ik zei tegen haar, ‘Mooi meid, we hebben kaarten, komt goed!’ Erica bedacht dat haar oudste zus ook wel mee zou willen. Meteen had ik een strategie. Wilde Tanja mee dan moest ze tuinstoelen brengen, dekens en wat lekkers. Erica belde en legde aan Tanja uit wat er aan de hand was. Ik hoorde Tanja zeggen, ‘Is dit jou idee, ben je daar alleen?’ Erica zei, ‘Nee, ik ben niet alleen, Dyez is bij me.’ Voor ze verder kon riep Tanja al dat dit mijn idee moest zijn. Behalve chaotisch zit ook slimheid in mijn familie zoals u ziet. Ik heb beide zeg maar.
Tanja kwam met 2 geweldige tuinstoelen, dekens en allemaal lekkers. Oh we hebben ons prima vermaakt in de rij die nacht. Later kwam de man van een andere dame. Hij werkte in de horeca en er was een bruiloft geweest. Hij had de overgebleven hapjes mee. Werkelijk, we hebben zitten smullen!
De volgende morgen bleek ik gelijk te krijgen, we hadden kaarten. Erica had sta-plekken, ik de tribune-plekken. Tanja wilde ook naar de tribune, dus ik ging met haar en verkocht de overige kaarten aan vrienden. Ja, gewoon netjes voor dezelfde prijs, vrienden he?!

De dag brak aan, 22 juni 2006. Erica was 21 juni al naar Amsterdam gegaan. Tanja en ik pas gewoon de 22ste, want wij hadden vaste plekken tenslotte. Bij de Arena aangekomen vonden we Erica met nog een vriendin voorin in een rij voor het veld. Erica was over de top qua enthousiasme en “OOOOHHHH de deur ging open” en weg was ze. Tanja en ik gingen nog eten en wachten tot de eerste drukte voorbij was. Opeens zagen we onder een tunnel een limo staan. Ik maakte een foto en stuurde die aan Erica met de tekst, ‘We zagen ‘m wel van HEULLLL dichtbij!’ En ja hoor, daar hing ze aan de lijn bij Tanja. Tanja schoot ontzettend in de lach en zei dat het een geintje van me was. Dat vond Erica niet tof, ze stond in de pit had een bandje en ik moest niet lullig doen. Tanja en ik genoten en liepen langzaam naar binnen naar onze plekken.

Robbie begon. Ik weet niet meer met welk nummer, maar wat een entree, subliem! Nu was ik voor het concert vaker bij Erica geweest en die had me alles laten zien en horen. Tot de verbazing van Tanja en die vrienden aan wie ik de kaarten had verkocht zong ik zijn reportoire goed mee. Ik vond het ook wel erg tof moet ik zeggen, hij is live gewoon goed. Wellicht maakte hij in de zang wel eens een misser, maar man, die show!
Dan heb ik het niet eens gehad op het moment dat hij Angels live deed. In het begin had ik het beeld voor me hoe Erica en Tanja met hun vader en hun andere broer en zus achter de kist van hun vrouw en moeder liepen, maar opeens voelde ik mijn tante. Dat was emotioneel en mooi. Ze was dankbaar, ontzettend dankbaar. Dat ik had doorgedrukt om die avond en nacht en in de rij te zitten met Erica. Ik kreeg rust. Het nummer heb ik huilend meegezongen, eerst van verdriet rond mijn tante, maar aan het einde was ik dankbaar.

De Robbie-lol daar gelaten, na die show was ik enorm onder de indruk van Robbie Williams. Inmiddels heb ik Robbie 3x live gezien. En eerlijk, als hij weer komt voor concert ga ik ook. Erica had me al, voor het concert, een boek uitgeleend over zijn leven, maar daar was ik niet aan begonnen. De dag na het concert deed ik dat wel en binnen 2 dagen had ik het uit. Man, wat had die jongen wat meegemaakt! En ja…. Ik was niet altijd eerlijk geweest over mij naar mijn ouders en andere familieleden of vrienden. Wat ze niet wisten zou ze niet deren vond ik. Er waren dus 3 nummers die er voor mij zo uitsprongen. Niet heel fijn, maar daar herken ik me zo in! Zullen mijn ouders en anderen Angels hebben genoemd als het om mij ging, dat nummer niet in dat persoonlijke rijtje voor over mezelf. Welke het wel zijn? Allemaal in live-versie, want hij is live echt tof! Komen ze:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.