Have Fun!

IMG_1343 ‘Jij denkt overal zo makkelijk over!’ of ‘Doe even normaal!’ en de laatste: ‘Jij wilt gewoon aandacht!’. Dit is een handvol aan uitspraken die met elkaar overeenkomen en die sommigen wel eens tegen me zeggen. Of ik dat erg vind? Nee, ik denk eerder dat juist die personen te veel in hun reserves leven. ‘Wat zal een ander wel niet van me denken?’, dat is iets wat mij eigenlijk niet bezig houdt. Ik denk altijd maar dat mijn leven de film is waar ik zelf de regisseur over ben en dus bepaal ik. Er is ook vaak gezegd dat ik ‘kinderachtig’ was, maar ook daar trok ik me weinig van aan. Wil ik dus uit de Nutella-pot snoepen, dan doe ik dat. Wil ik me eronder smeren, dan doe ik dat ook! De bekende eigenschappen van kinderen zijn toch vaak nieuwsgierig, grappig (wel of niet bewust) en onbevangen. Het is helemaal niet erg om juist die 3 dingen te bewaren voor als je ouder wordt.

Neem alleen een EK- of WK Voetbal met mijn Duitsland-fanschap. Ik ga er vol in, en ik heb het leuk! Geen woning in de flat was zo Oranje als de mijne Duits was. Sommigen denken van ‘Nah Dyez’, maar vinden het stiekem toch wel leuk dat ik de mond vol heb van Die Mannschaft. Dat zeggen ze niet, want ‘dat is toch raar’. Zelf vind ik het ‘raar’ als iedereen altijd maar strak blijft, maar zich wel door De Toppers flink laat uitdossen en gek gaat doen. Zo zei een collega: ‘Dan kan ik me even laten gaan’. Alleen dan? Ik was ooit bij een concert van De Toppers en nog voor het concert begon hoorde ik Marianne Rosenbergs Ich Bin Wie Du door de speakers knallen. Het is waar, dat nummer triggert me enorm en ik stond dan ook opeens op de stoel en was vrolijk aan meezingen en dansen. Een aantal mensen om ons heen keken me verwonderlijk aan, want het concert was nog niet eens begonnen! Er waren ook mensen die spontaan begonnen te applaudiseren toen ik klaar was met mijn performance. Het concert vond ik minder. Daarom was ik voor de helft van het concert alweer weg, sterker nog, ik was voor het donker thuis. Het gemaakte leuk-doen daar heb ik niets mee.

En dan, een aantal jaren geleden had ik een stiefzoon, Wesley. Wesley was 5 jaar en helemaal idolaat van Michael Jackson. Als we de stad in gingen was hij dan ook Michael en hij bestempelde mij fris en vrolijk als ‘Het meisje van Michael Jackson’. Dat kon de dame zijn uit de clip van Thriller, The Way You Make Me Feel etc…. Zijn vader deed nooit mee aan zijn fantasie, maar ik wel. Wesley liep dan al zingend en dansend door het winkelcentrum en ik deed vrolijk mee. Dit leverde bekijks op, maar wie zou met meer plezier in het leven staan, diegene die vond dat ik niet spoorde of ik die me vrij voelde? Overigens is het met een klein kind naast je makkelijker om losser te doen, het wordt sneller geaccepteerd. Toch, als het aan zijn vader had gelegen had hij Wesley laten stoppen en gezegd ‘wat moeten de mensen wel niet denken?’, dat zie ik als het kind gereserveerder maken. Natuurlijk zijn er grenzen. Op het moment dat Wesley zijn t-shirt openscheurde in de Albert Heijn, omdat Michael dit in de clip van The Way You Make Me Feel ook deed, heb ik hem ook een halt toegeroepen en duidelijk gemaakt dat dit niet kon.

Ook van de verhalen of liedjes die ik over Tos op mijn facebook plaats, dat vinden sommige mensen kinderachtig/overdreven. Ja, en? Dan sla je die toch over? Dat ik echt op cruise ga…., is ook niet waar, is puur fictief. Zelf vind ik het wel knap hylarisch als mensen dát geloven, dat zal door het feit komen dat Tos ook vrij aan boord rondloopt en goed bevriend is met mijn Cruise-lover Antonio Banderas! Maar goed, beide zijn om mijn creativiteit hoog te houden en mijn schrijven te trainen, en niets meer dan dat.

Onlangs viel echter opeens alles op zijn plek bij me, door het blad Psychologie Magazine (ja die lees ik trouw). Het ging over mensen die een speels karakter hebben. Aha, dus dat is het! Las ik dat mensen na hun vakantie compleet relaxed thuis komen en dit langer vast willen houden door de situaties wat makkelijker te benaderen en eens iets vaker de humor van situaties in te zien. Dat blijkt moeilijker dan gedacht. Dat vond ik dan wel weer apart, want daar heb ik minder moeite mee. Door situaties met humor te bekijken haal je al vlot de angel uit de beladenheid en kan je er relaxter naar kijken. Het geeft dus ruimte. Kortom, als men mij vraagt welke huidcreme ik gebruik omdat ik er zo jong uit zie, dan antwoord ik dat het uit mijn karakter komt. Verschuil je dus niet achter het kind in je, maar maak er gebruik van! Wat nieuwsgierig, grappig en onbevangenheid wel niet voor je kan doen!

IMG_6113

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.