Gestemd!

Na wekenlang veel gelezen te hebben over de campagnes van alle politieke partijen is het vandaag dan zo ver, er mag gestemd worden! Ik ben al geweest. Mijn mening is dat als ik het recht heb, ik er ook gebruik van hoor te te maken. Zo vanzelfsprekend is het namelijk in de wereld nog lang niet, dat iedereen in een land mag stemmen en zeker vrouwen niet. Ook ben ik van mening dat als ik niet stem, ik ook niet mag piepen.

Al weken wist ik dat zou gaan stemmen op de Partij Voor De Dieren. Voor mij zijn het beste bezig om een gezondere, schonere en mooiere aarde door te willen geven aan de generaties na ons.
Ja ik weet dat sommigen zich af zullen vragen waarom ik dat hoog heb, want ik wilde toch zelf geen kinderen. Mijn antwoord is dat het klopt en juist daarom ook. Op mijn zestiende vond ik de wereld al te grillig en nu op mijn 45ste vind ik eigenlijk dat het nog erger is dan toen.

Zelfs dat heb ik op mijn 16de jaar uitgelegd aan mijn ouders, ‘Het stopt toch niet met oorlogen in de wereld. Het wordt steeds erger en steeds zwaarder. Jullie zeggen ook altijd dat geld bij geld komt en de armen armer worden. Ik vind het allemaal nog ego├»stisch nu in de wereld, en dat wil ik niet doorgeven. Ik vind het zelfs eng om kinderen te krijgen, want kan ik ze dan nog wel beschermen?’ In die strekking is het geweest. Ik weet nog dat mijn ouders die niet hadden zien aankomen van me en zich afvroegen hoe ik toch dacht.

Mijn denkwijze is denk ik best simpel. Bij mij staan respecteren en accepteren bovenaan op een gedeelde eerste plek. Niet alleen naar andere mensen, maar eigenlijk naar alles wat leeft.
Daarnaast, als ik iets gebruik, en dat iets is wat ik ga doorgeven, dan ga ik daar voorzichtig mee om. Zo dus ook met de wereld.

Ik ben de afgelopen zelf gaan zoeken via de sites van de politieke partijen. Wat waren hun speerpunten en ik was er vlot uit dat ik voor Partij voor de Dieren zou gaan. Dat sloot het beste aan met hoe ik denk en voel.

Ach ja, en natuurlijk mijn geintjes over dat stemmen… Want er worden zulke woorden in gebruikt en dan kun je zo leuk met de taal spelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.