La Mia Passione: Feeling Good

Het duurt nog lang tot aan 13 april, als The Passion zal plaatsvinden in Leeuwarden. Dus ik ga weer verder met mijn persoonlijke La Mia Passione, om zo lekker lang op een creatieve manier voorpret te hebben.

Eerst zal ik nog even kort uitleggen wat ik ga doen en en hoe ik het maak. Tijdens het inscannen van mijn jeugdfoto’s en het delen ervan op mijn facebook, luisterde ik naar het interview op NPO Radio 2 met, de regisseur van The Passion, David Grifhorst over het aanstaande spektakel in Leeuwarden. Hij was zo enorm enthousiast, dat sloeg op mij over. Nu was alleen nog maar bekend gemaakt waar The Passion zou zijn, dus het zou nog wachten worden op hoe de rolverdeling is. De laatste keer werd het bekend gemaakt op 2 januari. Ja dan moet je wat he? Dus daarom het volgende:

In de serie met blogs vertel ik een ervaring of avontuur over of uit mijn leven, vanaf het moment dat mijn ouders elkaar leerden kennen. Dit vul ik aan met foto’s en om het voor mij zo ‘Passion’-mogelijk te maken, zoek ik 1 nummer uit die dat verhaal omlijst qua titel en songtekst. Het kan van alles zijn aan muziek, dus je bent gewaarschuwd. Een leuke uitdaging voor mezelf en nog meer, wat een geweldig naslagwerk voor mezelf!

Feeling Good

Daar zat Klaasje dan, met haar dochter, maar nog zonder haar geliefde. Ze hadden in oktober van 1971 zullen trouwen, voor Franka er was, maar dat was tegen gehouden. Hij kreeg nog geen toestemming om naar Nederland te komen. hij kon zijn eigen dochter nog niet erkennen, dus kreeg Franka eerste de naam van haar moeder. Ondertussen was iedereen druk bezig om Peppo naar Nederland te halen.  De oude trouwkaart kon wel weg vond ze. Er zou heus getrouwd worden, maar wanneer wist niemand nog. img001a

Ik, Franka, bracht licht in Klaasjes dagen. Mama zei altijd dat ik een vrolijke baby was, ik sliep goed door en at als een slootgraver. Dat laatste is gebleven, maar dit geheel terzijde. Klaasje was inmiddels weer gaan werken als receptioniste/telefoniste in het Psychiatrisch Ziekenhuis en  ze bracht me altijd bij beppe. Daar werd er op me gepast, door nog 3 tantes en een oom. Het gebeurde geregeld dat mama uit haar werk kwam en iemand de wagen mee had met mij erin.

img387 Eind mei had Klaasje een vroege dienst. Haar baas stopte bij de balie en zei, dat als ze tegen koffie afgelost zou worden, ze even naar zijn kantoor moest komen. Ze beloofde er te zijn al vroeg ze zich af waarom. Niet weer slecht nieuws zoals nu al vaker was geweest.
Eenmaal bij haar baas aangekomen zat ook de agent die in vertrouwen was genomen daar. Ze kreeg een kop koffie en de agent begon, “Het is zo ver, we hebben alles in orde en Peppo kan 10 juni hier zijn.” Op dit moment is hij al in Duitsland, maar moet je nog even wachten om naar hem toe te gaan. Bellen kan ook even niet. Hij komt de 10de met de trein aan.” Klaasje barstte in huilen uit, dat was al vlug, ze was blij! De agent ging verder, “Het is wel zo, dat als hij komt, dat het inderdaad zo is dat er dan vlot getrouwd moet worden. Als hij eenmaal getrouwd is kan hij zo gemakkelijk niet terug. Klaasje was blij, dit hadden ze gewild. Haar baas zei dat ze voor de rest van de dag ziek zou worden gemeld en dat ze meteen met de korpschef mee kon om de ondertrouw en de trouwdatum te regelen bij de gemeente. De rest van de week kreeg ze tijd om uitnodigingen de deur uit te doen en een zaaltje voor het feest te regelen en natuurlijk haar jurk te regelen en zijn pak! Ze zou het nog druk genoeg krijgen in die 3 weken.

10 juni, Peppo zou aangekomen zijn met de trein en de agent en haar baas zouden hem bij Klaasje brengen. Er was allemaal familie om Klaasje te steunen bij het wachten. Ze had me in bad gedaan, mij m’n mooiste jurkje aan gedaan, me laten eten en weer verschoond en ze had me op de arm terwijl ze zat te wachten. Die kleine, ja dat ben ik, viel in slaap. Ik had nog niets in de gaten. Ik was al maanden alleen met mijn moeder en vandaag zou ik kennismaken met mijn vader. Ik was echter op 10 dagen na nog geen 5 maanden oud.
Beppe nam me uit mama’s armen, “Ik breng haar even naar boven in haar wiegje. Als Peppo straks komt kunnen jullie je moment samen pakken als hij haar voor het eerst ziet. Klaasje knikte.
Iedereen zat te wachten toen er plotseling een auto voor huis stopte. Daar waren ze, Klaasje holde deur uit en omhelsde Peppo. Haar baas en de agent, stapten ook uit en begrepen maar al te goed dat Klaasje en Peppo eerst iets heel anders wilden. Peppo rende voorop, naar binnen, de hal in, naar boven naar de kinderkamer, daar lag ze dan, voor het eerst zag hij haar in het echt ZIJN DOCHTER FRANKA! Ik sliep, maar mijn moeder zei dat hij me mocht wakker maken. Dat deed hij en onze blauwe ogen hebben elkaar toen voor het eerst ontmoet en gevonden.
Trouwfoto

Twee dagen later was het zo ver. Het was maandag 12 juni en Klaasje had alles voor elkaar. Ik werd naar de oppas gebracht en de rest ging naar het stadhuis. Klaasje en Franka Posset werden daar, samen met Peppo, de familie Danaïlow Wassilew! Hun nieuwe leven begon, en dat voelde….

Zie ook in deze serie:
Deel 1: La Mia Passione: La Dolce Vita
Deel 2: La Mia Passione: Afscheid
Deel 3: La Mia Passione: Franca Tiamo

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.