Fatsoensnormen: Geef Jij Zonder Overleg Een Telefoonnummer Door?

boos Van de week sloegen bij mij even de stoppen door. Wat was er gebeurd? Ik pakte mijn mobiel en was in een groep geplaatst door een voor mij onbekend iemand. Ik las dat de nummers waren doorgegeven door een vriendin die komend najaar gaat trouwen en dat dit was voor het plannen van het vrijgezellenfeest. Het was me de laatste tijd vaker gebeurd dat een bekende van mij zo maar mijn nummer had doorgegeven. Dit keer was voor mij de maat vol en ik plaatste de tekst op mijn facebook: Als zonder te vragen je nummer wordt door gegeven aan iemand die je niet kent. ‪#‎nietblijmee‬!. Hierin dus geen namen genoemd. Er waren 15 reacties in likes, boos en verbluft. Diegene die iets schreven vonden het in het algemeen ook raar en niet kunnen.

Ik sprak de desbetreffende vriendin er over aan, en die was op z’n zachtst gezegd not amused hierover. Ik kreeg al vlot een berichtje terug via de messenger of ik haar bedoelde en ik antwoordde dat ik inderdaad ook(!) haar bedoelde. Het kwam erop neer dat ze mijn nummer had doorgegeven omdat een andere vriendin haar vrijgezellenfeest zou gaan organiseren en ze wilde mij erbij hebben. Nu was ik nog steeds boos en ik moest echt nadenken hoe ik zonder woede en toch nog rustig zou reageren. Ik schreef dat dit me nu te vaak was gebeurt en dat 2 van de 3 mijn ex ook hadden gekend. Ik had van haar juist verwacht dat ze het even had gevraagd. Dat had ik prettiger gevonden. Zelf ben ik namelijk zo. Vraagt de een me om het nummer van de ander, dan vraag ik de laatste eerst of ik zijn/haar nummer mag doorgeven. Zo niet dan laat ik weten dat diegene hem/haar wil spreken en geef ik dat nummer door (wat ik dan zelfs heb aangegeven aan de vraagsteller dat ik dat ga doen).

Aan die vriendin schreef ik dat ze inderdaad gelijk had dat ik er niet vanuit moest gaan dat iedereen zo is als ik.
Ik kreeg terug dat ze zou doorgeven aan diegene om mij uit die groep te halen (wat ik zelf per ommegaande had gedaan) en dat zij me voorlopig ook wel even met rust zou laten, omdat ik door haar waarschijnlijk te veel aan mijn ex werd herinnerd. Haha, van de 2x dat wij elkaar per jaar zien en verder niet veel contact hebben? Er brak een glimlach door op mijn gezicht, zo goed weet ze dus hoe ik nu in het leven sta. Chapeau!

Inmiddels was ik thuis gekomen en stond ik net beneden in de hal toen er een nieuwe reactie van haar kwam. Deze las ik dus op mijn mobiel. Ze had die reactie onder aan mijn bericht geplaatst dat op facebook stond. Het ging erom dat ze hierin uitleg gaf waarom ze dit gedaan had, maar dat ze zou vragen om mij uit die groep te halen en ze stelde iedereen op mijn facebook meteen gerust dat ik niet gestalkt zou worden, wel of niet door mijn ex. Dat laatste weet ik even niet meer zeker. Hard lachend liep ik naar boven en bedacht als antwoord, ‘Bedankt voor je uitleg kanjer. XX’ Eenmaal binnen deed ik de pc aan en wat schetste mijn verbazing, ze had haar reactie onder dat bericht verwijderd! Ik stuurde via de messenger terug dat afstand inderdaad maar beter was (en deed net of ik haar reactie op het bericht niet had gelezen) en die opmerking werd gelezen. Ik checkte even onze facebook-vriendschap, en ja ze had me al ontvriend. Om haar dan maar een handje te helpen heb ik haar geblokkeerd. Al had dit meer te maken dat ze over mijn grens was gegaan, ik het maar te accepteren had omdat het om haar ging en er gewoon geen ‘sorry’ vanaf kon. Was dat laatste te veel? Ja dus, zo bleek.

2 reacties

  • Samantha de Nocker

    Ik vind idd dat je eerst toestemming moet geven voordat je telefoonnummer in een groep app word gegooid. Niet iedereen hoeft toch je mobiele nummer te hebben ongeacht de gelegenheid. Ik vind het onbeschoft. Wat dat betreft zijn de fatsoens normen erg vervaagd anno 2016.

    • Dat bedoel ik dus. Ik was echt pissed off. En dan dat het om haar vrijgezellenfeest ging en eigenlijk begrip van mij eiste! Nou ik heb lang genoeg over mijn grenzen heen laten lopen en dat zit er nu niet meer bij, ook niet naar haar. Bekijk het lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.